| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MEHANSKE LASTNOSTI MEMBRAN IZ TERMOPLASTIČNEGA POLIOLEFINA ZA TESNJENJE RAVNIH STREH
Gvido Brunšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava analizo mehanskih lastnosti membran iz termoplastičnega poliolefina za tesnjenje ravnih streh s poudarkom na vplivu staranja. Prvi del diplomskega dela je namenjen spoznavanju ravnih streh, njihovih toplotnih in hidro izolacij. Sledi podrobnejši pregled poliolefinskih membran, njihove kemijske sestave in nosilcev. V nadaljevanju se osredotočimo na Rubberfuse Sintofoil poliolefinske membrane, ki smo jih v diplomskem delu podrobneje analizirali. Drugi del predstavlja eksperimentalno analizo novih in ostaranih Sintofoil poliolefinskih membran, z dodatno primerjavo lastnosti neojačanih in ojačanih membran. Pridobljene rezultate strnemo v zaključni analizi.
Keywords: TPO membrane, ravne strehe, natezni preizkus
Published in DKUM: 08.09.2016; Views: 1172; Downloads: 98
.pdf Full text (5,86 MB)

2.
RAZISKAVA VZROKOV ZA DEGRADACIJO HIDROIZOLACIJE STREHE INDUSTRIJSKE HALE PAPIRNICE A-PRINT S PREDLAGANO SANACIJO
Mitja Jordan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali ravno streho, kot najzahtevnejši konstrukcijski element zgradbe, ki jo obravnavamo kot bazen. Ker je ravna streha podvržena izrazitemu toplotnemu delovanju, moramo upoštevati poleg hidroizolacije tudi toplotno izolacijo. Pri izvedbi hidroizolacije pazimo na pravilno izbiro materialov, njihovo vgradnjo in skrbno izvedbo parne zapore. S stališča gradbene fizike delimo ravne strehe v osnovi na tople in hladne strehe. V delu je predstavljena topla ravna streha iz PVC-P hidroizolacije preplastena s poliuretansko hidroizolacijo. Preiskava je pokazala, da sanacija strehe s PVC-P membrano ni bila ustrezno izbrana.. Objekt leži v območju, kjer so pogosta neurja s točo, zato smo za sanacijo strehe izbrali kritino EPDM-Resitrix MB, ki je odporna na točo in ima dolgo življenjsko dobo.
Keywords: Ravne strehe, PVC-P membrane, poliuretanske kritine, parna zapora, toplotna izolacija, natezni preizkus
Published in DKUM: 08.09.2016; Views: 993; Downloads: 96
.pdf Full text (1,74 MB)

3.
PRIMERJAVA RAVNE STREHE Z VGRAJENIMI BITUMENSKIMI TRAKOVI IN PVC FOLIJO Z UPORABO VREDNOSTNE ANALIZE
Žan Pušnik, 2016, diploma project paper

Abstract: Ravne strehe so najzahtevnejše oblike streh, ki se večinoma pojavljajo v urbanem okolju in so z gradbenega stališča določena kot vodoravna ploskev, namenjena zaščiti prostorov pod njo. Predstavljajo posebno gradbeno fizikalno področje, saj zaradi svojega minimalnega naklona voda odteka počasneje kot na poševni strehi, zato moramo poskrbeti za posebno odvodnjavanje ter vodotesnost detajlov. Hidroizolacija je eden najpomembnejših sestavnih delov ravne strehe. Uporabljajo se različni materiali za hidroizolacijsko zaščito ravnih streh, ki imajo različne lastnosti. V projektni nalogi smo primerjali projekt A z bitumenskimi trakovi in projekt B s PVC folijo, naredili terminski plan in oceno stroškov. Nato smo z vrednostno analizo ugotovili, da je za nas najbolj primerna uporaba bitumenskih trakov, tako po lastnostih, kot tudi cenovno.
Keywords: projektna naloga, ravne strehe, primerjava, vrednostna analiza, hidroizolacijski materiali, bitumenski trakovi, PVC folije.
Published in DKUM: 04.07.2016; Views: 854; Downloads: 144
.pdf Full text (955,51 KB)

4.
KONTROLA MEHANSKIH LASTNOSTI BITUMENSKIH TRAKOV ZA TESNENJE STREH S POUDARKOM NA NATEZNO TRDNOST PRI RAZLIČNIH TEMPERATURAH
Aleksander Murko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene ravne strehe, glede na vrsto in tip izolacije ravnih streh z opisom bitumna ter kontrolo mehanskih lastnosti bitumenskih trakov, na natezno trdnost pri različnih temperaturah. Pri izvedbi ravnih streh je potrebno paziti na pravilno izbiro materialov za tesnjenje, saj zaradi majhnih naklonov lahko prej govorimo o zagotavljanju vodotesnosti kot o odvodnjavanju. Preizkuse smo izvajali po standardu SIST EN 12311-1, Hidroizolacijski trakovi -1. del: Bitumenski trakovi za tesnjenje streh – Določevanje nateznih lastnosti. Poskušali smo ugotoviti obnašanje hidroizolacijskih-bitumenskih trakov glede na starost in obremenjenost pri različnih temperaturah. Z nateznim preizkusom smo ugotovili vpliv staranja na mehanske lastnosti hidroizolacijskih-bitumenskih trakov.
Keywords: bitumenski trakovi, ravne strehe, natezni preizkus
Published in DKUM: 24.04.2012; Views: 2844; Downloads: 266
.pdf Full text (2,30 MB)

5.
ŠTUDIJ SKLOPLJENEGA PRENOSA TOPLOTE IN VLAGE V ZELENIH STREHAH
Nataša Teraž, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja osnovne lastnosti in prednosti zelenih ravnih streh, sklopljeno analizo prenosa toplote in vlage v ravnih strehah ter ekonomsko analizo izvedbe takšne strehe. Za izbran konstrukcijski sestav zelene strehe smo analizo prehoda toplote in vlage računali na dva načina; po standardni Glaserjevi metodi in s pomočjo računalniškega programa Wufi. Na osnovi ekonomske analize opredelitve stroškov in koristi smo ovrednotili dane stroške projekta in njegove koristi. S fizikalno in ekonomsko analizo parametrov zelene ravne strehe smo tako dobili celostno podobo smotrnosti investicije v takšno konstrukcijo.
Keywords: fizika zgradb, prenos energije in snovi, modeliranje, zelene ravne strehe analiza stroškov in koristi, ekonomsko ovrednotenje investicije, stroški
Published in DKUM: 23.12.2009; Views: 2806; Downloads: 226
.pdf Full text (2,95 MB)

6.
Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica