| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Konstruiranje premnika dirkalnika Formula S s pomočjo topološke optimizacije
Jan Šajt Duh, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava topološko optimizacijo premnika za dirkalnik razreda Formula Student. V diplomskem delu so opisane naloge premnika in obremenitve, ki delujejo nanj. Zbiranje podatkov za samo optimizacijo se je začelo z določitvijo geometrijskih omejitev. Sledil je preračun sil, ki delujejo na kolo dirkalnika in posledično tudi na premnik. Izvedena je bila trdnostna simulacija, s katero so bile dobljene sile prenesene v sam premnik. Nato so bili vsi podatki združeni v INP datoteko in uvoženi v topološko optimizacijo, ki je bila izvedena v programu ProTOp. Rezultat optimizacije je bil uporabljen za izdelavo končnega CAD modela optimalnega premnika.
Keywords: topološka optimizacija, premnik, Formula Student, ProTOp
Published: 09.09.2019; Views: 503; Downloads: 172
.pdf Full text (7,31 MB)

2.
Konstruiranje premnika za električno vozilo
Damir Ploj, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen postopek konstruiranja premnika s CAD programom Creo 3.0 in postopek numerične analize po metodi končnih elementov s programom Abaqus. Premnik je konstruiran za električno vozilo, zato je teža premnika velikega pomena in prav tako njegova geometrija, saj je izdelan kot aluminijast odkovek.
Keywords: konstruiranje, premnik, električno vozilo, numerična analiza, Abaqus, Creo 3.0, utopno kovanje
Published: 27.09.2017; Views: 563; Downloads: 11
.pdf Full text (3,02 MB)

3.
Konstruiranje premnikov električnega avtomobila
Žan Šinkovec, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi je opisan postopek konstruiranja premnika avtomobila. Cilj te naloge je skonstruirati model premnika, ki bo vzdržal obremenitve ob predpostavljenih pogojih obratovanja. Geometrijo premnika smo določili s pomočjo literature, ki je zapisana v virih. Najprej smo določili točke v katerih bo premnik vpet, nato pa v teh točkah predpostavili obremenitve. Točke vpetja premnika smo določili ob predpostavljeni geometriji celotnega vzmetenja avtomobila. Nato smo s pomočjo predpostavk izračunali obremenitve, ki delujejo na točke vpetja premnika pod različnimi pogoji. Na osnovi točk vpetja premnika smo skonstruirali začetni 3D model premnika. S pomočjo numerične simulacije po MKE smo optimizirali 3D obliko premnika, prikazali rezultate primerjalne napetosti po Missesu, glavne napetosti v kritičnem prerezu premnika ter pomike pri danih obremenitvah. Glede na dobljene rezultate glavnih napetosti v kritičnem prerezu smo določili življenjsko dobo izbranega dela konstrukcije.
Keywords: konstruiranje, elektro avtomobil, premnik, življenjska doba, napetostna metoda
Published: 31.03.2014; Views: 1188; Downloads: 162
.pdf Full text (4,62 MB)

4.
TOPOLOŠKA OPTIMIZACIJA PREMNIKA OSEBNEGA VOZILA
Denis Lep, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena in opisana optimizacija avtomobilskega premnika od začetnega modela do optimiziranega končnega modela s pomočjo numeričnih metod. Prikazan je postopek priprave numeričnega modela od izdelave mreže končnih elementov, definiranja robnih pogojev in obremenitev ter do prikaza in analize rezultatov pridobljenih pri numerični analizi. Narejena je tudi primerjava med začetnim in optimiranim modelom.
Keywords: numerična analiza, optimizacija, metoda končnih elementov, premnik
Published: 10.06.2010; Views: 2108; Downloads: 197 
(1 vote)
.pdf Full text (3,53 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica