SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
DINAMIČNO NASTAVLJIVO AKTIVNO ELEKTRONSKO BREME
Matej Dervarič, 2009, diplomsko delo

Opis: To diplomsko delo vam bo predstavilo izdelavo dinamično nastavljivega aktivnega elektronskega bremena. Predstavljeni vam bodo osnovni principi, uporaba in delovanje elektronskih bremen ter že nekaj obstoječih elektronskih bremen na trgu. Največji poudarek pa bo na konstruiranju, izbiri elementov, analizi vezja, izdelavi vezja ter seveda preizkusu delovanja dinamično nastavljivega aktivnega elektronskega bremena.
Ključne besede: meritve, krmiljenje, elektronsko breme, operacijski ojačevalnik
Objavljeno: 10.03.2010; Ogledov: 2324; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

3.
HLAJENJE RAČUNALNIKA
Elvis Biščič, 2014, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je izdelati hladilni sistem, krmiljen z operacijskimi ojačevalniki. Sistem je vseboval štiri temperaturne senzorje, s katerimi smo merili temperaturo. Na osnovi te temperature smo krmilili hitrost vrtenja ventilatorjev. Tako smo omogočili tišje delovanje računalnika ob manjših obremenitvah in boljše hlajenje ob visokih obremenitvah. Temperaturni senzorji so bili nameščeni na procesor, pomnilnik, grafično kartico in trdi disk. Temperaturna senzorja iz procesorja in pomnilnika sta bila priključena na vezje, ki je krmililo en vpihovalni in izpihovalni ventilator. Temperaturna senzorja iz grafične kartice in trdega diska sta bila priključena na drugo vezje, ki je krmililo drugi vpihovalni in izpihovalni ventilator.
Ključne besede: krmiljeno hlajenje, operacijski ojačevalnik, temperaturni senzor
Objavljeno: 05.02.2014; Ogledov: 1106; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (5,74 MB)

4.
Dinamično elektronsko breme
Matej Otič, 2017, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektu bo predstavljena teoretična ter praktična izdelava vezja za dinamično elektronsko breme. Predstavljeni bodo osnovni gradniki takšnih vezij, njihovi principi delovanja ter njihova uporaba. Poleg teoretične izdelave bodo opisani tudi vidiki in težave s katerimi se srečujemo v praksi.
Ključne besede: elektronsko breme, stabilnost, operacijski ojačevalnik, MOSFET
Objavljeno: 30.01.2018; Ogledov: 674; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

5.
Avdio ojačevalni modul
Matej Đorđević, 2018, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje razvoj in izdelavo avdio ojačevalnega modula, ki zavzema vsa osnovna vezja za ojačevanje ter predelavo avdiosignala v analogni tehniki. Glavna naloga avdio ojačevalnega modula je, da majhen avdiosignal na vhodu ojačuje na signal velike izhodne moči, ki se nato sprošča na zvočnikih in omogoča spreminjanje visokih ter nizkih tonov oziroma frekvenc po uporabnikovi želji. Diplomsko delo je napisano v sklopih, ki natančno in razumljivo opišejo delovanje vsakega sklopa v vezju posebej. Sklopi vezij so postavljeni po vrsti tako, kot se avdiosignal od začetka na vhodu pa do končne vrednosti na izhodu po sklopih predeluje in spreminja.
Ključne besede: Ojačevalnik, pred-ojačevalnik, operacijski ojačevalnik, tonsko krmilno vezje, merjenje, napajalnik
Objavljeno: 19.10.2018; Ogledov: 43; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (2,79 MB)

6.
Linrarni laboratorijski napajalnik
Jaka Vek, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V zaključnem projektu je opisan razvoj linearnega napajalnika za laboratorijske potrebe, kar pomeni, da zanemarimo učinkovitost in prenosljivost v prid natančnosti in zanesljivosti. Namen izdelka je nadomestitev dražjih možnosti z enako dobrimi lastnostmi in možnostjo uporabnikovega nadgrajevanja. Napajalnik omogoča osnovne funkcionalnosti, kot sta nastavljanje napetosti in tokovno omejevanje. Za prikazovanje teh vrednosti sta za večjo preglednost uporabljena digitalna prikazovalnika. Napajalnik je narejen tako, da ima možnost dodajanja funkcij in uporabniških vmesnikov, tako da nismo omejeni na trenutno zasnovo. Opisan je postopek načrtovanja in izdelovanja delov, ki skupaj naredijo laboratorijski napajalnik. Navedeni so problemi, ki so nastali in kako so bili rešeni. Meritve so bile opravljene ter prikazane, s pomočjo katerih smo določili uspešnost projekta.
Ključne besede: Linearni napajalnik, operacijski ojačevalnik, usmernik, merjenje napetosti, A/D pretvornik, valovitost
Objavljeno: 07.02.2019; Ogledov: 302; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici