| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRIREDITVE KOT POMEMBEN DEL TURISTIČNE PONUDBE ZGORNJE SAVINJSKE DOLINE
Veronika Bernjak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja turistično ponudbo v Zgornji Savinjski dolini. Ključna trditev je, da je Zgornja Savinjska dolina turistična destinacija, ki ima večji turistični potencial, kot ga trenutno izkorišča. S svojimi naravnimi in kulturnimi danostmi, družbenim potencialom ter dokaj urejeno infrastrukturo se lahko kot turistična destinacija prebije iz anonimnosti.
Keywords: turizem, turistična ponudba, turistični razvoj, prireditev, Zgornja Savinjska dolina, pustovanje, Mozirski gaj, destinacija, naravno okolje, dolina
Published: 18.06.2009; Views: 2329; Downloads: 348
.pdf Full text (196,28 KB)

2.
Vpliv Kurentovanja na turizem v mestu Ptuj
Mojca Bezjak, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V uvodnem poglavju smo opredelili problem. Predstavili smo namen, cilje in trditve diplomske naloge ter opredelili hipotezi. Prav tako smo navedli omejitve raziskave in metode raziskovanja. V drugem poglavju smo predstavili teoretični okvir diplomskega dela, v katerem smo zaradi lažjega razumevanja razložili pojem management dogodkov, management turistične destinacije in vpliv velikih dogodkov na destinacijo. V tretjem poglavju smo najprej pojasnili, kaj pomeni Kurentovanje kot organizirana prireditev, navedli smo nekaj dejstev iz zgodovine in pojasnili pomen le-te za Ptuj. Poglavje smo nadaljevali z opredelitvijo vpliva Kurentovanja na obiskanost mesta Ptuj in razglabljali o tem, kaj to prinaša. Nato smo analizirali prihode in nočitve v mestu Ptuj v času kurentovanja, pred njim in po njem v letih 2017, 2018 in 2019 ter oblikovali posnetek stanja. V sklepnem delu tretjega poglavja smo analizirali mnenja anketirancev, analizo pa smo podrobneje predstavili z grafikoni. Če povzamemo rezultate raziskave, lahko rečemo, da je kurentovanje uveljavljeno kot privlačen turistični projekt, ki pripelje na Ptuj največ turistov, ki se vedno znova vračajo.
Keywords: Kurentovanje, pustovanje, turizem, Ptuj
Published: 05.11.2019; Views: 20; Downloads: 3
.pdf Full text (1,46 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica