| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UPORABA NI ELVIS II RAZVOJNE PLOŠČE ZA HITRO PREIZKUŠANJE REGULACIJSKIH SISTEMOV
Mario Nikić, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Že nekaj časa se na področju regulacij in avtomatizacije uveljavljajo orodja za hitro preizkušanje regulacijskih sistemov. S takšnimi orodji razvijamo industrijske aplikacije dosti hitreje in enostavneje. Eden izmed orodij za hitro preizkušanje je tudi razvojna plošča NI ELVIS II, ki smo jo uporabili pri delu za diplomsko nalogo. Za vse preizkuse, ki smo jih delali na razvojni plošči, smo uporabili prenosni računalnik s programsko opremo LabVIEW. Do pojava orodij za hitro preizkušanje reg. sistemov, je izvedba regulacije ostala zahtevno in zamudno opravilo in prav zato se je uporaba računalnikov za potrebe načrtovanja in simulacije reg. sistemov že pred časom močno razmahnila. Uporaba računalnikov omogoča skrajšanje časa, potrebnega za načrtovanje in izvedbo simulacij reg. sistemov. Namen te diplomske naloge je raziskati uporabnost razvojne plošče NI ELVIS II za laboratorijske vaje pri Regulacijski tehniki. Razvojna plošča je primerna aplikacija za poučevanje študentov elektrotehnike pri predmetu Regulacijska tehnika.
Keywords: regulacije, DC motor, RC člen, RC oscilator, program LabVIEW, razvojna plošča NI ELVIS II
Published: 14.09.2009; Views: 1656; Downloads: 145
.pdf Full text (7,90 MB)

2.
LABVIEW MERILNIK RAZDALJE IN HITROSTI Z OBDELAVO ULTRAZVOČNIH SIGNALOV
Miha Seidl, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje zasnovo in izdelavo ultrazvočnega merilnika razdalje in hitrosti s posebej izdelanim ultrazvočnim modulom na osnovi modifikacij elektronskih vezij vezav ultrazvočnega modula SRF04 podjetja Devantech in vezave podane v skripti Ultrasonic sensor application manual podjetja Murata. Vezava je izdelana iz neprogramirljivih integriranih vezij, za katere je posebej naveden opis. Opisana je tudi izdelava programskega dela merilnika z uporabo kartice NI myDAQ za povezavo ultrazvočnega modula in PC računalnika. Programski del je bil izdelan v programskem okolju LabVIEW podjetja National Instruments.
Keywords: ultrazvočni modul, ultrazvočni pretvornik, program LabVIEW, NI myDAQ, sonar.
Published: 07.10.2013; Views: 899; Downloads: 97
.pdf Full text (4,88 MB)

3.
Razvoj merilnega programa za zajemanje parametrov pralnega stroja
Aljaž Prelovšek, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomske naloge je razvoj in implementacija aplikacije za zajemanje parametrov pralnega stroja v proces testiranja stabilnosti pralnih strojev. Predstavljena je zgradba pralnega stroja ter razložena problematika nestabilnega delovanja pralnega stroja zaradi pojava prekomerne ekscentrične mase v bobnu pralnega stroja. Opisan je postopek izdelave ožičenja laboratorija za prenos podatkov in prikazan pravilen priklop računalnika na krmilno enoto pralnega stroja za vzpostavitev serijske povezave. Aplikacija za zajem parametrov je izdelana v programskem okolju LabVIEW, njena zgradba in delovanje pa sta tudi podrobneje predstavljena.
Keywords: pralni stroj, stabilnost pralnega stroja, LabVIEW, merilni program, zajemanje parametrov
Published: 13.07.2017; Views: 708; Downloads: 102
.pdf Full text (2,22 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica