| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
NADZORNI SISTEM PLINSKE PEČI ZA SEGREVANJE ALUMINIJASTIH DROGOV
Dejan Motaln, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je razvoj in izdelava nadzornega sistema na plinski peči ELHAUS za segrevanje aluminijastih drogov v podjetju Impol d.o.o. Naloga plinske peči je, da segreje aluminijaste drogove po določeni krivulji do želene temperature za nadaljnjo stiskanje. Nadgrajen nadzorni sistem sedaj nadzoruje celotno peč in arhivira podatke, kar obstoječ nadzorni sistem ni zagotavljal. Za kreiranje nadzornega sistema je bilo uporabljeno programsko orodje Unitronics Ladder U90 in STEP 5, katera je bilo potrebno tudi medsebojno povezati. S pomočjo teh programskih orodij je bilo mogoče izdelati nadzorni sistem, kateri uspešno nadzoruje plinsko peč in preprečuje napake ter arhivira podatke.
Keywords: nadzorni sistem, operacijski panel, programabilni krmilnik, plinska peč, aluminij, merilna konica, merilni pretvornik
Published: 24.05.2011; Views: 2043; Downloads: 131
.pdf Full text (6,43 MB)

5.
PRENOVA KRMILJA IN VODENJA KOMORNIH PEČI
Marjan Tarkuš, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prenova zastarelega krmilja na komornih pečeh v obratu Folije in tanki trakovi podjetja Impol Folije in trakovi d.o.o. Obstoječi krmilni sistem ni bil več zanesljiv, pa tudi rezervnih delov se ni dalo več dobiti, zato smo se odločili, da posodobimo krmilni in nadzorni sistem. Nadgradnja sedaj omogoča zanesljivejše delovanje, arhiviranje podatkov in možnost prenosa podatkov kamorkoli za nadaljnjo obdelavo. Krmilni sistem je bil nadgrajen s PLK krmilnikom Siemens družine S7-300, operacijskim panelom občutljivim na dotik Siemens MP277 ter nadzornim sistemom iFIX.
Keywords: programabilni krmilnik, nadzorni sistem, operacijski panel, regulator temperature, grelna peč, aluminij
Published: 10.08.2012; Views: 1159; Downloads: 145
.pdf Full text (5,38 MB)

6.
AVTOMATIZACIJA TRAČNE ŽAGE ZA REZANJE KOVIN PRVOMAJSKA SELECT-O-MAT 320
Jure Batorek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je podrobneje predstavljena avtomatizacija tračne žage Prvomajska SELECT-O-MAT-320. Avtomatizacija je predstavljena v smislu načrtovanja, izbire strojne in programske opreme, ki so potrebne za zanesljivo delovanje v industrijskem okolju. Podrobneje je opisana zasnova krmilja, krmilnik HITACHI serije EH in njegova zgradba, frekvenčni pretvornik ter delovanje naprave v ročnem in avtomatskem režimu. Opisan je tudi programski del in izvedba programa z diagramom poteka, zagon in testiranje. Z avtomatizacijo projekta smo pripomogli k povečanju proizvodnje za že obstoječem stroju, ter k večji varnosti in boljšim delovnim razmeram.
Keywords: avtomatizacija, programabilni krmilnik, operacijski panel, frekvenčni pretvornik, tračna žaga za rezanje kovin.
Published: 21.11.2012; Views: 2360; Downloads: 373
.pdf Full text (4,96 MB)

7.
REGULACIJA IN KONTROLA TEMPERATURE NA NAPRAVAH ZA TERMIČNO OBDELAVO
Jožef Petelinek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prenova in poenostavitev sistema regulacije in kontrole temperature popuščne peči na kalilni liniji. Glavni elementi prenove so izdelava krmilnega programa, ki nadzoruje in regulira temperaturo v peči in uporabniškega vmesnika, preko katerega uporabnik nastavlja delovanje peči ter shranjuje in kontrolira temperaturo peči. Regulacija sodi v področje vodenja procesov, za vodenje tega procesa, pa smo uporabili proporcionalno-integrirano-diferencialno regulacijo ali krajše PID regulacijo. Bistvo PID regulacije je pravilna nastavitev parametrov regulacije. Program regulacije izvaja Siemensov PLC napisan v programskem jeziku STEP 7. Uporabniški vmesnik na operacijskem panelu omogoča preprosto nastavljanje vseh želenih parametrov,prikazuje stanje posameznih con v peči in omogoča shranjevanje arhiviranih vrednosti temperatur v posamezni coni.
Keywords: regulacija, PID regulator, programmablelogiccontroller (PLC), operacijski panel (OP)
Published: 23.09.2013; Views: 1136; Downloads: 152
.pdf Full text (1,83 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica