| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimalna izraba logističnih zmogljivosti 670. poveljniško-logističnega bataljona : magistrsko delo
Jernej Peternelj, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Slovenska vojska od leta 1997 aktivno sodeluje v mednarodnih operacijah in misijah (MOM). Z leti se je obseg delovanja SV na MOM povečeval, zato je bil leta 2004 ustanovljen 670. poveljniško-logistični bataljon (v nadaljevanju 670. POVLOGB). Formacijsko-organizacijska struktura 670. POVLOGB je bila ob njegovi ustanovitvi oblikovana skladno s predvidevanji o izvajanju logistične podpore v MOM. V letu 2006 je bila na podlagi študije Projekt Oskrba nabavljena specialna logistična oprema za izvajanje logistične podpore enot SV v MOM. V nalogi smo poskušali ugotoviti, ali je trenutna organizacijsko-formacijska struktura 670. POVLOGB še vedno primerna za njegovo delovanje. Z metodo reinženiringa in ob upoštevanju izvajanja logističnega procesa smo poskušali oblikovati prenovljeno organizacijsko-formacijsko strukturo 670. POVLOGB. Obenem smo analizirali izrabo ključnih specialnih logističnih sredstev 670. POVLOGB ter poskušali ugotoviti raven izrabe logističnih sredstev. Na koncu smo oblikovali nekaj predlogov za boljšo izrabo ključne logistične opreme.
Ključne besede: 670. poveljniško-logistični bataljon, mednarodne operacije, misije, izraba logističnih zmogljivosti, logistični proces, reinženiring organizacije
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 2292; Prenosov: 239
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

2.
LOGISTIČNA PODPORA HELIKOPTERSKE ENOTE SLOVENSKE VOJSKE V MEDNARODNIH OPERACIJAH IN MISIJAH
Vojko Ilec, 2011, magistrsko delo

Opis: Slovenska vojska s helikopterji sodeluje v mednarodnih operacijah in misijah od leta 1997. Pri svojem delovanju so se logistično naslanjali v glavnem na vodilne države na območju delovanja. Vzdrževalnih del na helikopterjih na območju delovanja niso izvajali. Logistična podpora helikopterske enote je v veliki meri specifična v primerjavi z logistično podporo delovanja večine ostalih enot. Predvsem ima pomembno vlogo vzdrževanje helikopterjev, pri katerih je potrebno izvajati tako imenovane intervalne preglede, torej preglede po več opravljenih urah letenja ali po določenem času. V nalogi smo analizirali možne načine in oblike logistične podpore delovanja helikopterske enote v mednarodnih operacijah in misijah in sicer za tri predvidene scenarije: popolnoma samostojno delovanje, delovanje v okviru ene članice NATO, ki je uporabnica enakega tipa helikopterjev, vzdrževanje in oskrbo z nadomestnimi deli zagotavlja podjetje, ki je proizvedlo naš tip helikopterja. Pri tem smo se osredotočili predvsem na področje vzdrževanja. Na koncu smo podali zaključke analize.
Ključne besede: logistična podpora, mednarodne operacije in misije, helikopterska enota, vzdrževanje helikopterjev.
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1620; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

3.
RAZVOJ KADROV ZA NAMEN SODELOVANJA V MEDNARODNIH OPERACIJAH IN MISIJAH V SLOVENSKI VOJSKI
Matej Žibert, 2011, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo predstavlja problematiko razvoja kadrov za namen sodelovanja v mednarodnih operacijah in misijah v Slovenski vojski. Zagotavljanje in razvoj ustreznega kadra za mednarodne operacije in misije je v današnem času za Slovensko vojsko zelo pomembna naloga. Pripadniki Slovenske vojske morajo biti na mednarodne operacije in misije pripravljeni in usposobljeni, če želijo kvalitetno opravljati naloge in poslanstva. Od kvalitete kadrov je odvisen uspeh katere koli organizacije v domačem okolju kakor tudi v globalnem svetu. Od kvalitete kadra je odvisen tudi uspeh Slovenske vojske v okviru izvajanja nalog, ki jih je Republika Slovenija in z njo Slovenska vojska sprejela in jih sprejema od vstopa Republike Slovenije v NATO. Med te naloge se šteje tudi sodelovanje Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah. V magistrski nalogi so prikazane metode razvoja kadrov v Slovenski vojski za namen sodelovanja v mednarodnih operacijah in misijah. Za zaključek pa je s pomočjo usmerjenega intervjuja prikazano mnenje pripadnikov Slovenske vojske, ki so sodelovali na mednarodnih operacijah in misijah, o razvoju kadrov.
Ključne besede: razvoj kadrov, mednarodne operacije in misije, Slovenska vojska
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1522; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (846,34 KB)

4.
5.
6.
Nacionalne omejitve pri delovanju oboroženih sil
Maj Fritz, Sabina Zgaga, 2013, objavljeni povzetek znanstvenega prispevka na konferenci

Ključne besede: oborožene sile, mednarodne operacije, misije, kazenska odgovornost
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 460; Prenosov: 28
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici