| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Discovering associations in COVID-19 related research papers
Iztok Fister, Karin Fister, Iztok Fister, 2020, elaborat, predštudija, študija

Ključne besede: data science, metro maps, optimization
Objavljeno: 15.03.2021; Ogledov: 308; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (475,27 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Napredne storitve google Maps v mobilnih napravah
Niko Hustić, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali napredne storitve, ki jih ponuja Google Maps, jih opisali in primerjali s konkurenčnimi. V raziskavi smo se osredotočili na napredne storitve, ki jih ponuja knjižnica Google Maps API za operacijski sistem Android. V namen ugotavljanja koristnosti reševanja problemov z naprednimi storitvami smo te implementirali v aplikacijo s pomočjo jezika Java. Po postopku implementacije smo izvedli analizo uspešnosti. Na koncu diplomskega dela smo predstavili delovanje rešitve in povzeli izkušnje pri delu.
Ključne besede: Android, mobilna aplikacija, Google Maps, Bing Maps, Google Maps API, napredna storitev
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 270; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (3,26 MB)

3.
Spletna aplikacija za povezavo strank s podjetji
Tobi Dvoršak, 2018, diplomsko delo

Opis: Ker se dandanes mlada in manj znana podjetja težje predstavijo javnosti, vsako podjetje potrebuje dobro povezavo z morebitnimi strankami. Podjetja se lahko preko spletne aplikacije predstavijo s svojimi aktivnostmi in dejavnostmi, ki jih nudijo. Stranke oz. uporabniki aplikacije imajo tako pregled nad podjetji in jih lahko izbirajo glede na svoje potrebe oz. zanimanja. Stranke lahko vzpostavijo direktni kontakt s podjetjem preko implementirane aplikacije. Aplikacija je implementirana v ogrodju ASP.NET MVC. Za shranjevanje podatkov smo uporabili podatkovno bazo Microsoft SQL. Pri prijavi v spletno aplikacijo smo uporabili vtičnik družbenega omrežja Facebook. Za oblikovanje spletne aplikacije smo uporabili spletne tehnologije, kot so HTML5, CCS3, JavaScript, jQuery in Bootstrap.
Ključne besede: spletna aplikacija, povezava strank s podjetji, ASP.NET MVC, Bootstrap, Google Maps
Objavljeno: 07.11.2018; Ogledov: 518; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

4.
INFORMACIJSKI SISTEMI ZA PODPORO VODENJU V GASILSTVU
Peter Muraus, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljeni izsledki analize obstoječe informacijske rešitve za namen poveljevanja in vodenja v gasilstvu v Sloveniji in v tujini. Predstavljene so nekatere sodobne tehnologije in njihova uporabnost v takšnih informacijskih sistemih. Predstavljeno je načrtovanje informacijskega sistema za podporo poveljevanju in vodenju na praktičnem primeru. V praktičnem primeru pa je predstavljena uporaba sodobnih spletnih tehnologij pri izvedbi praktičnega primera.
Ključne besede: gasilci, vodenje, poveljevanje, Openshift, REST, AngularJS, Google maps.
Objavljeno: 08.03.2016; Ogledov: 969; Prenosov: 185
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

5.
RAZVOJ APLIKACIJE SIADRENALIN NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Mitja Toplak, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja razvoj mobilne aplikacije, namenjene promociji in predstavitvi adrenalinskih športov v Sloveniji. Predstavi potek od ideje, raziskave trga in preučevanja konkurence, do samega programskega razvoja na mobilni platformi Android. Raziskuje druge, že obstoječe načine predstavitve tovrstnih športov, pri čem se osredotoča na prikaz informacij o posameznih destinacijah. Po analizi je izdelan model aplikacije, postavljeni so cilji, oblikovan je uporabniški vmesnik in potrebne funkcionalnosti. Sledi predstavitev razvoja aplikacije v razvijalskem okolju Android Studio. Po zaključku implementacije sta prikazana testiranje in objava aplikacije v spletni trgovini Google Play. Pri tem je opisano, kako uspešno prikazovati in ponujati informacije končnemu uporabniku.
Ključne besede: Android, ekstremni športi, adrenalinski športi, turizem, Google maps, Google Query Language, Google directions API, Google distance Matrix
Objavljeno: 14.10.2015; Ogledov: 851; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (31,70 MB)

6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici