| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
OBVLADOVANJE STRESA NA DELOVNEM MESTU S POMOČJO OPOLNOMOČENJA ČUSTVENE INTELIGENCE; Študija na primeru Centra za socialno delo Maribor
Tina Kralj, 2013, magistrsko delo

Opis: Stres pri delu je ena najhujših težav v današnjem delovnem okolju. Visoka pričakovanja, hiter tempo dela, nove zahteve in obremenitve, nove tehnologije in potrebe po prilagajanju ter ugajanju lahko povzročijo stres, ki ima lahko dolgotrajne negativne posledice na človeka, organizacijo, v kateri deluje, in posledično tudi na državo. Tako strokovnjaki kot laiki se ukvarjajo z raznimi strategijami za zmanjševanje stresa na delovnem mestu in zdi se, da univerzalnega recepta ni. V magistrskem delu smo želeli opredeliti čustva, čustveno inteligenco in stres na delovnem mestu ter ugotoviti povezavo med stresom na delovnem mestu in čustveno inteligenco. Razdelili smo jo na teoretični in empirični del. Osredotočili smo se na dimenzije čustva, čustvene inteligence ter stresa na delovnem mestu. Poiskali smo tudi relevantne povezave med čustvi, čustveno inteligenco in stresom na delovnem mestu. Ugotoviti smo želeli, kateri dejavniki v podjetju povzročajo največ stresa, na kakšen način se zaposleni spopadajo s stresom ter kako imajo razvito čustveno inteligenco. Na podlagi analize smo oblikovali nekatere predloge, ki bi pripomogli h kakovostnemu delu brez negativnega stresa.
Ključne besede: Čustva, prepoznavanje in opravljanje čustev, čustvena inteligenca, merjenje čustvene inteligence, stres na delovnem mestu, upravljanje s stresom na delovnem mestu, Center za socialno delo Maribor.
Objavljeno: 19.03.2013; Ogledov: 1661; Prenosov: 352
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

2.
ČUSTVENA INTELIGENCA ZAPOSLENIH NA PODROČJU TRŽNEGA KOMUNICIRANJA
Mojca Ivanič, 2014, diplomsko delo

Opis: Če čustveno inteligentno komuniciramo, smo dober sogovornik in še boljši poslušalec. Tudi v tržnem komuniciranju, ki je del splošnega procesa komuniciranje, je tako, saj ključni akterji s čutno komunikacijo na trgu ustvarijo boljše pogoje za sodelovanje in s tem boljše rezultate poslovanja. V diplomski nalogi smo predstavili glavna koncepta, tj. čustveno inteligenco in tržno komuniciranje, ter vzpostavili povezavo med njima. V empiričnem delu, pa smo s pomočjo raziskave zbrali podatke o poznavanju in zavedanju čustvene inteligence zaposlenih v tržnem komuniciranju ter jo tudi izmerili. Osnovni namen diplomskega dela je tako zajemal merjenje čustvene inteligence zaposlenih na področju tržnega komuniciranja ter poznavanje le-te. Ob tem smo tako analizirali zbrane podatke, dobljene s spletno raziskavo, in prišli do splošnih ugotovitev. Ugotovili smo, da je čustvena inteligenca poznan faktor, katerega pomena se zaposleni v tržnem komuniciranju dobro zavedajo. Prav tako pa smo s pomočjo merjenja čustvene inteligence ugotovili, da je raven čustvene inteligence anketiranih zaposlenih visoka.
Ključne besede: komuniciranje, tržno komuniciranje, čustvena inteligenca, čustvene spretnosti, merjenje čustvene inteligence
Objavljeno: 21.07.2014; Ogledov: 654; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,28 MB)

Iskanje izvedeno v 0.03 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici