| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
UPORABA METOD MREŽNEGA PLANIRANJA ZA PRIMER OBNOVE VINSKE KLETI
Franc Frenki Kolmanič, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrski nalogi sta bili uporabljeni dve metodi mrežnega planiranja, CPM (Critical Path Method) in PERT metoda (Program Evaluation and Review Technique). Na podlagi uporabe omenjenih metod je bil cilj definirati časovno zaporedje dejavnosti oziroma aktivnosti ter nazorno prikazati medsebojne povezave med njimi. Oceniti je bilo potrebno tudi čas, ki je potreben za izvedbo celotnega projekta ter posameznih dejavnosti pri primeru obnove vinske kleti. Pri oceni CPM metode je najzgodnejši rok enak najpoznejšemu roku, v analiziranem primeru je to 177 dni. Ocena na osnovi PERT metode kaže, da je pričakovani čas izvedbe projekta 116,62 dni. Optimistični čas izvedbe projekta 39 dni, pesimistični čas 188 dni in najverjetnejši čas izvedbe celotnega projekta je 118,18 dni. Na podlagi ocenjenih parametrov lahko pričakujemo z 68% verjetnostjo, da bo dejanski čas izvedbe projekta med 93,17 in 143,01 dni in z 95% verjetnostjo med 68,32 in 167,84 dni. Primer je bil grafično prikazan tudi s pomočjo gantograma.
Ključne besede: mrežno planiranje, CPM metoda, PERT metoda, gantogram, vinska klet
Objavljeno: 24.06.2016; Ogledov: 1349; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

2.
3.
UPORABA METOD IN TEHNIK MREŽNEGA PLANIRANJA ZA OBVLADOVANJE PROJEKTOV
Nea Hladnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Terminsko planiranje projektov je mogoče izvesti s pomočjo različnih metod in tehnik. Izbor metode in tehnike je odvisen od kompleksnosti ter narave projekta. S pravilno izbiro metode in tehnike lahko obvladujemo čas ter stroške izvajanja nekega projekta. Posledično se lahko izognemo zamudam in prekoračitvam predvidenih stroškov projekta. V diplomskem delu smo preučevali metode in tehnike terminskega planiranja za obvladovanje projektov. Izpostavili smo najpomembnejši osnovni metodi kritične poti CPM in PERT. Predstavili smo metode in tehnike planiranja na primerih realnih projektov v računalniškem orodju Microsoft Excel. Analizirali smo uporabnost tehnik planiranja projektov s programom Microsoft Project 2010. Z diplomsko nalogo smo raziskali, katera orodja in tehnike planiranja so najboljša za uporabo na določenih vrstah projektov.
Ključne besede: - Projekt - Projektno vodenje - Mrežno planiranje - Terminski plan - Gantogram
Objavljeno: 20.09.2013; Ogledov: 2409; Prenosov: 408
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

4.
5.
6.
7.
Uporaba metod mrežnega planiranja na primeru peke vrtankov
Karla Madžarič, 2010, diplomsko delo

Opis: Raziskava temelji na uporabi metod mrežnega planiranja za primer peke vrtankov. Uporabljeni sta bili dve metodi, in sicer "Critical Path Method" (CPM metoda) in "Program Evaluation and Rewiew Technique" (PERT metoda). S pomočjo omenjenih metod je bil cilj prikazati organizirano načrtovanje in definiranje časovnega zaporedja dejavnosti, nazorno prikazati medsebojne povezave med dejavnostmi in oceniti čas, potreben za izvedbo celotnega projekta ter posameznih aktivnosti pri peki vrtankov. Rezultati CPM metode kažejo, da je najzgodnejši rok enak najpoznejšemu, kar smo izvedeli iz proučene literature, nato pa dokazali na konkretnem primeru. Trajanje obeh je 23 dni. Aplikacija PERT metode kaže, da je pričakovani čas izvedbe projekta 23,17 dni. Ob predpostavki optimističnega (19 dni), najverjetnejšega (23 dni) in pesimističnega (28 dni) časa izvedbe dejavnosti lahko z 68 % verjetnostjo trdimo, da bo prišlo do dejanskega časa izvedbe dejavnosti oziroma peke vrtankov med 21,67 in 24,67 dni ter z 95 % verjetnostjo, da bo čas izvedbe projekta med 20,17 in 26,17 dni.
Ključne besede: mrežno planiranje, CPM metoda, PERT metoda, gantogram, vrtanek
Objavljeno: 29.11.2010; Ogledov: 2559; Prenosov: 629
.pdf Celotno besedilo (310,27 KB)

8.
PROJEKT ORGANIZACIJE GRADBIŠČA ZA POSLOVNO STAVBO RAIFFEISEN BANKE
Primož Rejec, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je izdelan projekt organizacije gradbišča za poslovno stavbo Raiffeisen Banke. Zajeti in obdelani so vsi potrebni pogoji za pričetek gradnje, na osnovi česar je izvedeno dimenzioniranje začasnih objektov in proučitev razpoložljivih delovnih sredstev, materialov ter delovne sile. Podana je shema organizacije gradbišča v različnih pogledih, potek vseh del za izgradnjo objekta pa je prikazan s terminskim planom v mrežni tehniki planiranja. Našteti in opisani so tudi razlogi, ki vodijo v podaljševanje roka izgradnje ter spremembe projekta PZI.
Ključne besede: organizacija gradbišča, popis del, gradbena dela, terminski plan, mrežno planiranje, projekt
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 3536; Prenosov: 471
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici