| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj aplikacije upravitelja gesel z uporabo ogrodja WPF : diplomsko delo
Benjamin Kotnik, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu se osredotočimo na pomembnost močnih gesel in njihovo varno shranjevanje. Pri tem predstavimo novo aplikacijo upravitelja gesel, ki omogoča varno hranjenje občutljivih podatkov ter ustvarjanje močnih gesel. Dodatni cilj diplomskega dela je nudenje preprostega in uporabnega vmesnika za preprost pregled nad varno hranjenimi podatki. V delu najprej predstavimo načrtovanje uporabniškega vmesnika aplikacije kot tudi teoretično ozadje uporabljenih algoritmov šifriranja. Aplikacijo smo testirali glede na njene zmogljivosti ter podali ugotovitve na podlagi pridobljenih rezultatov.
Ključne besede: šifriranje, varnost gesel, upravitelj gesel, WPF, Prism.
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 207; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (1,20 MB)

2.
Sodobni načini varnega shranjevanja gesel : diplomsko delo
Pina Gornik, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavimo sodobne načine shranjevanja gesel. Spoznamo prednosti in slabosti posameznega načina shranjevanja in pogoste napake pri implementaciji. Predstavimo tudi najpogostejše metode napadov na gesla in spoznamo kako način sharanjevanja gesel vpliva na nivo varnosti hranjenih gesel. V praktičnem delu diplomske naloge glede na hitrost primerjamo izbrane načine shranjevanja gesel in ugotavljamo koliko časa bi trajal napad za razkritje gesla glede na različne načine shranjevanja.
Ključne besede: gesla, shranjevanje gesel, napadi na gesla
Objavljeno v DKUM: 02.11.2020; Ogledov: 414; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (686,45 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Primerjava zapomnljivosti med grafičnimi in tekstovnimi gesli
Darko Crepulja, 2018, magistrsko delo

Opis: Vnašanje gesel je opravilo, s katerim se v sodobnem času srečujemo vsak dan. Vedno večkrat se zgodi, da zaradi števila računov in gesel, ki so povezana z računi le-ta pozabimo. Zaradi kopičenja gesel in težav z njihovo zapomnljivostjo, so pred časom določeni raziskovalci implementirali prva grafična gesla. Kot so nekatere raziskave dokazale, si ljudje bolj zapomnimo slikovne zapise kot besedilne, zato so raziskovalci poskusili združiti parameter pozabljivosti gesel s slikovnim spominom. V sklopu magistrske naloge smo implementirali lastno shemo grafičnih gesel in ugotovili, da lahko na enostaven način spodbudimo možgane k temu, da si geslo v grafični obliki bolje zapomnijo.
Ključne besede: besedilna gesla, grafična gesla, zapomnljivost, shema grafičnih gesel, geslo
Objavljeno v DKUM: 21.11.2018; Ogledov: 539; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

4.
Uporaba orodja za odkrivanje javno dostopnih gesel
Jure Krajnc, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava pomen in varnost gesel, ki jih uporabljamo za dostopanje do uporabniških računov. Namen diplomskega dela je osveščanje uporabnikov o ravnanju z geslom in njihovi uporabi. Na kratko smo prikazali statistiko uporabljenih gesel v Sloveniji v preteklih letih ter opredelili, kaj so javno izpostavljena gesla. Varnostni protokoli gesel se vseskozi spreminjajo, posledično se spreminjajo tudi načini za njihovo odkrivanje. Opisali smo različne metode napadov na gesla. Praktično smo prikazali uporabo Hashcat orodja za razbijanje gesel na Arnes grid mreži. Analiza je pokazala, da je kakovost razbitega gesla odvisna od časa razbijanja.
Ključne besede: Hashcat, Arnes grid, zgoščena vrednost, MD5, razbijanje gesel
Objavljeno v DKUM: 27.10.2017; Ogledov: 691; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (3,82 MB)

5.
Kako močna so dejanska gesla študentov - zgodovinska analiza
Tadej Makari, 2017, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu opišemo zgodovino prve uporabe računalniških gesel, tipe gesel in njihove značilnosti. Predstavimo metode oblikovanja močnega gesla in načine varnega shranjevanja gesel ter osnovne tehnike napadov na gesla. S pomočjo programskega orodja Hashcat se lotimo praktičnega razbijanja študentskih gesel na podlagi tehnike napada z grobo silo in s slovarjem. Iz rezultatov razbijanja izdelamo končni seznam pridobljenih gesel, na podlagi katerega izvedemo osnovno analizo gesel, ki temelji na strukturi in karakteristikah pridobljenih gesel. V osrednjem delu magistrskega dela izdelamo statistično zgodovinsko analizo gesel in z ustreznimi statističnimi testi s pomočjo programskega orodja SPSS ugotovimo, ali so razlike statistično signifikantne ter tako hipoteze zavržemo ali ne. V končnem poglavju analiziramo še druge strokovne članke in raziskave, ki temeljijo na študijah karakteristik gesel in statistične analize, ter rezultate primerjamo z našimi študentskimi gesli.
Ključne besede: računalniško geslo, napad z grobo silo, napad s slovarjem, analiza karakteristik študentskih gesel, statistična zgodovinska analiza študentskih gesel
Objavljeno v DKUM: 09.10.2017; Ogledov: 829; Prenosov: 112  (1 glas)
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

6.
Mobilna in spletna aplikacija za varno upravljanje z gesli
Anja Špindler, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo upravljalnike gesel, njihove prednosti in pomanjkljivosti, varnost upravljalnikov in napade nanje. Med seboj primerjamo nekaj priljubljenih aplikacij za shranjevanje gesel, pri čemer se osredotočimo na varnostni vidik in ponujene funkcionalnosti. V povezavi z upravljalniki gesel obravnavamo gesla, kriptografijo ter osnove spletne in mobilne platforme. Razvijemo mobilno in spletno aplikacijo za upravljanje z gesli, ki sta med seboj sinhronizirani in omogočata generiranje močnih gesel, varno hrambo in dostop do shranjenih gesel.
Ključne besede: upravljalniki gesel, gesla, kriptografija, REST, Android
Objavljeno v DKUM: 09.10.2017; Ogledov: 839; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici