SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
INOVIRANJE LOGISTIČNEGA PROCESA PODJETJA SAINT GOBAIN WEBER TERRANOVA
Sebastijan Ciringer, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga analizira logistični proces v podjetju Saint Gobain Weber Terranova, ki proizvaja izdelke za zaključna dela v gradbeništvu. Inoviranje logističnega procesa v obravnavanem podjetju je še posebej zanimivo, saj se s tem področjem strokovno še nihče do sedaj ni ukvarjal. Naloga se osredotoča na optimalno načrtovanje prevozov in določanje optimalnih ravni zalog – ugotavlja, da je od uravnavanja zalog in optimizacije transporta odvisna racionalizacija logističnega procesa v podjetju.
Ključne besede: logistika, transport, zaloge, skladiščenje, optimiranje transporta, optimizacija zalog in stroškov skladišča
Objavljeno: 23.12.2009; Ogledov: 2543; Prenosov: 223
.pdf Celotno besedilo (698,06 KB)

7.
OPTIMIZACIJA LOGISTIČNIH STROŠKOV V PODJETJU GEAPRODUKT D.O.O.
Jernej Korenčič, 2010, diplomsko delo

Opis: V podjetju Geaprodukt d.o.o. se je potrebno v sklopu reorganizacije podjetja posvetiti tudi organizaciji skladišč. Trenutna organiziranost skladišča načeloma zadovoljuje potrebam in ciljem podjetja, vendar pa bi lahko podjetje z reorganizacijo skladišča zmanjšalo stroške, ter tako prispevalo še več k uspešnejšim rezultatom. V diplomski nalogi sem preučil trenutno stanje skladišča, upošteval cilje, poslanstvo, strategijo in organiziranost podjetja ter predlagal spremembe le-teh. Z vpeljavo sprememb bi sicer bilo nekaj negodovanja pri zaposlenih, zaradi prerazporeditev vendar bi z reorganizacijo občutno zmanjšali stroške skladišča ter povečali produktivnost skladišča, povečali vrednost izdelkom s tem pa tudi dobiček. Ne glede na to kako je skladišče organizirano in deluje popolno, vedno obstajajo rešitve, ki bi obstoječe stanje lahko izboljšale. A vodilni v podjetjih se ne odločajo vedno za reorganizacijo, saj je ta povezana z določenimi stroški. Ena delavka, ki je zaposlena na delovnem mestu blagovni referent in vnaša podatke pri izhodu sadja in zelenjave (blaga) iz skladišča, predstavlja odvečno delovno silo. Skladišču prinaša samo stroške. Poleg tega prihaja do zmede, ker podatke hkrati vnašata dva zaposlena — komisionar in blagovna referentka. Velikokrat pride do napak in nesporazumov, kar se največ odraža na izgubi časa. Čas pa je danes ena najvrednejših stvari na svetu. Že s samo opustitvijo delovnega mesta blagovni referent, bi pridobili na kakovosti podatkov pri izhodu blaga. Vendar podjetje Geaprodukt d.o.o. ni naravano v smer odpuščanja. Delavko bo potrebno prerazporediti na drugo delovno mesto, njeno delovno mesto pa ukiniti. Nato sledi nabava treh novih tehtnic, ki bi jih namestili v več prostorov, ki so namenjeni izdajanju blaga iz skladišča. Tako ne bo potrebno tehtati na vhodu v skladišče, kjer so nameščene sedanji dve večji tehtnici in dve manjši tehtnici v skladišču. Strošek nabave treh novih tehtnic ne bo zanemarljiv, vendar bomo veliko pridobili na času izdaje blaga in kakovosti storitev.
Ključne besede: Optimizacija stroškov skladišča, Rorganizacija skladišča, Logistika v organizaciji, Logistika, Organizacijska shema
Objavljeno: 03.01.2011; Ogledov: 3482; Prenosov: 328
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

8.
OPTIMIZACIJA STROŠKOV VOZNEGA PARKA POŠTE SLOVENIJE D.O.O., PE NOVO MESTO
Gabrijela Rozman, 2012, diplomsko delo

Opis: Rastoča konkurenca, hiter razvoj tehnologije, prenasičenost trga, večje zahteve trga, zakonodaja in posledice recesije vplivajo na konkurenčnost in obstoj distribucijskih podjetij ter organizacij. Da bi podjetja ohranila konkurenčno prednosti in zadovoljstvo uporabnikov je iskanje novih storitev in izdelkov, tehnologij in sistemov, trgov in distributerjev ključnega pomena. Pomemben dejavnik ohranjanja konkurenčne prednosti je optimizacija stroškov poslovanja (predvsem logističnih stroškov). Vozni park predstavlja in sestavlja večji del logističnih stroškov v distribucijskem podjetju. Če želi podjetje prihranke iskati v voznem parku, se mora osredotočiti na njegovo upravljanje. Ena izmed možnosti zmanjševanja logističnih stroškov v voznem parku je zmanjšanje obsega voznega parka oziroma prepustitev dela voznega parka zunanjemu izvajalcu (outsourcing). Pošta Slovenije d. o. o. pri izvajanju svoje osnovne dejavnosti prenosa poštnih pošiljk in paketov upravlja obsežen vozni park, kar predstavlja precejšnji del logističnih stroškov. Z uvedbo liberalizacije trga poštnih storitev je Pošta Slovenije izgubila »monopolni« položaj. Vedno več ponudnikov poštnih storitev tako ogroža konkurenčnost in prednost Pošte Slovenije d. o. o.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: logistika, poštne storitve, konkurenčnost, optimizacija logističnih stroškov, vozni park, outsourcing.
Objavljeno: 10.06.2012; Ogledov: 1719; Prenosov: 227
.pdf Celotno besedilo (1,79 MB)

9.
MINIMIZACIJA TRANSPORTNIH STROŠKOV Z IZBIRO OPTIMALNE LOKACIJE
Petra Vacac, 2013, diplomsko delo

Opis: Delo diplomskega seminarja je razdeljeno na teoretični del in praktični del. Teoretični del diplomskega seminarja je razdeljen na tri poglavja. V prvem poglavju smo se posvetili razlaganju, kaj so transportni stroški, delitvi transportnih stroškov, vidikov transportnih stroškov, dejavnikov, ki vplivajo na transportne stroške, dinamiki transportih stroškov glede na prevoženo razdaljo. V drugem poglavju smo predstavili vrste skladišč, dejavnike, ki vplivajo na izbiro lokacije skladišč ter postopek izbire skladišč. V nadaljevanju pa smo tretje poglavje namenili podrobnejši predstaviti transportnega problema. Največ pozornosti smo namenili praktičnemu delu, kjer smo določili lokacijo hladilnic in trgovskih centrov, določili smo transportne stroške na posameznih relacijah; nato smo se s pomočjo računalniškega programa LINGO, lotili računanja skupnih minimalnih transportnih stroškov za posamezne transportne probleme. Ti izračuni so nam pokazali, katera lokacija je z vidika transportnih stroškov optimalna.
Ključne besede: transportni stroški, transportni problem, optimizacija transportnih stroškov, izbor optimalne lokacije glede na transportne stroške, program LINGO
Objavljeno: 29.10.2013; Ogledov: 917; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici