SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
OBLIKOVANJE IN RAZVOJ MULTIFUNKCIONALNE TEKSTILNE FORME
Maja Švagelj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bil narediti ročno pleten cevast šal, ki bo multifunkcionalna tekstilija v smislu možnosti preoblikovanja v različne tridimenzionalne forme, obenem pa bi upodabljala Kras, kot ga sama vidim in občutim. Tako Kras kot ročno pletenje me spremljata od otroških let, zato je nastala tekstilija tudi odraz mene same. Multifunkcionalna tekstilija je unikatni izdelek, namenjen sodobni ženski, ki ga je sposobna sama nadgraditi oz. preoblikovati, saj sama tekstilija ne nagovarja k točno določeni uporabi ali obliki. Multifunkcionalna tekstilija se je izkazala kot vsestranska tekstilija, ki jo lahko uporabimo kot oblačilni kos ali kot tekstilijo za interier. Diplomski izdelek sem izdelala v sodelovanju z Gorenjsko predilnico Škofja Loka d.d..
Keywords: oblikovanje oblačil in tekstilij, multifunkcionalnost, ekologija, Kras, ruj (Continus coggygria)
Published: 13.11.2009; Views: 1663; Downloads: 184
.pdf Full text (11,91 MB)

3.
Projekt vzpostavitve spletne trgovine “Srajca.si”
Gašper Nečimer, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga obravnava vzpostavitev spletne trgovine »Srajca.si« za znanega naročnika. Analizirano je bilo poslovno okolje in značilnosti nalog podjetja malega trgovca z modnimi oblačili. Po ugotovljenih potrebah in zahtevah naročnika je bila izdelana specifikacija spletne trgovine. V skladu z omejitvami naročnika je bila z večkriterijsko izbiro izbrana lastniška programska rešitev Shopify, s katero smo izdelali delujočo spletno trgovino. Registrirali smo spletno domeno in jo preusmerili na strežnik spletne trgovine. Za spletno trgovino smo izdelali spremno grafično gradivo z uporabo orodja Adobe Illustrator. Opravili smo fotografijo vseh izdelkov, fotografije obdelali z orodjem Adobe Photoshop in opravili prvi prevzem izdelkov v zalogo spletne trgovine. Zasnovana je bila embalaža za pošiljanje kupljenega blaga, vzpostavljeni so bili dogovori z logistično službo in registrirani plačilni instrumenti. Izdelano spletno trgovino smo uspešno testirali na različnih profilih kupca. Spletna trgovina je pripravljena za prenos v poslovno okolje.
Keywords: Spletna trgovina, grafično oblikovanje, maloprodaja modnih oblačil.
Published: 07.10.2016; Views: 470; Downloads: 39
.pdf Full text (1,72 MB)

4.
Digitaliziranje objektov in človeškega telesa z ročnim 3D-skenerjem sense in uporabnost 3D-modelov
Maša Lemut, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavano 3D-skeniranje, ki je podrobneje opisano v teoretičnem delu. V praktičnem delu smo se osredotočili na skeniranje z ročnim 3D-skenerjem Sense. Namen diplomskega dela je bil ugotoviti, ali je 3D-skener Sense primeren za digitaliziranje različnih objektov in človeškega telesa. V tam namen smo izvedli skeniranje različnih predmetov in delov človeškega telesa, ter človeškega telesa v celoti. Pridobljene 3D-modele smo obdelali s programsko opremo RealSense, ter na 3D-modelih izvedli meritve, ki smo primerjali z meritvami izvedenimi na realnih predmetih in testnih osebah.
Keywords: 3D-skeniranje, 3D-telesni modeli, antropometrija, digitalizacija objektov, oblikovanje oblačil
Published: 07.12.2018; Views: 137; Downloads: 21
.pdf Full text (2,88 MB)

Search done in 0.33 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica