| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Organizacija zimske službe vzdrževanja cest v občinah Šentilj in Strass - Spielfeld
Andreja Maček, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je podrobneje predstaviti delovanje zimske službe v občini Šentilj in v občini Strass - Spielfeld. V ta namen so najprej predstavljene zakonske podlage, ki so osnova za izvajanje zimske službe pri nas in v Republiki Avstriji. Nadalje je v diplomskem delu izpostavljena organizacija in sama izvedba zimske službe v obeh občinah. Podrobneje je predstavljena primerjava v načinu izvajanja zimske službe, uporaba posipnih materialov, mehanizacije in sistema obveščanja. Na osnovi primerjave med obema občinama so v zaključku diplomskega dela podani predlogi za izboljšanje organiziranosti zimske službe v občini Šentilj.
Keywords: ceste, organizacija, zimska služba, mehanizacija, posipni materiali, optimizacija, Občina Šentilj, Občina Strass - Spielfeld
Published: 05.10.2016; Views: 782; Downloads: 109
.pdf Full text (4,81 MB)

2.
ZIMSKO VZDRŽEVANJE CEST V OBČINI LENDAVA S POUDARKOM NA GRIČEVNATEM OBMOČJU
Simon Söke, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je predstavitev zimskega vzdrževanja strmin v Občini Lendava, prikazati delovne procese, materiale in delovne stroje, ki so v redni uporabi, ter predstavitev problematike in rešitev pri tem vzdrževanju. Vzdrževanje strmin je zelo zahtevno in zahteva veliko znanja, saj lahko nepravilno vzdrževanje povzroča številne težave pri odvijanju zimskega prometa, prav tako pa lahko nastane škoda tudi na okolici. Na podlagi analize obstoječega stanja so v zaključnem delu podani nekateri predlogi, ki bi lahko pripomogli k izboljšanju trenutnega stanja na celotnem področju strmin, pozitivni pa bi bili tudi na ekonomskem vidiku.
Keywords: ceste, vzdrţevanje, zimska sluţba, posipni materiali, optimizacija, Občina Lendava
Published: 28.09.2011; Views: 2179; Downloads: 104
.pdf Full text (4,10 MB)

3.
POSIPNI MATERIALI ZA PREPREČEVANJE POLEDICE PRI IZVAJANJU ZIMSKEGA VZDRŽEVANJA CEST
Dejan Skuhala, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je predstavitev posipnih materialov, prikazati postopek priprave vlažne soli in sol oplastiti - opršiti z melaso in prikazati vpliv soljenja na okolico. V diplomskem delu sem prikazal prednosti in slabosti posameznih posipnih materialov za preprečevanje poledice ter prednosti posipavanja z oprijemanjem soli na cestišče, kot so manjša obremenitev okolja, večja učinkovitost soljenja, povečanje prometne varnosti in boljši ekonomski učinki. Predstavil sem rezultate, ki kažejo, da je sol opršena z melaso dobra alternativa suhi soli in se z njeno uporab tudi manjša obremenitev okolja.
Keywords: ceste, vzdrževanje, zimska služba, posipni materiali, posipalniki, melasa
Published: 21.12.2009; Views: 3528; Downloads: 587
.pdf Full text (14,38 MB)

4.
Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica