| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
STRES NA DELOVNEM MESTU VZGOJITELJA
Vera Štraus, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Stres na delovnem mestu vzgojitelja smo v teoretičnem delu zbrali podatke o pozitivnem in negativnem stresu. Spregovorili smo o obvladovanju stresa ter o stresu na delovnem mestu vzgojitelja. Osredotočili smo se na to, kakšen način prepoznamo stres in na kakšne načine ga lahko odpravimo. Dotaknili smo se tudi vprašanja kdaj prihaja do izčrpanosti telesa zaradi stresnih situacij, opredelili smo dejavnike stresa in načine, s katerimi se vzgojitelji spoprijemajo z negativnim stresom. V empiričnem delu so predstavljeni podatki raziskave, s katero smo ugotavljali ali negativen stres vzgojitelja vpliva na njegovo delo v oddelku in ali je vsak vzgojitelj vsaj enkrat doživel stresno situacijo na delovnem mestu. Obdelani so bili podatki, pridobljeni iz anketnega vprašalnika, ki je bil namenjen vzgojiteljem predšolskih otrok v OŠ Lenart – enota vrtec. V raziskovalnem vzorcu je sodelovalo 34 vzgojiteljev. Anketa je bila izvedena v mesecu decembru 2015. V tem delu so bile z deskriptivno metodo empiričnega pedagoškega raziskovanja preverjene in ovrednotene zastavljene hipoteze. Iz rezultatov anketnega vprašalnika je razvidno, da je vsak vzgojitelj na delovnem mestu vsaj enkrat doživel stresno situacijo. Prav tako pogoste stresne situacije vzgojitelje privedejo do izčrpanosti in posledično do izgorevanja. Rezultati kažejo, da stres vzgojitelja ne vpliva na njegovo delo v oddelku.
Keywords: stres, vzgojitelj, načini obvladovanja stresa.
Published: 02.06.2016; Views: 925; Downloads: 272
.pdf Full text (704,59 KB)

2.
TEHNIKE OBVLADOVANJA STRESA V DELOVNEM OKOLJU
Sara Štamcar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Stres je spremljevalec današnjega življenja. Neposredno vpliva na celotno telo in dolgoročno povzroča različne bolezni. V teoretičnem delu naloge smo s pomočjo opisne metode opredelili stres, njegove faze in stresorje. Nato smo predstavili posamezne vrste stresa. V nalogi smo se predvsem osredotočili na stres v delovnem okolju in njegov celovit vpliv na posameznikovo življenje. Posvetili smo se različnim tehnikam za dolgoročno odpravljanje napetosti ter tehnikam za obvladovanje trenutnih telesnih napetosti. Na koncu smo opredelili še tehnike obvladovanja stresa z vidika podjetja. V empiričnem delu diplomske naloge smo prikazali rezultate raziskave, ki smo jo izvedli znotraj banke X. Zanimalo nas je, ali zaposleni v banki X zaznavajo stres na svojem delovnem mestu, če ga, katere tehnike za njegovo obvladovanje poznajo oziroma jih uporabljajo, ter raziskali, kakšne načine sproščanja jim nudi samo podjetje. Raziskavo smo s pomočjo anketnega vprašalnika izvedli med 43 zaposlenimi v banki X. Podatke smo nato analizirali s pomočjo programa Microsoft Excel in statističnega programa Statistical Package for the Social Sciences - SPSS. Testi hipotez so pokazali, da ženske tehnik sproščanja ne uporabljajo pogosteje kot moški. Statistično smo lahko hipotezo potrdili le delno, saj se ženske bolj kot moški sproščajo le pri kuhanju. Hipotezo, da starejši lažje sprejmejo okoliščine, ki so zanje stresne, smo v celoti ovrgli. Prav tako smo ovrgli hipotezo, da so vodilni oziroma delavci z večjo odgovornostjo bolj podvrženi stresu. Temu je botrovalo tudi dejstvo, da je bil vzorec vodilnih zaposlenih izrazito majhen. Trdili smo, da anketiranci, ki so v podjetju zaposleni vrsto let, veliko laže izrazijo svoje nestrinjanje z nadrejenim ter se posledično stresu izognejo. Vendar smo prišli do ugotovitve, da temu ni tako. Z anketo smo ugotovili, da so zaposlenci le redko podvrženi negativnim dejavnikom stresa znotraj delovnega okolja. Zato lahko sklepamo, da so zadovoljnejši,kot smo predpostavljali, kar pa pozitivno vpliva tako na samo delo v podjetju kot na njihovo zasebno življenje.
Keywords: stres, stres pri delu, tehnike obvladovanja stresa.
Published: 12.11.2012; Views: 1825; Downloads: 204
.pdf Full text (1,55 MB)

3.
PREPOZNAVANJE IN OBVLADOVANJE STRESA V DRUŽBAH SKUPINE IMPOL
Željka Kutija, 2012, master's thesis

Abstract: Ko se soočamo s številnimi spremembami, pogosto doživljamo stresne trenutke. Stres je postal del našega vsakdana, s katerim se moramo naučiti živeti, preventivno ravnati, da se mu čim bolj ognemo in ga pravočasno prepoznamo in ustrezno obvladujemo. Predvsem pa je treba vedeti, da lahko stres na nas vpliva negativno ali pozitivno. In nekaj stresa ljudje dejansko potrebujemo, saj nas motivira in nam omogoča, da se osredotočimo, sprejemamo odločitve in delujemo pozitivno. Kot glavni izvor stresa ljudje vedno bolj navajajo delo in z njim povezljiva dogajanja. Dejavnikom stresa dela se še vedno posveča premalo pozornosti. Stres ni karakteristika samo managerskega dela, ampak je povezan z vsemi deli oz. delovnimi situacijami. Ostra konkurenca, prestrukturiranje podjetij, reorganizacija proizvodnje in menedžmenta, stalne spremembe v tehnologiji, potrebnih znanjih, veščinah in pogojih dela, grožnja ukinjanja delovnih mest, nadurno delo in odpuščanja ter druge lastnosti sodobnega dela in poslovanja dodatno vzpodbujajo stres in nikomur ne prizanesejo. V nalogi smo dali poudarek na obravnavo stresa na delovnem mestu, ki postaja vse večji problem tako za posameznike (zaposlene) kot za delodajalce (delovne organizacije). V teoretičnem delu naloge smo raziskovali pojem stres v širšem smislu in pojem stresa na delovnem mestu, vrste in izvore stresa ter vpliv prisotnosti stresa na delovnem mestu na učinkovitost zaposlenih. Znano je dejstvo, da zaposlenim, ki so pod stalnim negativnim stresom, upada produktivnost, prav tako se pogosteje zatekajo k absentizmu, kar pa posledično vpliva tudi na uspešnost organizacije. Zato bi moralo biti prepoznavanje in obvladovanje stresa na ravni organizacije in prav tako na individualni ravni ena izmed temeljnih strategij. Raziskali smo tudi individualne in organizacijske metode obvladovanja stresa. Če posamezniki in organizacije poznajo izvore stresa, njegove učinke in posledice, potem se z njim tudi lažje in učinkovitejše soočajo. Teoretična stališča različnih avtorjev smo poskušali podkrepiti s praktičnim delom magistrske naloge. Zanimalo nas je predvsem, kaj anketiranci-zaposleni v skupini Impol navajajo kot izvor stresa na delovnem mestu, ali pri sebi opažajo simptome, ki bi lahko bili posledica stresnih situacij, ter metode spoprijemanja in obvladovanja stresa v domačem okolju in na delovnem mestu. Z raziskavo smo prišli do zanimivih spoznanj, ki so predstavljena v nadaljevanju magistrske naloge.
Keywords: Stres, izvori stresa, posledice stresa, delovna storilnost, metode obvladovanja stresa
Published: 23.08.2012; Views: 1543; Downloads: 342
.pdf Full text (1,79 MB)

4.
STRES PRI DELU V ZLATARNI CELJE D.D.
Polonca Siter, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili pojem stres, vzroke, posledice in načine obvladovanja stresa zaposlenih pri delu. Stres smo predstavili tako v teoriji, kot na praktičnem primeru v podjetju Zlatarna Celje d.d. Dandanes je življenje bolj stresno in naporno kot kdajkoli prej. Stresu se ne moremo popolnoma izogniti. Vzroke stresa lahko najdemo v našem delovnem okolju, delovnih pogojih in v nas samih, njegove posledice pa so lahko ogromne in uničujoče tako za posameznika, kot za organizacijo in družbo. Stresu smo izpostavljeni povsod: v službi, v jutranjem prometu in doma. Posledice so lahko telesne, vedenjske in psihične, kot so na primer, utrujenost, izčrpanost, napetost, pogosta obolenja, slabo počutje, slaba koncentracija, depresija itd. Pomembno je, da se s stresom soočimo in se ga naučimo obvladovati, saj to pozitivno vpliva na našo uspešnost in uspešnost na delovnem mestu. Pri obvladovanju stresa zelo pomagajo znanje, izkušnje, dobra organizacija časa, pravilno reševanje problemov in tudi različne sprostitvene tehnike, ki ji dandanes poznamo, kot so meditacija, masaža, joga, wellness itd.
Keywords: stres, prepoznavanje stresa, reakcije na stres, vrste stresa, vzroki stresa pri delu, vrste povzročiteljev, posledice stresa pri delu, načini obvladovanja stresa, stres pri delu v Zlatarni Celje d.d.
Published: 23.11.2009; Views: 2754; Downloads: 517
.pdf Full text (1,68 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica