| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UPORABA CELIČNIH AVTOMATOV V SPLETNI APLIKACIJI ZA SINTEZO ZVOKA
Jure Domajnko, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je izdelati in preučiti program, ki kot osnovo za sintezo zvoka ter izdelavo zvočnih sekvenc uporablja vzorce iz celičnih avtomatov. V praksi je ta program spletna aplikacija, kjer uporabnik s svojim posredovanjem vpliva na proces interpretacije in ustvarjanja teh vzorcev ter z dodajanjem oscilatorjev in zvočnih efektov tvori obogaten zvočni signal, ki ga na koncu lahko posname ter izvozi v obliki zvočne datoteke. Uporabniku je dovoljeno spreminjanje vrednosti parametrov na vseh modulih, ki sestavljajo aplikacijo (oscilatorji, zvočni efekti in celični avtomat), teh pa je dovolj, da mu omogočijo kreativno umetniško izražanje in izdelavo unikatnega glasbenega izdelka. Za sintezo zvoka ter implementacijo zvočnih efektov je uporabljen programski vmesnik Web Audio, ki podpira zvočno produkcijo v spletnem brskalniku.
Keywords: sinteza zvoka, digitalna obdelava zvoka, spletna aplikacija, celični avtomat, digitalni glasbeni inštrument
Published in DKUM: 06.09.2016; Views: 1560; Downloads: 155
.pdf Full text (1,82 MB)

2.
RAČUNALNIK KOT ORODJE ZA AVDIOINŽENIRING
Tilen Guzelj, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je proučiti teorijo zvoka, osnove akustike, vpliv okolice pri snemanju zvoka in obdelavo zvoka. V nalogi sem se poglobil v produkcijo novodobne glasbe s pomočjo računalniških programskih orodji za obdelavo avdio signalov. Za to tematiko sem se odločil, ker se v današnjem času večina avtorjev, tudi najboljših, odloča za računalniško obdelavo lastne glasbe. Očitno je, da za izdelavo vrhunskih posnetkov ni več dovolj samo posluh in dober glas izvajalca, ampak potrebujemo tudi dobrega tonskega mojstra ter vrhunsko studijsko in računalniško opremo. Pri urejanju in spreminjanju avdio signalov sem se osredotočil predvsem na programsko orodje Melodyne.
Keywords: zvok, obdelava zvoka, programska orodja, snemalni studio, akustika
Published in DKUM: 14.10.2015; Views: 1449; Downloads: 215
.pdf Full text (3,50 MB)

3.
SINTETIZATOR ZVOKA, UPRAVLJAN Z RAČUNALNIŠKIM VIDOM
Sebastijan Kužner, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Predmet diplomskega dela je študij sinteze zvoka s pomočjo digitalne obdelave signalov in slik. Praktičen cilj diplomske naloge je izdelati digitalni glasbeni inštrument, ki je sposoben proizvesti zvok različnih oblik. Pogoji pri izdelavi inštrumenta so, da je le-ta odziven v realnem času in se ga krmili s človeškim posredovanjem. Interakcija človek-računalnik poteka ob podpori odprtokodnega programskega orodja reacTIVision, ki omogoča zajem slik preko spletne kamere in razpoznavo namenskih značk in njihovih lastnosti, kot so položaj, kot zasuka in identifikacijska številka. Te lastnosti posreduje našemu programu, ki jih uporabi za modulacijo zvoka. Program za generiranje zvoka uporablja pet oscilatorjev, ki generirajo signal različnih oblik. Seštevek dobljenih signalov je možno obogatiti z efekti distorzije in odmeva. Program podpira tudi napravo za generiranje ritma.
Keywords: sinteza zvoka, digitalna obdelava zvoka, računalniški vid, digitalni glasbeni inštrument, elektronska sinteza glasbe
Published in DKUM: 14.10.2015; Views: 1907; Downloads: 152
.pdf Full text (3,33 MB)

4.
5.
Aplikacija za obdelavo digitalnih filmov AVI z uporabo vmesnika VFW : diplomska naloga
Franc Štih, 2008, undergraduate thesis

Keywords: multimedia, digitalna obdelava slike, digitalna obdelava zvoka, RIFF, AVI
Published in DKUM: 09.09.2008; Views: 2752; Downloads: 163
.pdf Full text (1,44 MB)

6.
7.
Search done in 0.82 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica