| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Atoms and clique separators in graph products
Bijo S. Anand, Kannan Balakrishnan, Manoj Changat, Iztok Peterin, 2012, original scientific article

Abstract: Predstavljeni so vsi minimalni klični separatorji za vse štiri standardne produkte: kartezičnega, krepkega, leksikografskega in direktnega. Maksimalne atome natančno opišemo le za prve tri prej omenjene standardne produkte. V direktnem produktu maksimalne atome opišemo le delno. Tipična situacija za standardni grafovski produkt je, da ne vsebuje kličnih separatorjev in je posledično ves produkt maksimalni atom.
Keywords: matematika, teorija grafov, produkt grafov, klični separator, atom, mathematics, graph theory, clique separator, atom, graph products
Published: 10.07.2015; Views: 331; Downloads: 63
URL Link to full text

3.
Projektiranje manjše naprave za pripravo vode - proces sedimentacije
Stojan Razbornik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Sedimentacija z uporabo kemične koagulacije in flokulacije služi zmanjševanju povečane motnosti v surovi vodi za potrebe priprave pitne vode. V ta namen obstaja več različnih izvedb sedimentacij, ki so odvisne od suspendiranih delcev, ki se nahajajo v surovi vodi. Namen projektiranja sedimentacije je bil določiti glede na vhodne parametre in zahteve Ustrezno tehnično rešitev, ki bo zagotavljala optimalno sedimentacijo. Določiti velikost bazenov za Koagulacijo, Flokulacijo, Sedimentacijo z upoštevanjem zahtevane kapacitet in upoštevanjem zadrževalnih časov. Rezultati projektiranja se morajo kazati v visoki učinkovitosti procesa, kjer je potrebno zagotoviti motnost pod 1 NTU z omejenimi obratovalnimi in vzdrževalnimi stroški.
Keywords: Sedimentacija, koagulacija, flokulacija, motnost, odvečno blato, lamelni separator, surova voda, pitna voda
Published: 28.09.2016; Views: 454; Downloads: 64
.pdf Full text (3,40 MB)

4.
Rekonstrukcija separatorja naftne/plinske postaje
Robert Göntér, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Zaključna naloga preučuje Separator S-02, ki je del centralne naftne/plinske postaje Petišovci in last Petrol Geoterm d.o.o. Plin in plinski kondenzat se pridobivata iz plinskih vrtin v toku proizvodnje ter dodatnih, novih vrtin Pg-10 in Pg-11A. Cilj zaključne naloge je preučit tlačno posodo na način, da jo lahko rekonstruiramo. Naloga vsebuje splošen opis stanja, tehnične podatke, fizikalna ozadja, trdnostni preračun, tehnično dokumntacijo in predloge izboljšav. Preračun obremenitev je izdelan v skladu s standardi in zakonodajo Republike Slovenije. Namen rekonstrukcije je ohranjanje varnosti, podaljšanje življenjske dobe in pridobitev znanja za morebitno postavitev podobnih tehnologij v prihodnosti.
Keywords: Konstruiranje, trdnostni preračun, tlačna posoda, separator, tehnična dokumentacija, rekonstrukcija.
Published: 16.07.2019; Views: 263; Downloads: 43
.pdf Full text (2,08 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica