| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
KRMILJENJE STROJA ZA NAVIJANJE PROFILNEGA TOPLOTNEGA MENJALNIKA
Darko Grivec, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisana izvedba krmiljenja stroja za navijanje profilnega toplotnega menjalnika okoli akumulacijskega hranilnika vode. Zaradi potrebe po hitrejšem delovnem procesu je bil stroj nadgrajen s krmiljem proizvajalca Siemens, model LOGO! 8, ki krmili frekvenčna pretvornika. Dodatno so bile nameščene komponente: prikazovalnik sporočil z upravljanjem, stikala za upravljanje, inkrementalna dajalnika, induktivno tipalo in fotoelektrični senzor. Napisan je bil algoritem za hrambo različnih modelov, opravljena so bila testiranja in meritve nameščenih komponent. Rezultat nadgradnje je: natančnejši in hitrejši proces ovijanja z zanemarljivim pogreškom, cenovna ugodnost, ustvarjeni temelj za prihodnje nadgradnje transportnega sistema na stroj.
Ključne besede: navijanje toplotnega menjalnika, model Siemens LOGO!, nadgradnja stroja, frekvenčni pretvornik
Objavljeno: 28.09.2016; Ogledov: 985; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (3,42 MB)

2.
Avtomatizacija razsvetljave
Boštjan Vogrinc, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali in prikazali avtomatizacijo razsvetljave manjše delavnice, kjer smo klasično električno instalacijo zamenjali z avtomatiziranim sistemom. Uporabili smo programabilni logični krmilnik Siemens LOGO! 230 RCE ter senzorja gibanja in svetlobe. Za namen avtomatizacije smo izdelali krmilni program. Le tega smo sintetizirali s pomočjo matematičnih pravil Boolove algebre, in ga kasneje vnesli v krmilnik z programsko opremo LOGO!Soft Comfort V8.0, s katero smo delovanje avtomatiziranega sistema tudi simulirali.
Ključne besede: avtomatizacija, razsvetljava, krmilnik, Siemens LOGO! 230 RC
Objavljeno: 26.09.2016; Ogledov: 937; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

3.
POMEN, OBLIKOVANJE IN SNOVANJE VERSKIH SIMBOLOV IN LOGOTIPOV - OBLIKOVANJE CGP NA PRIMERU BINKOŠTNE CERKVE VEŠČICA
Denis Barber, 2016, diplomsko delo

Opis: Kjer koli smo in kamor koli gremo, vsepovsod vidimo simbole. Simboli so naš vir komuniciranja. Diplomska naloga obravnava semiotiko in na splošno pomen simbolov. Ker so simboli naš način komuniciranja, je pomembno, da vemo, kaj pomenijo in namen uporabe. Naprej so opisani krščanski simboli, ki se najpogosteje pojavljajo pri vizualnem oblikovanju logotipov. Binkoštna cerkev Veščica nujno potrebuje nov logotip, ki bo predstavljal njeno identiteto. Cerkev je že enkrat zamenjala svoj logotip in trenutni je zastarel. Potrebuje sveži, sodobnejši in aktualnejši logotip za svojo identiteto.
Ključne besede: CGP, logo ali logotip, simbol, vizualna identiteta, dizajniranje
Objavljeno: 23.09.2016; Ogledov: 1158; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

4.
AVTOMATIZACIJA UPORABE DEŽEVNICE KOT SANITARNO VODO
Tadej Marčič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo opisuje avtomatizacijo uporabe deževnice v sanitarne namene, za zalivanje, pranje avtomobilov ipd. Za krmilje sistema smo uporabili krmilnik Siemens LOGO!, ki je bil izbran glede na zahteve projekta, dve črpalki ter mešalni ventil. Vodo, ki priteče iz strehe, hranimo zunaj v vodnjaku, nato pa jo črpamo v hišno napeljavo. V primeru, da se vodnjak izprazni, sistem preklopi na vodo iz lokalnega vodovoda, dokler se vodnjak ne napolni do nekega nivoja. Izračunali smo prihranek vode ter dejansko ekonomično učinkovitost sistema.
Ključne besede: varčevanje s pitno vodo, meritev nivoja, Siemens LOGO!, mešalni ventil, deževnica, avtomatizacija uporabe vode
Objavljeno: 13.09.2011; Ogledov: 2220; Prenosov: 408
.pdf Celotno besedilo (2,82 MB)

5.
AVTOMATIZACIJA STROJA ZA REZANJE NAVOJEV
Matej Krajnčič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bo prikazana in opisana izdelava popolne avtomatizacije stroja za rezanje navojev na obstoječem stroju starejše strojne izvedbe. Stroj se nahaja v domači delavnici in je sestavljen iz izmeničnega trifaznega elektromotorja (1,5 kW), zobniškega prenosa in ohišja. Namenjen je za rezanje navojev od M5 do M22. Na stroju je pritrjeno orodje za vpenjanje kosov na principu hidravličnega prijema. Stroj je bil v celoti izdelan v relejni tehniki. Zaradi povečanega obsega del in pogostih okvar relejev mi je postal izziv izdelati avtomatizacijo. Avtomatizacija temelji na krmilniku Siemens LOGO!, ki je bil izbran glede na zahteve projekta. Doseči sem hotel minimalne stroške izdelave ter največjo učinkovitost sistema.
Ključne besede: avtomatizacija, rele, krmilnik Siemens LOGO!, elektromotor, stroj
Objavljeno: 14.12.2010; Ogledov: 2958; Prenosov: 391
.pdf Celotno besedilo (13,32 MB)

6.
7.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici