| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SISTEM ZA NADZOR IN UPRAVLJANJE ULTRALAHKEGA LETALA
Primož Kralj, 2015, master's thesis

Abstract: Ultralahka letala imajo dandanes vgrajenih več elektronskih naprav, potrebnih za letenje, pri čemer vsaka zahteva pilotovo pozornost pri upravljanju. V magistrski nalogi je predstavljen razvoj centralnega nadzornega računalnika, preko katerega lahko pilot nadzira in upravlja vse naprave, hkrati pa v uporabniku prijazni obliki prikazuje stanje letala glede na meritve različnih senzorjev. Opisan je tudi razvoj perifernih naprav, potrebnih za delovanje celotnega sistema, ter topologija omrežja, preko katerega sistem komunicira.
Keywords: mikrokontroler, ultralahko letalo, radijska postaja, transponder, senzorji, CAN, CANaerospace, RS232, ARM
Published: 30.10.2015; Views: 1580; Downloads: 29
.pdf Full text (6,27 MB)

2.
Razvoj interaktivnega glasovalnega sistema s spletnim in strojnim vmesnikom
Gašper Pintar, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Tema diplomske naloge je razvoj interaktivnega glasovalnega sistema s strojnim in spletnim vmesnikom, ki za delovanje ne potrebuje povezave v internet in temelji na odprtokodnosti. Za izdelavo programskega vmesnika smo uporabili obstoječe odprtokodne rešitve in jih prilagodili potrebam diplomskega dela. Razvoj sistema je potekal na računalniku z operacijskim sistemom Ubuntu 14.04 LTS 64-bit (Trusty Tahr) Desktop, na katerem teče strežnik glasovalnega sistema. Strojni del, ki se uporablja v namenskih glasovalnih enotah, temelji na odprtokodni platformi NodeMCU, ki za delovanje uporablja mikrokontroler ESP8266. Zbiranje glasov se vrši prek namenskih glasovalnih enot in prek spletnega vmesnika – spletna glasovalna enota. Glasovalne enote skrbijo za zajem glasov glasovalcev in posredovanje prejetih podatkov prek brezžične povezave na strežnik. Za brezžično povezavo med strežnikom in glasovalnimi enotami skrbi namenski brezžični usmerjevalnik. Strežniški del je razvit v programskem jeziku JavaScript in skrbi za komunikacijo z bazo podatkov Redis, obdelavo zajetih podatkov in vzpostavitev spletnega glasovalnega vmesnika za prikaz vprašanj in rezultatov. Spletni vmesnik glasovalne enote je razvit s pomočjo programskega ogrodja AngularJS kot enostranska aplikacija ter omogoča prikaz vprašanj, dodajanje vprašanj, prikaz vseh odgovorov in prikaz statistike.
Keywords: Glasovalni sistem, glasovanje, NodeMCU, Mikrokontroler, ESP8266, Odprta koda, node.js
Published: 26.09.2017; Views: 337; Downloads: 36
.pdf Full text (1,49 MB)

3.
Avtomatski sobni rastlinjak za pridelavo feferonov
Tomaž Robič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bil razviti sistem za gojenje feferonov, sposoben samodejnega uravnavanja umetnega okolje, v katerega je postavljen, da je le ta primeren za gojenje feferonov. V nadaljevanju smo primerjali cene podobnih izdelkov s trga napram našemu ter opisali postopek naše implementacije sistema. Implementacija je narejena na računalniku Raspberry Pi, na katerem teče strežnik ter spletna aplikacija, narejena v orodju Angular. Računalnik za branje stanja v sistemu komunicira z mikrokontrolerjem STM32F411E-DISCO, na katerega so priključeni senzorji vlage v zemlji ter releji.
Keywords: internet stvari, sobni rastlinjak, feferoni, Raspberry Pi, mikrokontroler STM32F411E-DISCO
Published: 11.11.2019; Views: 176; Downloads: 36
.pdf Full text (2,28 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica