| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ANALIZA IN PRIMERJAVA OLAP-ORODIJ
Simon Ivanuša, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je namenjeno analizi in primerjavi proizvajalcev orodij OLAP, splošnemu razumevanju in predstavitvi tehnologije sprotne analitične obdelave podatkov. Predstavljeni so zametki razvoja podatkovnih skladišč in večdimenzionalnega podatkovnega modela, prikazani so gradniki in elementi dimenzijskega modeliranja ter funkcije, ki jih opravljajo in ponujajo. V sklopu dela predstavljamo tudi analizo konkurenčnih proizvajalcev orodij OLAP. Predstavljena je arhitektura posameznega proizvajalca orodij OLAP in analiza uporabe posameznega orodja OLAP na testnem podatkovnem skladišču in v naprej načrtovanem večdimenzionalnem podatkovnem modelu. Prikazani so ključni rezultati primerjav na podlagi raziskav, analiz in ugotovitev.
Keywords: OLAP, podatkovna kocka, podatkovno skladišče, dimenzijsko modeliranje, analiza, primerjava
Published: 04.09.2012; Views: 1762; Downloads: 292
.pdf Full text (4,67 MB)

2.
ORODJA POSLOVNEGA OBVEŠČANJA V SQL SERVERJU 2012
Manuela Fekonja, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Glavna tema diplomskega seminarja je primerjava med orodjem poslovne inteligence in specifičnimi poslovnimi potrebami. Analiza je predstavljena na Microsoftovem orodju SQL Server 2012 in potrebami vodje informatike. V teoretičnem delu diplomskega seminarja so v celoti predstavljene potrebe po poslovnem obveščanju in naloge vodje informatike, na katere sem se osredotočila. Potrebe poslovnega obveščanja je potrebno razumeti, da lahko preidemo v naslednje poglavje diplomskega seminarja, kjer so predstavljeni poslovni obveščevalni sistemi in orodje SQL Server 2012, ki je zastavljeno tako, da lahko vodja informatike svoje naloge z njegovo pomočjo kar najbolje opravi. Predstavljene so tudi funkcije, ki jih je Microsoft dodal ali izboljšal v svoji najnovejši različici orodja SQL Server.
Keywords: Poslovni obveščevalni sistemi, Podatkovna skladišča, Vodja informatike, OLAP kocka, Napovedne analize, Vrtilni grafikon
Published: 10.10.2014; Views: 1324; Downloads: 95
.pdf Full text (1,37 MB)

3.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA ANALIZO PROIZVODNIH PODATKOV
Vladimir Stare, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena uporaba sistema Decisyon za ustvarjanje nadzorne plošče za izračun in grafični prikaz skupne učinkovitosti opreme na osnovi podatkov, prenesenih iz MES. Glavnina naše pozornosti je bila usmerjena na dva problema – dostopnost in hitrost poročil in analizo izvornih vzrokov za slabše rezultate. Dostop do sistema preko Apache Tomcat strežnika omogoča uporabo nadzornih plošč preko katerekoli naprave, ki omogoča brskanje po spletu. Uvedeni sistem uporabnikom omogoča ustvarjanje lastnih poročil na obstoječih podatkovnih kockah. V zaključku so podane ocena sistema ter možnosti za razširitev uporabe sistema na različna področja.
Keywords: OEE – skupna učinkovitost opreme, MES – sistem za upravljanje proizvodnje, podatkovna kocka, nadzorna plošča, poročilo
Published: 22.04.2016; Views: 816; Downloads: 57
.pdf Full text (2,82 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica