| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Sledljivost polizdelkov v podjetju lesno-predelovalne industrije
Anastasiya Ananyeva, 2019, magistrsko delo

Opis: V okviru magistrskega dela je raziskovano trenutno stanje v podjetju na področju sledljivosti polizdelkov. Predstavljeni so organizacijska shema podjetja, shema procesov in sistematika izvajanja aktivnosti. S kritično analizo so bile izpostavljene procesne pomanjkljivosti sistema sledenja polizdelkov in kritične točke, ki imajo velik vpliv na problematiko izgube materiala. Predlagana je bila vzpostavitev skladiščnega sistema v obstoječem objektu, kar zajema celovito rešitev skladiščne problematike, znotraj katere so izpostavljeni polizdelki. Pripravljen je bil projekt vzpostavitve skladiščnega sistema z definiranjem vhodnih strategij, SWOT analiza, terminski plan, ocena stroškov investicije ter mesečnih stroškov po vzpostavitvi. Ocenjena je bila rentabilnost investicije in pregledana zakonodaja transporta v skladiščih in požarne varnosti.
Ključne besede: sledljivost, skladiščni sistemi, projektni management, črtna koda, polizdelki
Objavljeno: 07.10.2019; Ogledov: 497; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

2.
Mehanska obdelava materiala s kovinsko zaščitno prevleko MAGNELIS pri izdelavi LRK lopute
Gregor Zolar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so opisani postopki katere smo uporabili za izdelavo vseh polizdelkov ter sam postopek izdelave LRK lopute. Nekaj besed je namenjeno tudi pločevini, ki smo jo uporabili za izdelavo vseh polizdelkov. V samem zaključku diplomske naloge je prikazana tudi razlika v času izdelave in končni ceni izdelka med "novo" in "staro" LRK loputo.
Ključne besede: magnelis, 3D modeliranje, polizdelki, LRK loputa, stroški izdelave, čas izdelave
Objavljeno: 30.09.2016; Ogledov: 938; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

3.
PRENOVA STROJA ZA IZDELAVO PLASTIČNIH POLIZDELKOV
Boštjan Čagran, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan primer obnove stroja za izdelavo plastičnihpolizdelkov.Vsebina zajema opis tehnologije rotacijskega formiranja, opis stanja pred obnovo, razloge za obnovo in zahteve naročnika. Sledita izbira elementov avtomatizacije in projektiranje, kjer so definirani vsi senzorji ter aktuatorji, uporabljeni v projektu. V nadaljevanju sta opisananačin risanja električnega načrta in programiranje prikazovalnika, občutljivega na dotik, programirljivega logičnega krmilnika, regulatorja temperature ter frekvenčnih pretvornikov. Ker so krmilnik, regulator temperature in frekvenčni pretvorniki povezani preko Modbus komunikacije, je na kratko opisan ta protokol. Na koncu je opisano rokovanje s strojem in delovanjele-tega,možni alarmi ter predvidene izboljšave.
Ključne besede: plastični polizdelki, rotacijsko formiranje, projektiranje, avtomatizacija
Objavljeno: 16.09.2016; Ogledov: 751; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (4,17 MB)

4.
AVTOMATIZACIJA DELA LINIJE NALAGANJA POLIZDELKOV KADI POMIVALNEGA STROJA
Žan Kondrič Štelcer, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena ponudba za avtomatizacijo proizvodne linije, kjer se je Gorenje, d. d., v sklopu projekta lastne proizvodnje pomivalnih strojev odločilo za investicijo v novo proizvodno linijo za izdelavo kadi pomivalnih strojev. Za nalaganje vitalnih polizdelkov se v prvem letu obratovanja predvideva ročno nalaganje na novo linijo za izdelovanje kadi pomivalnega stroja. Z večanjem proizvodnih količin pa je cilj, da se postopek nalaganja polizdelkov popolnoma avtomatizira. Pri izdelavi ponudbe je sodelovalo podjetje Roboteh, saj je bilo v ponudbi potrebno določiti število in tip robota ter preostalo potrebno opremo. S preverjanjem izvedljivosti smo naleteli na potencialno težavo na delovnem mestu, kjer delavec ročno namesti ploščico na zgornji del kadi na stroju za zatisk. V diplomski nalogi je predstavljen tudi ekonomski izračun, če oziroma kdaj je smotrno avtomatizirati linijo za izdelavo kadi pomivalnega stroja.
Ključne besede: avtomatizacija, linija, polizdelki, pomivalni stroj.
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 1206; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (5,28 MB)

5.
6.
UREDITEV MEDFAZNEGA SKLADIŠČA V MONTAŽI IZDELAVE KABELSKIH VEZIJ
Danijela Sitar, 2012, diplomsko delo

Opis: Po obvladovanju funkcij in široki paleti različnih dejavnosti se uvršča Gorenje I.P.C., d.o.o. (invalidsko podjetniški center) v sam vrh svetovne kakovosti. Ohranjamo osnovno funkcijo s statusom invalidskega podjetja. Koncept delovanja družbe je naravnan v prilagajanje delovnih mest za sodelavce – invalide, kar uresničujemo s tehnološkimi posodobitvami proizvodnih procesov. Težišče produkcije Gorenja I.P.C., d.o.o. so danes štirje osnovni programi: program Elektrokomponent, program Grafike, program Storitev ter program Stiroporne embalaže. Torej v družbi Gorenje I.P.C., d.o.o. izdelujemo polizdelke, ki so potrebni pri sestavljanju aparatov bele tehnike. V našem obratu izdelujemo polizdelke, kot so sklopi in seti, lučke za pralne stroje, sušilne stroje, kuhalne aparate ter hladilno-zamrzovalne aparate (elektro dele). Nenehna prizadevanja za dosego najvišje možne kakovosti izdelkov in storitev terjajo od nas sistematično in načrtovano spodbujanje strokovnega, delovnega in osebnostnega razvoja vseh zaposlenih, zmanjšanje nekoristnega časa in povečanje koristnega časa. Namen diplomskega dela je poglobljena predstavitev in analiza novih predlaganih konceptov ureditve medfaznega skladišča s ciljem povečanja učinkovitosti celotnega materialnega in informacijskega toka. Cilj naloge je omogočiti neprekinjen informacijski in materialni tok ter povečati produktivnost zaposlenih in omogočiti učinkovitejši izkoristek časa in prostora.
Ključne besede: medfazno skladišče, materialni tok, polizdelki, koristen čas.
Objavljeno: 11.09.2012; Ogledov: 1116; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

7.
8.
IZBOLJŠAVA OBVLADOVANJA ZALOG POLIZDELKOV IN VHODNIH MATERIALOV V KOVINOPLASTIKI LOŽ D.D
Katarina Ravšelj, 2009, diplomsko delo

Opis: Vsakemu podjetju je pomembno zadovoljstvo svojih kupcev, saj se le tako ohranja nadaljnje sodelovanje z obstoječimi in novimi kupci. Za zadovoljevanje kupca je poleg kvalitete in cene zelo pomembna tudi fleksibilnost. Pod fleksibilnostjo razumemo kratke dobavne roke za končne izdelke, ki pa jih dosežemo s politiko varnostnih zalog vhodnih materialov ali pa z varnostnimi zalogami lastnih polizdelkov, kar pa za podjetje ni ravno ugodno. Zato mora podjetje zgraditi takšen sistem upravljanja zalog, da bo zadovoljilo svoje kupce in pri tem tudi optimiziralo zaloge polizdelkov in vhodnih materialov. Z optimiziranjem zalog v podjetju se znižujejo stroški poslovanja, kar pozitivno vpliva na njegov poslovni rezultat in konkurenčno prednost na trgu. Pri tem ima zelo pomembno vlogo logistika. V procesu optimizacije zalog je potrebno aktivno sodelovanje služb v podjetju, ki so posredno ali direktno odgovorne za zaloge. Podjetje se vsakodnevno sooča z veliko konkurenco pri prodaji svojih končnih izdelkov na svetovnem trgu. Za uspešno poslovanje in obstoj podjetja je zelo pomembno zniževanje stroškov poslovanja. Med te stroške uvrščamo stroške, ki so povezani s previsokimi zalogami vhodnih materialov in lastnih polizdelkov, ki jih podjetje potrebuje za nemoteno proizvodnjo. Zato mora imeti podjetje učinkovit model uravnavanja zalog, če hoče uspešno in ekonomično spremljati in upravljati z zalogami teh polizdelkov. Prav učinkovitost sistema za upravljanje zalog je vprašljiva in pomanjkljiva v mnogih podjetjih.
Ključne besede: zaloga, polizdelki, ABC analiza, dobavitelj, strošek, proizvodnja, sistem MRP, plan, koeficient obračanja zalog
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 2287; Prenosov: 358
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici