| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 34
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
Pospeševanje spletne prodaje v podjetju moduli sg d. o. o. na programih šivanje in krojenje
Larisa Merzdovnik, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu obravnavam pospeševanje spletne prodaje v izbranem podjetju. V prvem delu diplomskega projekta sem opredelila teoretična izhodišča o orodjih marketinškega komuniciranja in se še posebej osredotočila na opredelitev, razlago ciljev, prednosti in slabosti ter tveganja pospeševanja prodaje. Predstavila sem tudi promocijska orodja spletne prodaje in njene ključne elemente ter orodja. V nadaljevanju sledi tudi predstavitev podjetja. V raziskovalnem delu pa s pomočjo anketnega vprašalnika in izvajanja nagradne igre povzamem ugotovitve in podam sklep na zastavljene hipoteze.
Ključne besede: spletna prodaja, pospeševanje prodaje, šivanje, krojenje, spletna mesta, socialna omrežja.
Objavljeno v DKUM: 26.10.2021; Ogledov: 202; Prenosov: 12
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

2.
Analiza procesa vodenja proizvodnje v podjetju DANI AFC d.o.o. : diplomsko delo
Domen Rotovnik, 2020, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je izdelati analizo trenutnega stanja na področju vodenja proizvodnje v podjetju DANI AFC, d. o. o. Vkljub turbulentnim časom, ki jih je doživljajo podjetje skozi svoj obstoj, se jim je uspelo obdržati na trgu, ker so zelo optimistični in odprti za nove rešitve in predloge. V podjetju se zavedajo, da je avtomobilski trg trenutno v zelo nezavidljivem položaju in če postanejo za kupca predragi in nezanimivi, je vprašljiv obstoj podjetja in tako so ogrožena delovna mesta. Zato je zanje toliko bolj pomembno, da imajo čim boljši sistem nadzora, ki jim zagotavlja kakovost in pravočasnost informacij, ki jih potrebujejo za uspešno vodenje. V diplomskem delu se bom osredotočil predvsem na proces planiranja in terminiranja proizvodnje, poskušal sem tudi ugotoviti negativne dejavnike, ki vplivajo na doseganje zastavljenih ciljev.
Ključne besede: vodenje proizvodnje, krojenje, šivanje, planiranje, nadzor, procesi, SAP
Objavljeno v DKUM: 15.09.2020; Ogledov: 403; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (3,68 MB)

3.
Ergonomsko oblikovanje delovnih mest pri krojenju usnja
Darja Žunič-Lojen, Andrej Polajnar, Nataša Camlek, 2002, izvirni znanstveni članek

Opis: Namen oblikovanja dela je prilagoditev delovnih mest, izdelkov, delovnih sredstev in delovnih postopkov obliki in gradnji človeškega telesa, telesnim meram, življenjskim dogajanjem v telesu, duševnim pojavom in gibalnim možnostim izvajalca dela. S tem želimo vsekakor razbremeniti delavca ter mu zagotoviti udobno in prijetno delovno okolje, kar bo imelo za posledico zadovoljnega delavca in večjo gospodarsko korist za podjetje. V članku je izvedena raziskava dela na delovnih mestih pri krojenju usnja in na podlagi dobljenih rezultatov so podani predlogi izboljšav. Raziskava na sistematičen način ugotavlja obremenitve in obremenjenosti delavca zaradi delovne naloge, zaradi delovnega okolja, toplotnih obremenitev, obremenitev vida in obremenitev zaradi hrupa. S prav tako ugotovljenim ergonomskim koeficientom pa smo dali možnost za izračun pravilne norme, ki upošteva dovoljene obremenjenosti delavca.
Ključne besede: ergonomija, oblikovanje delovnih mest, obremenitve, obremenjenosti, ergonomski koeficient, krojenje usnja
Objavljeno v DKUM: 31.08.2017; Ogledov: 693; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Uvajanje CAD/CAM sistema v proizvodnjo oblačil
Robert Šket, 2016, diplomsko delo

Opis: Zaradi poslabšanja kvalitete tekstilnih izdelkov je pomembno, da je trenutna proizvodnja hitra in čim bolj odzivna. Z uvajanjem in avtomatizacijo CAD/CAM sistemov ta proces pospešimo in tako zadovoljimo trg, istočasno pa zmanjšamo proizvodne stroške v podjetjih. Diplomska naloga opisuje postopek uvajanja CAD/CAM sistema v proizvodnjo oblačil, CAD programa Audaces ter ga primerja s konkurenčnim programom Optitex, predvsem pri končni pripravi ISO cut datoteke. Opisan in prikazan je postopek izrisa moške suknje, priprava krojnih delov in avtomatska izdelava krojne slike v Audaces Markerju 13. Iz programa smo izvozili ISO cut datoteko ter jo uvozili v avtomatski krojilni stroj Unicut 3C50. Namen diplomske naloge je preveriti kompatibilnost med CAD/CAM sistemi, preveriti njihovo kvaliteto pri razrezu krojne slike ter preveriti, kakšen vpliv imajo parametri v CAM sistemu na končni rezultat razreza na avtomatskem krojilnem stroju. Z rezultati smo bili zadovoljni, saj je kompatibilnost v večji meri precej dodelana. Skoraj vse spremembe, ki smo jih uvedli v krojni sliki CAD sistema Audaces, so bile upoštevane tudi v CAM sistemu avtomatskega krojilnega stroja Unicut. Upoštevane so bile vse CAM točke, tako za polni kot polovični razrez krojnih delov. Sistem ni zaznal le vrstnega reda razreza krojnih delov, vendar se ta nastavitev lahko definira tudi na samem avtomatskem krojilnem stroju. Ko smo primerjali Audaces in Optitex CAD programa, smo prišli do ugotovitve, da je potrebno pri Audaces Markerju 13 nekatere stvari še dodelati. V primeru, da je potrebno na krojnih delih definirati več smeri rezreza, Audaces Marker 13 tega ne omogoča, kar lahko v nekaterih primerih povzroči slabšo kvaliteto razreza krojnih delov. Pri končnem razrezu na avtomatskem krojilnem stroju je zelo pomembno, da uporabimo parametre, ki najbolje vplivajo na razrez krojne slike. Te pa najpogosteje pridobimo s prakso.
Ključne besede: CAD/CAM sistemi, računalniško krojenje, razrez
Objavljeno v DKUM: 18.07.2016; Ogledov: 1050; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (4,71 MB)

5.
NAPAKE USNJA ZA PROIZVODNJO AVTOMOBILSKIH SEDEŽEV
Bernarda Šmid, 2010, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V okviru diplomske naloge smo izdelali katalog napak usnja za podjetje Johnson Controls- NTU. Za lažjo predstavo in razumevanje smo v teoretičnem delu predstavili različne vrste usnja, njegovo predelavo in uporabo. Opisan in prikazan je tudi celoten potek izdelave vzglavnika za avtomobil srednjega cenovnega razreda in napake, ki se pri tem pojavljajo. V nadaljevanju je podana primerjava in rezultati polaganja krojnih delov na kožo zaradi doseganja čim večjega izkoristka posameznih kož.
Ključne besede: usnje, napake, katalog, avtomobilske tekstilje, krojenje.
Objavljeno v DKUM: 10.12.2010; Ogledov: 2239; Prenosov: 210
.pdf Celotno besedilo (8,95 MB)

6.
7.
Izdelava modela za določanje časovnega normativa v krojilnici DO Mura TOZD perilo
1988, diplomsko delo

Ključne besede: konfekcija, krojenje, študij dela, študij časa
Objavljeno v DKUM: 26.07.2007; Ogledov: 1881; Prenosov: 0

8.
Analiza izkoriščenosti avtomatskega polagalnega in krojilnega stroja v tehnološkem procesu krojenja moških oblačil
1992, diplomsko delo

Ključne besede: konfekcija, krojenje
Objavljeno v DKUM: 26.07.2007; Ogledov: 1459; Prenosov: 0

9.
10.
Analiza strukture tehnoloških operacij krojenja : diplomsko delo visokošolskega študija
1993, diplomsko delo

Ključne besede: konfekcija, krojenje, avtomatski krojilni stroji
Objavljeno v DKUM: 26.07.2007; Ogledov: 1796; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici