| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
TETRIS NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Gorazd Pšaker, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je raziskati mobilno platformo Android in razviti zabavno aplikacijo, ki se bo izvajala na mobilniku z nameščenim operacijskim sistemom Android. Razvili bomo mobilno igro Tetris, pri kateri like (tj. tetromine) obračamo z uporabo pospeškometra oziroma rotacijo mobilnika. Naša aplikacija bo tudi primerna in prilagodljiva za različne zaslonske ločljivosti. V diplomskem delu bomo tudi opisali vsa razvojna okolja, orodja in druga potrebna znanja, ki so nujna za razvoj mobilne aplikacije.
Keywords: mobilna aplikacija, mobilna platforma Android, Tetris, maskiranje
Published: 13.12.2010; Views: 1965; Downloads: 293
.pdf Full text (1,35 MB)

2.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SLEDENJE POTI NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Bojan Šel, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali stanje na trgu pametnih telefonov in njihovih operacijskih sistemov. Med operacijskimi sistemi smo podrobneje predstavili Android mobilno platformo, na kateri smo kreirali aplikacijo. Podrobneje smo predstavili razvojno okolje Eclipse in pametni telefon Motorola Milestone, ki smo ju uporabljali pri kreiranju aplikacije za sledenje poti na mobilni platformi Android preko GPS vmesnika. Implementirali smo aplikacijo, ki omogoča prikaz zemljevida z označitvijo opravljene poti uporabnika, hitrost, maksimalno hitrost, čas opravljanja poti, razdaljo poti, nadmorsko višino in maksimalno in minimalno nadmorsko višino. Po predstavitvi nastajanja aplikacije, smo v zadnjem poglavju opisali testiranje implementirane aplikacije na emulatorju in mobilni napravi Motorola Milestone. Pravilnost delovanja aplikacije smo preverili s primerjavo delovanja navigacijske naprave in ure Garmin.
Keywords: Android, mobilna platforma, mobilna aplikacija, pametni telefoni, razvoj aplikacije, operacijski sistem
Published: 06.04.2011; Views: 2647; Downloads: 287
.pdf Full text (9,14 MB)

3.
UPORABA MOBILNE PLATFORME ANDROID ZA PREVERJANJE ZAŠČITE BREZŽIČNIH OMREŽIJ
Jan Ambrožič, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali različne zaščite brezžičnih omrežij in izdelali aplikacijo na mobilni platformi Android, ki smo jo uporabili za raziskovanje brezžičnih omrežij ter izdelavo statistike o zaščitah omrežij. Predstavili smo razvoj aplikacije za platformo Android in prikazali uporabo le-te. Prav tako smo demonstrirali poskus vdora v slabo zaščiteno omrežje in statistiko slabo zaščitenih omrežij v okolici Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Na koncu smo podali nasvete, kako najbolj učinkovito zaščititi domače brezžično omrežje.
Keywords: brezžična omrežja, zaščita omrežij, mobilna platforma Android, razvoj programske opreme
Published: 12.10.2011; Views: 1977; Downloads: 163
.pdf Full text (1,43 MB)

4.
APLIKACIJA MOBILNI OCENJEVALEC MOODLE NA OPERACIJSKEM SISTEMU ANDROID
Bojan Križanec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu predstavljamo rešitev mobilnega ocenjevanja študentov v učnem sistemu Moodle na mobilnih napravah Android. Podajamo tudi kratek zgodovinski razvoj mobilne telefonije in nekaterih pomembnejših mobilnih operacijskih sistemov. Podrobneje opisujemo sistem Android, podatkovno zbirko SQLite, mobilne komunikacije, spletne storitve in učni sistem Moodle. Na koncu je predstavljena še uporaba mobilne aplikacije.
Keywords: Android, mobilna platforma, mobilna omrežja, razvoj programske opreme, Moodle.
Published: 06.08.2012; Views: 1859; Downloads: 138
.pdf Full text (4,10 MB)

5.
NAVIGACIJA ZA PLANINSKE POHODNIKE NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Janko Juršič, 2013, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu predstavimo lastno aplikacijo za navigacijo na terenu, zlasti v gorskem svetu, zasnovano na mobilni platformi Android. Najprej opišemo navigacijske pripomočke za planinske pohodnike. Sledi opis mobilne platforme Android in v njej razpoložljivih zmožnosti navigacije na terenu. Nato opišemo funkcionalnosti, razvoj in delovanje izdelane aplikacije. Predstavimo tudi nekaj primerov uporabe. V sklepnem delu povzamemo ugotovitve in podamo ideje in izzive za nadaljnji razvoj predstavljene aplikacije.
Keywords: navigacija, sistem GPS, planinski pohodnik, mobilna platforma, Android, interpolacija
Published: 18.09.2013; Views: 2180; Downloads: 254
.pdf Full text (3,39 MB)

6.
PLANINSKI DNEVNIK NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Nino Sever, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo mobilno platformo Android, na kateri temelji tudi naša končna mobilna aplikacija Planine. Podrobneje smo se posvetili opisu, uporabi in arhitekturi platforme Android. Nadalje predstavljamo mobilne naprave, ki smo jih uporabili za testiranje aplikacije in njihove specifikacije. Potem sledi opis razvojnih okolij Eclipse in Android Studio. Nadaljevali smo z funkcionalno zasnovo, razvojem in opisom funkcionalnosti aplikacije, ki je namenjena za vodenje evidence obiskanih planin in poti, ponuja pa še nekaj uporabnih funkcionalnosti. Delo zaključujemo z opisom objave aplikacije v trgovini Google Play.
Keywords: Android aplikacija, mobilna platforma Android, planine, planinski dnevnik, Eclipse, Android Studio
Published: 27.08.2015; Views: 1323; Downloads: 237
.pdf Full text (12,63 MB)

7.
OSEBNI TRENER NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
David Mesarič, 2015, master's thesis

Abstract: Cilj magistrske naloge je bil razviti mobilno aplikacijo, ki nam bo pomagala do bolj učinkovite fitnes vadbe ter do hitrejših in vidnejših rezultatov, predvsem pa pravilnejšega izvajanja vaj. V aplikacijo smo vključili uporabniški vmesnik in generator, ki bo učinkovito izdeloval fitnes programe za uporabnike glede na njihove želje. Opisali smo tudi vsa razvojna okolja, ki so bila potrebna za razvoj te aplikacije.
Keywords: Osebni trener, mobilna platforma, fitnes, Android, SDK, Java, MySQL
Published: 30.10.2015; Views: 701; Downloads: 80
.pdf Full text (3,20 MB)

8.
ANDROID APLIKACIJA ZA SLEDENJE NAPRAVI IN SHRANJEVANJE POMEMBNIH LOKACIJ
Tadej Gruber, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali operacijski sistem Android, podatkovno bazo SQLite in ADO.NET knjižnico za upravljanje s podatkovnimi bazami ter razvojno okolje Xamarin Studio, ki uporablja platformo Xamarin.Android. Te tehnologije smo uporabili za razvoj aplikacije na platformi Android. Razvili smo mobilno aplikacijo, ki s pomočjo sistema GPS in internetnih lokacijskih storitev sledi napravi in avtomatsko shranjuje obiskane lokacije, katere so shranjene v podatkovni bazi vseh lokacij. Za konec smo še podali ideje za izboljšavo aplikacije, katere so se porodile ob testiranju aplikacije na pametnem mobilniku.
Keywords: Android, mobilna platforma Android, platforma Xamarin.Android, Xamarin Studio, Android aplikacija
Published: 18.07.2016; Views: 1149; Downloads: 169
.pdf Full text (922,83 KB)

9.
POMOČNIK PRI GOLFU
Janez Leskovar, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo domeno golf, za katero smo razvili mobilno aplikacijo »Golf Caddy«. Aplikacija služi kot pomočnik pri igri golfa. V prvem delu diplomskega dela smo raziskali začetke tega športa v svetu in v Sloveniji. Preučili smo pravila, opremo, igrišča, različne vrste iger in točkovanj. Raziskali smo probleme, ki se pojavljajo pri sami igri. Te podatke in informacije smo uporabili pri razvoju mobilne aplikacije, namenjene za pametne mobilne naprave na platformi Android. Opisali smo uporabljena orodja. Prikazali smo implementacije izbranih značilnosti aplikacije. Aplikacijo smo primerjali z obstoječimi rešitvami. Na koncu smo strnili ugotovitve in prikazali smernice za nadaljnji razvoj.
Keywords: golf, mobilna aplikacija, golf pomočnik, slovenska golf igrišča, mobilna platforma Android
Published: 27.10.2015; Views: 676; Downloads: 45
.pdf Full text (3,36 MB)

10.
Izdelava mobilne aplikacije za vrednotenje kolesarskih stez
Blaž Kugonič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj kolesarske mobilne aplikacije. Aplikacija omogoča kartiranje kolesarskih poti, njihovo vrednotenje in deljenje med uporabniki kar, posledično, posameznikom olajša izbiro primerne poti glede na njihove zmožnosti. Vrednotenje kolesarskih poti poteka samodejno, s pomočjo senzorjev v telefonu in vhodnih podatkov uporabnika (širine in urejenosti poti). Končen rezultat, aplikacija z imenom Kolesarko, je namenjen uporabnikom mobilnih naprav Android.
Keywords: mobilna aplikacija, platforma Android, sledenje napravam, zaznava tresljajev
Published: 11.11.2019; Views: 64; Downloads: 21
.pdf Full text (1,00 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica