| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Analiza vpliva začetka krmljenja brojlerskih piščancev ROS 308 na končne rezultate reje.
Darja Antolin, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo želeli ugotoviti, kakšen vpliv ima začetek krmljenja na končno težo brojlerjev ROS 308. Piščance smo razdelili na dve testni in eno kontrolno skupino. Pogoji reje so bili za vse živali enaki, razlikovali so se le v času začetka dajanja krme posamezni skupini. Skupina A je na 0 dan tehtala 41g, skupina B 41,73g in skupina C 42,09 g. Kontrolna skupina A je dobila takoj po izvalitvi vodo in krmo, testna skupina B je dobila vodo takoj, krmo 8 ur za skupino A in testna skupina C je dobila vodo takoj, krmo pa 16 ur za skupino A. Pri preverjanju teže živali smo ugotovili, da smo pri obeh testnih skupinah dosegli manjše telesne mase. Pri konverziji krme med kontrolno in prvo testno skupino nismo ugotovili posebnih razlik, večja razlika je bila pri drugi testni skupini. Na 35. dan tehtanja je kontrolna skupina A dosegla maso 2069 g, standardni odklon 225 in konverzijo krme 1,57 kg. Prva testna skupina B je na 35. dan dosegla maso 2003 g, standardni odklon 198,95 in konverzijo krme 1,55 kg. Skupina C pa je na 35. dan dosegla maso 1834 g, standardni odklon 255,49 in konverzijo krme 1,75 kg.
Ključne besede: telesna masa / konverzija / proizvodni indeks / analiza krmljenja
Objavljeno: 04.02.2010; Ogledov: 2900; Prenosov: 746
.pdf Celotno besedilo (629,96 KB)

3.
Analiza telesne teže med delavci v proizvodnji in administrativnimi delavci
Ivanka Ratej, 2009, diplomsko delo

Opis: Izhodišča: Telesna teža, normalna, prekomerna ali prenizka zelo opazno vpliva na človekov videz in njegovo samopodobo. Velika večina ljudi ji posveča potrebno pozornost. Službe, ki se ukvarjajo z zdravstvenim varstvom aktivne populacije morajo izobraževati delavce v delovnih organizacijah o zdravi prehrani in vzpodbujati k normalni prehranjenosti sebe in svojih družin. Vsak posameznik bi moral skrbeti za zdravo prehranjevanje in vzdrževanje normalne telesne teže, s tem pa tudi za svoje zdravje. Namen: Na osnovi analize telesne teže smo želeli ugotoviti ali imajo delavci v proizvodnji višjo telesno težo kot delavci v administraciji in ali izobrazba vpliva na telesno težo delavcev. Metode: Uporabljena je bila deskriptivna metoda dela. Retrospektivna študija je zajemala podatke, ki so bili zbrani v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica v Dispanzerju medicine dela, prometa in športa v letu 2008. Vzorec zajema 50 delavcev v administraciji in 50 delavcev v proizvodnji. Za opredelitev stopenj debelosti smo uporabili indeks telesne mase. Rezultati: Raziskava je pokazala, da izobrazba, delovno mesto in spol vplivajo na telesno težo, vendar ne v tolikšni meri, kot smo pričakovali. Prenizke telesne teže in hude debelosti v raziskavi nismo zasledili. Razprava: Z zdravim prehranjevanjem zdravje varujemo in sočasno preprečujemo številne dejavnike tveganja za nastanek različnih obolenj. Dejstvo je, da izobrazba vpliva na telesno težo, kakor tudi osveščenost delavcev v delovnih organizacijah in ljudi na splošno o zdravem načinu prehranjevanja ter vplivu telesne teže na zdravje.
Ključne besede: Ključne besede: proizvodni delavci, administrativni delavci, telesna teža, indeks telesne mase, debelost.
Objavljeno: 18.09.2009; Ogledov: 2369; Prenosov: 270
.pdf Celotno besedilo (816,07 KB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici