| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Organizacija transporta in distribucije pijač v podjetju Fructal : diplomsko delo
Andreja Pečnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela in praktičnega dela. V uvodu je opredeljeno področje, ki je predmet raziskave, namen in cilji ter osnovne trditve in predpostavke ter omejitve, ki jih lahko pričakujemo. V teoretičnem delu diplomske naloge smo se osredotočili predvsem na organizacijo transporta, organizacijo distribucije ter na skladiščno dejavnost, ki je poleg transporta in distribucije pomemben del logističnega dela, hkrati pa smo se opredelili tudi na logistični sistem in njegove podsisteme. Predstavljeno je tudi podjetje Fructal, organiziranost logistike v podjetju, poslovanje na distribucijskih centrih in delovanje v skladiščih tega podjetja. Razjasnili smo pojme in pomen določenih besed, predstavili rezultate obstoječega stanja nakladanja vozil in organizacijo transporta na distribucijskih centrih. V zadnjem delu pa smo opredelili možnosti reševanja nastalega problema in pripravili predlog izboljšav na dveh področjih, in sicer pri nakladanju vozil in pri organizaciji transporta in distribucije pijač v podjetju Fructal.
Ključne besede: organizacija transporta, logistični problemi, skladišče
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 3746; Prenosov: 706
.pdf Celotno besedilo (966,97 KB)

2.
Organizacija letalskega transporta v podjetju Aviacargo d.o.o.
Kristjan David Kač, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo se osredotoča na organizacijo letalskega prevoza pošiljk v podjetju Aviacargo, d. o. o. V prvem delu so najprej opredeljeni transport, transportne veje ter značilnosti letalskega in cestnega transporta. V teoretičnem delu sta predstavljena še transportna dokumentacija in pomen informacijskih sistemov v logistiki. V drugem delu so proučeni obstoječe stanje postopkov organizacije kombiniranega transporta, transportna pot pošiljke na relaciji Ljubljana–Toronto in njen tranzitni čas. V obravnavanem podjetju se letalski transport izvaja v kombinaciji s cestnim transportom. V kritični analizi so predstavljeni razlogi za počasno organizacijo letalskega transporta in razlogi za dolg tranzitni čas tovrstnega transporta. V tretjem delu so podani predlogi rešitev, ki bi lahko pripomogli k hitrejši in enostavnejši organizaciji transporta. Podan je tudi predlog rešitve, ki bi lahko skrajšal tranzitni čas transporta pošiljke na relaciji Ljubljana–Toronto. V zaključku diplomskega dela so predlagane rešitve ocenjene, nato pa so predstavljeni še pogoji uvedbe rešitev in možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: letalski transport, transporta pot, organizacija.
Objavljeno: 25.09.2015; Ogledov: 954; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (906,59 KB)

3.
VPLIV ORGANIZACIJE ZNOTRAJ BOLNIŠNIČNEGA TRANSPORTA ŽIVLJENJSKO OGROŽENEGA BOLNIKA NA POJAV BOLNIŠNIČNIH OKUŽB
Gabrijela Pesek, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrskem delu je obravnavan znotraj bolnišnični transport življenjsko ogroženega bolnika, ki je zaradi dodatnih preiskav, posegov ali zdravljenja v drugi ustanovi pogosto neizogiben. Sam transport predstavlja tudi veliko fizično obremenitev za zaposlene in manjšo zbranost transportne ekipe. V času transporta je zmanjšan nadzor nad bolniki v enoti intenzivne terapije. Med samim transportom pa se lahko pojavijo tudi zapleti, kateri lahko vplivajo na nadaljnji potek zdravljenja. Opredeljeni so predlogi za zmanjšanje pojava bolnišničnih okužb in fizično razbremenitev kadra ter posledično večjo varnost bolnikov. Ustrezne rešitve so bile opredeljene s pomočjo sistemskega pristopa. V izvedeni raziskavi je bilo vključenih 100 življenjsko ogroženih bolnikov v enoti intenzivne terapije, od katerih smo 50 bolnikov transportirali, 50 bolnikov pa ni potrebovalo transporta. Raziskali smo kakšen vpliv ima organizacija transporta na pojav bolnišničnih okužb, analizirali rezultate ter testirali postavljene hipoteze.
Ključne besede: Življenjsko ogrožen bolnik, organizacija znotraj bolnišničnega transporta, bolnišnična okužba, timsko delo, sistemski pristop
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 414; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici