| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
AVTOMATIZACIJA STROJA ZA PREŠANJE PALIC ZA OŽIČENJE STATORJEV MOTORJEV IN GENERATORJEV
Boštjan Vučajnk, 2016, diplomsko delo

Opis: Ta naloga opisuje naše delo pri avtomatizaciji stroja »na ključ« v tovarni KONČAR – Generatori i motori d.d. Namen je bil, da bi prvotno ročno krmiljeni stroj obnovili in avtomatizirali do te mere, da bi bilo operaterju omogočeno lažje delo, hkrati pa bi zmanjšali število napak, ki so posledica operaterja. Naloga govori o definiranju nivoja avtomatizacije, projektiranju in izdelavi krmilnega sistema, katere podlaga je Unitronics V1210, in programiranju le-tega. Na koncu so opisani še prestavitev in zagon stroja na lokaciji kupca ter srečevanje s težavami, ki jih ni bilo moč predvideti.
Ključne besede: avtomatizacija, prostoprogramabilni krmilni sistemi, stroji
Objavljeno v DKUM: 09.05.2016; Ogledov: 1079; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (3,80 MB)

2.
KRMILNO-REGULACIJSKI IN NADZORNI SISTEM KLIMATSKE NAPRAVE
Andrej Dajčman, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje metode in postopke za izgradnjo krmilno-regulacijskega in nadzornega sistema za krmiljenje ter upravljanje industrijske klimatske naprave. Opisano je funkcijsko delovanje klimatske naprave. Krmiljenje je izvedeno s programljivim logičnim krmilnikom Siemens S7 1214C. Funkcije krmiljenja in reguliranja so izdelane s funkcijami in funkcijskimi bloki. Regulacija je izvedena z namenskim PID regulatorjem. Parametri PID regulatorja so določeni na časovnem odzivu odprte regulacijske zanke. Na koncu je opisan postopek izdelave vizualizacije na HMI panelu in SCADA sistemu.
Ključne besede: Klimatske naprave, krmilni sistemi, nadzorni sistemi
Objavljeno v DKUM: 10.09.2013; Ogledov: 1472; Prenosov: 261
.pdf Celotno besedilo (2,74 MB)

3.
KRMILJENJE SOBNE RAZSVETLJAVE IN ŽALUZIJ
Iztok Špindler, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena praktična izvedba krmiljenja razsvetljave in žaluzij s pomočjo mikrokrmilnika Arduino MEGA 2560, pametnega telefona z operacijskim sistemom Android in komunikacijo med njima z vmesnikom bluetooth. Opisane in naštete so vse potrebne komponente za realizacijo, to so mikrokrmilnik, program, ki ga za komunikacijo in vizualizacijo uporabljamo na telefonu, adapter bluetooth in relejna plošča. Predstavljene so vezalne sheme krmilnika in tudi povezava v obstoječo hišno inštalacijo. Na koncu diplomskega dela je ocena stroškov posameznih komponent.
Ključne besede: inteligentna hiša, krmilni sistemi, mikroračunalnik, pametni telefon, bluetooth
Objavljeno v DKUM: 10.04.2013; Ogledov: 2074; Prenosov: 552
.pdf Celotno besedilo (3,56 MB)

4.
NADZORNO KRMILNI SISTEMI TOPLARNE CELJE
Jure Oblak, 2012, magistrsko delo

Opis: Cilj mojega diplomskega dela je predstavitev izdelave nadzorno krmilnega sistema za toplarno Celje. V projektu sem sodeloval v sklopu projektnega tima, ki se je ukvarjal z izgradnjo omenjenih nadzorno krmilnih sistemov. V uvodnem delu najprej na splošno predstavljam prvi regionalni center za ravnanje z odpadki v Sloveniji in njegovo vizijo. Posebej je predstavljen objekt toplarne Celje z vsemi pripadajočimi podsklopi. V nadaljevanju so opisana industrijska omrežja oziroma ISO referenčni model. Uporabljeno Profibus omrežje, njegova arhitektura in fizične plasti so opisane bolj podrobno. Predstavljena sta tudi programska paketa Simatic Manager in Simatic WinCC, s katerima je bila izvedena nadzorno krmilna aplikacija toplarne celje. Sledi besedilo, ki je v večjem delu posvečeno opisu avtomatizacije celotnega postopka sežiga odpadkov in nadzorni sistem toplarne. Predstavljena je uporabljena programska in strojna oprema ter izvedba konfiguracije omrežja v programu HW konfigurator. V zadnjem delu je opisano delovanje nadzorno krmilnega sistema, s katerim se nadzira in upravlja celoten proces sežiga odpadkov. V zaključku so predstavljeni tudi pomembnejši problemi, ki so se pojavljali med samo izgradnjo naprave. Izpostaviti velja predvsem ugotovljene nepravilnosti pri delovanju Siemensovega programskega paketa WinCC. Omenjene nepravilnosti je na našo zahtevo reševal Siemensov razvojni oddelek. Rezultat skupnega dela pa je nov 'servis pack SP3' za programski paket WinCC.
Ključne besede: nadzorni sistemi, krmilni sistemi, toplarna Celje
Objavljeno v DKUM: 23.08.2012; Ogledov: 2137; Prenosov: 227
.pdf Celotno besedilo (29,23 MB)

5.
6.
7.
Krmiljenje rotacijskega distributerja : diplomsko delo
Gregor Hudohmet, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: avtomatizacija, programski paketi, krmilni sistemi, rotacijski distributer, ProTool
Objavljeno v DKUM: 10.09.2008; Ogledov: 2459; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (5,04 MB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici