| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
ANALIZA ČLOVEŠKIH ODNOSOV V POTNIŠKI KABINI LETALA
Petra Studen, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo proučevali človeške odnose v neugodnem delovnem okolju, torej potniški kabini letala. Tam so razmere nenaravne in vzdrževane s pomočjo posebnih sistemov, prostor je majhen in zaprt, v njem je več ljudi, temperatura se vzdržuje s pomočjo klime, zrak po kabinah kroži, pritisk je drugačen kot na tleh, kisika je manj in tako naprej. Čeprav so to razmere, ki so večinoma na vseh letalih, smo se skoncentrirali na razmere, ki so na letalih Adrie Airways, d.d. Tudi v raziskovalnem delu smo proučevali podatke in mnenje zaposlenih na Adrii Airways ter potnikov, ki so z Adrio že potovali. Diplomsko delo vsebuje teoretični del, za katerega smo zbrali podatke iz različnih literatur, virov, predavanj, tečajev, podatke pa smo dobili tudi od podjetja Adria Airways, d.d. Ti interni podatki so pisni in ustni, podjetje pa smo tudi predstavili. V teoretičnem delu smo naprej opisali sisteme, ki vzdržujejo za življenje potrebne razmere in delovno okolje na letalih, to pa je tudi okolje, kjer so stranke — potniki. Prevoz z letalom je namreč storitvena dejavnost, zaposleni in stranke pa se večinoma nahajajo v istem prostoru. Opisali smo človeške odnose, med njimi še posebej komunikacijo, motivacijo in strah ter nato še stres. V raziskovalnem delu smo proučevali: • kako razmere v potniški kabini vplivajo na človeške odnose, • ali povzročajo stres, • ali poznavanje razmer pripomore k boljšim odnosom, • ali se nanje lahko pripravimo in podobno. Podatke, potrebne za raziskovalni del, smo dobili s pomočjo anketnih vprašalnikov, ki so bili namenjeni: • kabinskemu osebju, zaposlenemu v Adrii Airways, • potnikom, ki so že potovali z letalskim prevoznikom Adria Airways, d.d. Vprašalniki so bili narejeni v dveh oblikah: vprašalnik, tiskan na papir in spletna anketa. Vsebina je bila znotraj skupin enaka. Dva vprašalnika sta bila narejena, da vidimo, če iste razmere občutita obe strani enako. V zadnjem delu diplomske naloge smo podali predloge za izboljšavo, predlagali razmislek o možnosti implementacije le-teh ter možnosti razširitve rešitve.
Ključne besede: sistemi na letalu, razmere v potniški kabini letala, človeški odnosi, stres
Objavljeno: 14.12.2009; Ogledov: 1575; Prenosov: 214
.pdf Celotno besedilo (942,23 KB)

8.
OCENA PRIMERNOSTI NAKUPA ORODJA ZA DVIG LETALA V PODJETJU ADRIA AIRWAYS TEHNIKA D.D.
Anže Ovijač, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobneje predstavljeno orodje za dvig letala v breztežnostno stanje, ki se uporablja na letalih družine Airbus A319, A320 ter A321. V povezavi s tem orodjem smo poiskali ugodnejše rešitve pri stroških vzdrževanja letal v podjetju Adria Airways, Slovenski letalski prevoznik, d.d. Na osnovi analiz in natančnih izračunov smo ugotovili, da je nakup orodja za dvig letala boljša rešitev v primerjavi z vsakokratno izposojo le-tega. Poleg cenejšega vzdrževanja ta rešitev prinese tudi krajše vzdrževalne roke, zmanjša izpad vzdrževalnih dejavnosti in posledično poveča nivo kvalitetnega vzdrževanja, za katerim podjetje stremi. Tako dolgoročni cilji Adrie Airways kot tudi trg letalske industije kažejo, da se za prihodnost vzdrževalnih del na letalih tipa Airbus ni treba bati, kar pomeni, da bo orodje za dvig letala tudi v prihodnosti lahko dobro služilo svojemu namenu.
Ključne besede: Vzdrževanje, vzdrževanje v letalstvu, orodje za dvig letala, stroški vzdrževanja
Objavljeno: 17.08.2011; Ogledov: 1380; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (834,84 KB)

9.
Vloga brezpilotnih letal v vojski : diplomsko delo
Mojca Lavrič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis:
Ključne besede: vojska, brezpilotna letala, diplomske naloge
Objavljeno: 28.10.2011; Ogledov: 1965; Prenosov: 234
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

10.
ELEKTRIČNI VLAČILEC ZA ŠPORTNA LETALA
Andrej Dolinar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno dimenzioniranje električnega vlačilca za lahka športna letala. Vlačilec je namenjen za obratovanje v okviru vnaprej predpisanih tehničnih omejitev, vezanih na velikost in maso letal. V prvem delu diplomske naloge so predstavljeni ti okvirji, predvidene obremenitve, pogoji uporabe in zahteve za dimenzioniranje. Temu sledi dimenzioniranje pogonskega sklopa naprave. Za tem je na vrsti konstruiranje same naprave na podlagi teh zahtev s pomočjo CAD programske opreme. Poseben poudarek pri konstruiranju je bil dan na izbiro samih elementov, saj je vlačilec je v veliki meri sestavljen iz standardnih in lahko dobavljivih komponent, kar ima seveda velik vpliv na ceno in hitrost izdelave same naprave. Rezultat diplomskega dela je podrobno izdelan načrt za izdelavo učinkovitega električnega vlačilca, primernega tudi za delovanje v zaprtih prostorih.
Ključne besede: Električni, vlačilec, letala, konstruiranje, verižni
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1505; Prenosov: 323
.pdf Celotno besedilo (4,33 MB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici