| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ SPLETNE STRANI ZA KNJIŽNE ZALOŽNIKE
Primož Mikulič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo je napisano kot poslovni model spletne strani za knjižne založnike in z njimi povezane branže. Namen spletne strani je skupna točka, ki bo združevala vse na enem mestu, da bodo vsi, ki jih knjiga oziroma so z njo tudi povezani, dobili vse potrebne informacije na enem mestu. Namen diplomskega dela je pokazati možnosti za uresničitev tovrstne spletne strani na slovenskem tržišču, ki ima velik potencial. Zajemala bo več vrst vsebin za uporabnike, obiskovalce, založbe in z njimi povezane deležnike, kot so tiskarji, lektorji, prevajalci, grafični oblikovalci, pisatelji. Zasnova spletne strani je zamišljena tako, da se bo stran ves čas od same postavitve dalje lahko dograjevala, spreminjala in prilagajala potrebam. Stran bo popolnoma brezplačna za vse, saj bodo vsi lahko vsebine, predstavitve svojih dejavnosti objavili brezplačno, interaktivno komunicirali z uporabniki in s tem povečali svojo prepoznavnost ter tudi izračune stroškov oziroma investicij, ki so povezane z izdajo knjige.
Ključne besede: spletna stran, interaktivnost, odprtokodne rešitve, internet, založbe
Objavljeno: 22.11.2016; Ogledov: 818; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

2.
Prenova spletne trgovine podjetja VALIDUS VENTUS D.O.O.
Dejan Planinšek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Spletna trgovina podjetja Validus Ventus, d. o. o. je bila izdelana leta 2010. Zadostovala je potrebam takratnega časa, vendar so se te, zaradi novih tehnologij in obsega dela, občutno spremenile. Novi načini plačevanja so postali stalnica. Poleg nakazila na transakcijski račun, plačila ob prevzemu pošiljke je bilo treba dodati še ostale možnosti in s tem posodobiti plačilni sistem. Pošiljanje potrdila o naročilu in izdelava ponudbe je lahko po nepotrebnem zamudno delo trgovskega uslužbenca, zato smo z uvedbo avtomatizacije zmanjšali čas dela, povečali odzivnost in dosegli točnost naročila. Ker je obstoječa spletna trgovina bila napisana ročno v PHP programskem jeziku, in ker so bila denarna sredstva zelo omejena, smo raziskali elektronsko poslovanje ter odprtokodne rešitve. Izbrali smo najprimernejšo rešitev, s katero je bilo lahko podjetje zadovoljno. Cilj je bil izdelati novo spletno trgovino. Primerjali smo najbolj priljubljene CMS sisteme za elektronsko poslovanje in se glede na potrebe ter zmožnosti našega podjetja odločili za najustreznejšega. Z izbranim sistemom WooCommerce in predlogo VGRossi smo dosegli želeno postavitev in delovanje nove spletne trgovine, ki smo ga nadgradili še z nameščenimi vtičniki. Način, s katerim smo izdelali novo spletno trgovino, se je izkazal za zelo uporabnega. Spletno trgovino manjše velikosti z vsemi lastnostmi sodobne trgovine smo brez zunanje pomoči oziroma izvajalcev lahko izdelali hitro in cenovno ugodno ter posledično podjetju zmanjšali stroške in povečali vrednost funkcionalnosti spletne trgovine.
Ključne besede: elektrosnko poslovanje, spletna trgovina, odprtokodne rešitve, plačilni sistem
Objavljeno: 10.11.2016; Ogledov: 875; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

3.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA SPREMLJANJE OBISKA V SLOVENSKIH KINEMATOGRAFIH
Robert Čretnik, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj spletne aplikacije za zbiranje podatkov v slovenskih kinematografih. Diplomska naloga opisuje dosedanji način zbiranja podatkov in njegove slabosti. Podrobno je prikazan izboljšan proces zbiranja podatkov s pomočjo spletnih tehnologij HTML, PHP in SQL. V nadaljevanju je opisano delo s programi JavaScript in s knjižnicami jQuery in Ajax. V zaključku je podana analiza in smernice z možnostmi nadgradnje spletne aplikacije.
Ključne besede: spletne tehnologije, odprtokodne rešitve, rezultati in obisk v kinematografih v Sloveniji
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 435; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (5,45 MB)

4.
Preskus orodja »estimate« na primeru gradbenega projekta
Matic Lasnik, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava preskus orodja Estimate na primeru gradbenega projekta. Podan je kratek opis konkretnega ponudnika gradbenih storitev. Natančno je prikazana namestitev preučevanega orodja. Predpogoj za namestitev in delovanje proučevanega orodja je odprtokodni aplikacijski strežnik Tomcat, sistem za upravljanje baz podatkov Mysql in seveda spletni brskalnik. Prikazana je konfiguracija sistemskih nastavitev orodja Estimate ter vzpostavitev baze podatkov proučevanega orodja. Razložene so osnovne funkcije in navigacija v uporabniškem vmesniku na primeru gradbenega projekta. Vpeljava predlagane odprtokodne programske rešitve Estimate bi za konkretnega ponudnika gradbenih storitev pomenila veliko konkurenčno prednost. Problem, s katerim se srečuje večina malih in srednjih velikih podjetij, pa je pomanjkanje usposobljenega kadra. V tem kontekstu tudi brezplačnost programske opreme ni odločilni faktor pri izbiri.
Ključne besede: preskušanje programske opreme, odprtokodne programske opreme, ESTIMATE, gradbeni projekt
Objavljeno: 25.03.2016; Ogledov: 784; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (3,78 MB)

5.
6.
IZDELAVA SPLETNE REŠITVE ZA PODJETJE
Matej Vohl, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava izdelavo dinamične spletne strani za mikro podjetje IBS, d.o.o. Uvodni del opisuje obravnavano podjetje in storitve, ki jih to izvaja, ter teoretične osnove razvoja spletnih strani. Za razvoj strani so bili uporabljeni program Dreamweaver CS6 in programski jeziki HTML, PHP, SQL ter JavaScript. Baza podatkov je bila izdelana v orodju phpMyAdmin, ki služi za upravljanje relacijskih baz podatkov MySQL. V osrednjem delu diplome je prikazan postopek izdelave spletne strani s programom Dreamweaver CS6. Spletna stran vsebuje tudi sistem za upravljanje vsebin, kar je bila ena od zahtev naročnika projekta. Cilj izdelave je funkcionalen sistem, ki ga je možno nadgrajevati. Na koncu naloge sta opisana še prenos spletne strani na javni strežnik in optimizacija spletne strani. V zaključkih so predstavljeni rezultati SWOT-analize izgrajene spletne strani in možnosti nadaljnjega dela.
Ključne besede: mikro podjetje, spletna stran, CMS, PHP, MySql, odprtokodne rešitve
Objavljeno: 26.09.2014; Ogledov: 1985; Prenosov: 417
.pdf Celotno besedilo (9,30 MB)

7.
RAZVOJ SPLETNE REŠITVE ZA SPREMLJANJE IN STATISTIČNO ANALIZO KOŠARKARSKIH REZULTATOV
Miran Lampe, 2014, diplomsko delo

Opis: V današnjem življenju se je računalniška tehnologija zasidrala kot pomemben temelj razvoja. Tudi v športu pomeni računalniško podprto zbiranje in analiziranje podatkov konkurenčno prednost. Kot pripomoček za trenerje po klubih, je razvita aplikacija za spremljanje in analizo košarkarskih tekem. Motivacija za razvoj aplikacije je predvsem uvajanje sodobnejših pristopov pri spremljanju in analizi košarkarskih tekem v manjših klubih z omejenimi finančnimi sredstvi. Zaradi enostavnejšega vzdrževanja in uporabe je aplikacija zasnovana na odprtih standardih HTML5, CSS3, JSON, itd., uporaba odprtokodnih tehnologij pri razvoju in postavitvi strežniške infrastrukture pa omogoča cenovno ugodno postavitev strežniške platforme. Aplikacija obsega tri, med seboj tesno povezane sklope. V prvem so moduli za vnos splošnih podatkov, ki služijo kot parametri aplikacije. V drugem sklopu so moduli za spremljanje košarkarskih tekem. Ta del je tehnično najbolj zapleten, ker je spremljanje košarkarskih tekem časovno zahteven proces, v katerem ni veliko časa za vnos posameznih dogodkov. V tretjem sklopu so zajeti statistični moduli, ki so namenjeni analizi zbranih podatkov skozi različne preseke. Trenutno sta na razpolago dva osnovna modula za pregled uspešnost posameznih igralcev na tekmi in časovni potek dogodkov na tekmi.
Ključne besede: spletne tehnologije, odprtokodne rešitve, košarka, statistična analiza
Objavljeno: 06.05.2014; Ogledov: 1470; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

8.
UPORABA ODPRTOKODNIH REŠITEV V SPLETNIH TRGOVINAH NA PRIMERU PODJETJA ZOO MARKET REX
Timi Hraš, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava možnosti malih in srednje velikih podjetij, ki s pomočjo spletne prodaje, z minimalnim vlaganjem dosežejo nacionalni ali globalni trg. Odlično alternativo plačljivim lastniškim rešitvam predstavljajo odprtokodne rešitve, ki so praviloma na voljo brezplačno. Ponudba brezplačnih odprtokodnih rešitev za spletne trgovine je velika, tako da se za vsako podjetje lahko najde takšna, ki mu ustreza. Na spletu je v letu 2010 nakupovalo skoraj petsto tisoč Slovencev. Trend nakupovanja na spletu se z leti viša kar kaže, da je priložnost za uspeh na spletu velika. Prednosti pa niso samo za lastnike spletnih trgovin, temveč tudi za kupce. Na spletu so cene nižje, nakupovanje je hitro in enostavno. Na eni strani je mogoče najti vse potrebne informacije, ni impulzivnega nakupovanja, možnosti vračila izdelkov pa so enostavne. To je le nekaj izmed razlogov, kar dela spletno trgovino zanimivo. Podjetje Zoo Market Rex se je pred dvema letoma odločilo, da svojo ponudbo predstavi tudi na spletu. V letu dni je prodaja preko spleta presegla prodajo ene izmed poslovalnic, prodaja pa še vedno raste. Na tem primeru lahko ugotovimo, da se vlaganje v spletno trgovino splača.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, odprta koda, odprtokodne rešitve spletnih trgovin, brezplačna odprtokodna rešitev Magento Community, spletne trgovine.
Objavljeno: 17.12.2012; Ogledov: 1239; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

9.
RAZVOJ SPLETNEGA PORTALA ZA PONUDNIKA INFORMACIJSKIH STORITEV
Jure Tarman, 2012, diplomsko delo

Opis: Problem, ki ga obravnavamo v diplomski nalogi je, da imamo ogromno podatkov, ki jih je potrebno nadzirati, urejati, brisati in dodajati po potrebi. Problematiko obravnavamo v podjetju, ki med drugimi ponuja lastno programsko opremo, ki jo je potrebno občasno popravljati. Problem pa nastopi, ko je čas, da se popravke razpošlje strankam, saj je brez spletne strani to zelo težko in potratno v smislu, da jih moramo posneti na CD, USB in poslati ali nesti k stranki. Torej oba problema – veliko podatkov, ki jih moramo ažurirati in imeti na enem mestu, ter prinašanje posodobitev programske opreme k strankam rešimo s spletno stranjo, na kateri imajo stranke možnost pridobitve popravkov za njihovo programsko opremo in implementacijo mrežne tabele, ki je povezana z bazo podatkov in preko katere lahko urejamo te podatke iz baze. Spletna stran ima javni dostop, kot tudi mesto za registrirane uporabnike, saj podatki v tabeli niso za širšo javnost, ampak le za zaposlene.
Ključne besede: spletni portal, informacijska storitev, Joomla, odprtokodne rešitve
Objavljeno: 09.10.2012; Ogledov: 893; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

10.
POSTAVITEV SPLETNE TRGOVINE S TEKSTILNO GALANTERIJO
Aleš Sušnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Hiter napredek tehnologije in hitro rastoč virtualni trg silita podjetja v neprestano prilagajanje. Ker internet podjetjem prinaša izredno veliko prednosti in priložnosti, se vse več podjetij odloča za prenovo svojih procesov in podporo leteh z informacijsko tehnologijo. Tudi v podjetju Tekstilna galanterija Viljem Bučan s.p., ki se že od let 1969 ukvarja z izdelavo kvalitetnih tekstilnih izdelkov so se odločili postaviti svoje izdelke v prodajo preko spleta. V diplomski nalogi bomo predstavili postopek, ki je potreben za izdelavo kvalitetne spletne trgovine na podlagi odprtokodne rešitve PrestaShop. Končni izdelek je objavljen na spletni strani in ustrezno konfiguriran za javno objavo. Opisana spletna trgovina potencialnim kupcem nudi enostavno in uporabniku prijazno nakupovanje, upravljalcem pa popoln nadzor nad svojimi naročili in izdelki.
Ključne besede: Spletna trgovina, Prestashop, Baza podatkov (MySQL), Odprtokodne rešitve
Objavljeno: 03.10.2012; Ogledov: 1132; Prenosov: 366
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici