| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
PRODAJNA KOCKA ZALOŽBE ROKUS KLETT
Petra Prelog, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V diplomskem seminarju smo opisali problem izdelave prodajnih analiz v našem podjetju in poiskali rešitev le-tega. V turbulentem poslovnem okolju je konkurenčna prednost razpolaganje s kvalitetnimi in relevantnimi informacijami, ki so podlaga za pravilne odločitve. Orodja za poslovno poročanje so primerna za zagotavljanje teh zahtev. Pregledali smo ponudbo orodij za poslovno poročanje in pregledali primernost le-teh. Analizirali smo stanje orodij za poslovno poročanje v podjetju in ugotavljali primernost za reševanje naših problemov v povezavi z analizami. V nalogi smo ugotovili, da je za naše podjetje najprimernejša izbira uvedba orodja OLAP. Z njim bo podjetje prišlo do kvalitetnih analiz, ki bodo izdelana veliko hitreje in ne bodo ovirala delovanja informacijskega sistema ter njegovih uporabnikov.
Ključne besede: poslovno poročanje, orodja za poslovno poročanje, orodja OLAP, OLAP kocka, nadzorna plošča, poslovna poročila.
Objavljeno: 15.11.2010; Ogledov: 1607; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (717,63 KB)

3.
AVTOMATIZACIJA POSTAJE ZA PRIPRAVO KOLOBARJEV ALUMINIJASTE PLOČEVINE PRED VALJANJEM
Franjo Dovnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen izdelave diplomskega dela je predstaviti avtomatizacijo postaje za pripravo kolobarjev aluminijaste pločevine pred valjanjem v obratu Valjarna podjetja Impol d.o.o. Na podlagi analize delovanja posameznih sklopov postaje smo izbrali potrebno strojno opremo. Postopek avtomatizacije smo izvedli s pomočjo programske opreme WSCAD, s katero smo narisali električne sheme. V razvojnem okolju SIMATIC STEP 7 smo napisali program za delovanje in upravljanje postaje ter grafično opremili nadzorno ploščo s programom WinCC Flexible. Izvedli smo tudi zagon, testiranje in napravo spravili v delovanje.
Ključne besede: avtomatizacija, valjanje, aluminijasta pločevina, nadzorna plošča, programirljivi logični krmilnik
Objavljeno: 11.06.2012; Ogledov: 1275; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (13,15 MB)

4.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA ANALIZO PROIZVODNIH PODATKOV
Vladimir Stare, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena uporaba sistema Decisyon za ustvarjanje nadzorne plošče za izračun in grafični prikaz skupne učinkovitosti opreme na osnovi podatkov, prenesenih iz MES. Glavnina naše pozornosti je bila usmerjena na dva problema – dostopnost in hitrost poročil in analizo izvornih vzrokov za slabše rezultate. Dostop do sistema preko Apache Tomcat strežnika omogoča uporabo nadzornih plošč preko katerekoli naprave, ki omogoča brskanje po spletu. Uvedeni sistem uporabnikom omogoča ustvarjanje lastnih poročil na obstoječih podatkovnih kockah. V zaključku so podane ocena sistema ter možnosti za razširitev uporabe sistema na različna področja.
Ključne besede: OEE – skupna učinkovitost opreme, MES – sistem za upravljanje proizvodnje, podatkovna kocka, nadzorna plošča, poročilo
Objavljeno: 22.04.2016; Ogledov: 956; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (2,82 MB)

5.
Vizualizacija podatkov o projektnem vodenju
Miha Šolar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Poslovna inteligenca, upravljanje poslovnih procesov in nadzorne plošče so orodja, s katerimi si organizacije pomagajo pri usklajevanju, nadzoru in optimizaciji izvajanja nalog. Gre za kontinuiran proces, v katerega morajo biti v organizaciji vključeni vsi  od zaposlenega, ki naloge izvaja in beleži, do nadrejenih na različnih nivojih, ki spremljajo izvedeno, določajo in optimizirajo predpise izvedbe, določajo strategijo organizacije ipd. Interna aplikacija za projektno vodenje trenutno ne omogoča združenih grafičnih prikazov podatkov, omogoča le posamezne tabelarične izpise, iz katerih ni mogoče ustvariti celostne slike stanja, izvedenega v podjetju. Cilj izvedbe diplomskega dela je priprava funkcionalnih specifikacij za pripravo dopolnitev interne aplikacije za projektno vodenje. Dopolnitev je grafični prikaz zabeleženega opravljenega dela glede na nekaj ključnih vsebinskih vidikov. Pred pripravo predloga izvedbe grafičnih prikazov pregledamo strokovno literaturo in pripravimo izhodišča za izvedbo. Na podlagi ugotovljenih smernic na konkretnih primerih pripravimo predlog dopolnitev. V okviru izvedbe diplomske naloge so pripravljene štiri funkcionalne specifikacije za grafični prikaz podatkov. S pripravljenimi grafičnimi prikazi se bistveno olajša delo vodstvu podjetja, saj se ključne informacije prikažejo na enem mestu, brez nepotrebnega zbiranja podatkov in vsakokratne obdelave.
Ključne besede: aplikacija Planeris, grafični prikaz podatkov, nadzorna plošča, poslovni proces
Objavljeno: 13.05.2016; Ogledov: 664; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

6.
Analiza orodij za pomoč pri strateškem planiranju
Uroš Štumpfl, 2019, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga naslavlja področje strateškega planiranja. Zajema analizo ter predstavitev orodij za pomoč pri strateškem planiranju. Namen naloge je ugotoviti, katero od danih orodij je najbolj primerno za uporabo. Izbrali in primerjali smo šest orodij, ki so na spletu med najbolj zaželenimi. Dodatno je opravljena analiza funkcionalnosti, ki jih orodja pokrivajo. V zadnjem sklopu naloge je izveden intervju z osebami, ki v realnem podjetju planirajo in izvajajo strateški plan.
Ključne besede: strateško planiranje, kazalniki uspešnosti, orodja, nadzorna plošča, organizacija
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 243; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (5,39 MB)

7.
Vzpostavitev kazalnikov v podjetju Domel za merjenje sposobnosti oskrbovalnih procesov
Nina Milinković, 2020, diplomsko delo

Opis: Ko se poslovna dinamika konkurenčnega trga pospešuje in je pretok informacij hitrejši, vedno več podjetij išče možnosti za boljše in bolj racionalno odločanje o upravljanju oskrbovalnih verig, za kar so ključni ustrezni podatki. To je povečalo pomen ključnih kazalnikov uspešnosti KPI (Key Performance Indicators) ter njihove sposobnosti merjenja, napovedovanja poslovanja in upravljanja podjetja v realnem (ali skoraj realnem) času. V diplomskem delu skozi teorijo predstavljamo referenčni model oskrbovalne verige SCOR (Supply Chain Operations Reference Model), v katerem je opisanih pet glavnih atributov in njihovi kazalniki za merjenje zmogljivosti oskrbovalnih procesov v verigi. V podjetju Domel smo izvedli analizo njihovih kazalnikov in jih primerjali z referenčnim modelom. Cilj diplomske naloge je vzpostavitev novih in nadgradnja že obstoječih kazalnikov za merjenje sposobnosti oskrbovalnih procesov, ki so primerni za podjetje. V praktičnem delu smo s pomočjo Microsoft Excela izdelali prototip grafičnega prikaza nadzorne plošče z vsemi atributi, kazalniki in podkazalniki. Atributi 'zanesljivost', 'odzivnost', 'prilagodljivost', 'stroški' in 'izkoristek' se lahko prikazujejo posamezno ali skupno ter glede na časovno obdobje.
Ključne besede: kazalniki, SCOR, Domel, oskrbovalna veriga, nadzorna plošča
Objavljeno: 12.01.2021; Ogledov: 69; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici