| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Pomen likovnega jezika pri nastanku logotipa
Špela Goričnik, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo preučevali pomembnost likovnega jezika pri grafičnem oblikovanju logotipa za podjetje. Pri likovnem jeziku smo se osredotočili na likovne prvine, likovne spremenljivke in likovno kompozicijo. Pri preučevanju smo iskali vzporednice z oblikovanjem logotipa in pomembnost, ki jo le-ta določa. V drugem delu smo v ospredje postavili zgodovino logotipa in tipografijo. Pri tipografiji smo razdelali področje anatomije črke in značilnosti tipografskih vrst. Vse to znanje smo v tretjem delu združili v praktičen del. Na primeru logotipa LASER wood imagination smo predstavili, kako pomembno je imeti pri oblikovanju znanje likovnega jezika in tipografije, da na koncu dosežemo želeni rezultat.
Ključne besede: logotip, likovni jezik, tipografija, grafično oblikovanje
Objavljeno: 13.11.2019; Ogledov: 505; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

2.
Likovni jezik in nastanek logotipa
Urša Vidmar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo prikazali teoretični pregled področja likovnega jezika, ki pokriva likovne prvine, likovne spremenljivke in logotip. Vse to je izrednega pomena za nadaljnje razumevanje praktičnega dela diplomskega dela, ki se nanaša na postopek izdelave logotipa za kavarno in slaščičarno od same zamisli do končnega izdelka. Ugotovili smo, da je celoten postopek kompleksnejši, kot si običajno ljudje predstavljajo, in da je za vsakim logotipom ogromno pomenov, ki se jih niti ne zavedamo.
Ključne besede: Likovni jezik, likovne spremenljivke, logotip, oblikovanje.
Objavljeno: 02.06.2016; Ogledov: 1412; Prenosov: 210
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

3.
MAGIČNE PODOBE OSAMLJENIH BITIJ V SLIKARSTVU GABRIJELA STUPICE
Barbara Miklič, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi z naslovom Magične podobe osamljenih bitij v slikarstvu Gabrijela Stupice sem obravnavala slikarstvo Gabrijela Stupice in motive njegovih umetniških del povezala z motivi, ki jih v svojih slikarskih delih obravnavam tudi sama. Osrednja tema diplomske naloge je eksistencialistična figuralika oziroma izražanje eksistencialnih vsebin v likovnem jeziku modernizma. Namen naloge je predstaviti značilnosti eksistencialistične figuralike, ugotoviti poglavitne motive v njegovem slikarstvu z osredotočanjem na modernistično slikarstvo in predstaviti razvoj likovnega jezika skozi umetnikova ustvarjalna obdobja. Z opazovanjem in opisovanjem likovnega jezika v različnih obdobjih umetnikovega ustvarjanja in z opazovanjem lastnega likovnega jezika ob izražanju eksistencialnih vsebin, predvsem osamljenosti in tesnobe, sem poskušala najti najznačilnejša likovna izrazna sredstva. Stupica, ki izhaja iz slikarske tradicije realizma, sredi petdesetih let preide k novemu likovnemu izrazu, kjer opusti zapovedi tradicionalnega slikarstva, kot sta mimezis in perspektiva. Njegovo modernistično slikarstvo se stopnjuje vse do monokromnih belih slik, kjer postane slika informelsko groba površina z brutalno poenostavljenim likom deklice ali neveste. V tradicionalnem slikarstvu so njegovi glavni motivi portret, avtoportret in tihožitje, v modernizmu pa avtoportret v ateljeju, deklica pri mizi z igračami ter žena s tančicami oziroma nevesta. Njegovo eksistencialistično slikarstvo je vsebinsko vase zaprto in nam ne ponuja rešitve ali katarze. Podobe postanejo nestvarna bitja, ki bivajo v praznini brezčasja, eksistencialno osamljena.
Ključne besede: Gabrijel Stupica, slikarstvo modernizma, eksistencialistična figuralika, art brut, likovni jezik umetnika, likovni motivi, eksistencialne likovne vsebine.
Objavljeno: 21.07.2015; Ogledov: 1056; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici