| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
RAZVOJ IN NAČRTOVANJE EPM1 LED MODULA
Andrej Sitar, 2009, diplomsko delo

Opis: V panogi bele tehnike je prisotna velika koncentracija konkurence, kar spodbuja podjetje Gorenje, d.d. v razvoj novih produktov, ki bodo omogočali nadaljnjo rast le-tega na trgu. V diplomski nalogi smo predstavili proces razvoja in načrtovanja novega produkta EPM1 LED modula v podjetju Gorenje, d.d. Preučeni so postopki in zapleti procesa razvoja in načrtovanja novega izdelka v različnih fazah projekta, kot tudi pomembnost sodelovanja posameznih služb znotraj podjetja Gorenje, d.d. ter z zunanjimi partnerji. Prikazana je tehnologija brezkontaktnega upravljanja EPM1 LED modula, ki nakazuje nadaljnji potek uporabnosti nove tehnologije tudi v ostalih aparatih bele tehnike in pogodbena razmerja za posamezna področja sodelovanja podjetja dobavitelja s podjetjem Gorenjem, d.d. Diplomsko delo je zaključeno z analizo celotnega postopka načrtovanja novega produkta ter s predstavitvijo izboljšav procesa sodelovanja akterjev v projektu.
Ključne besede: bela tehnika, kuhalni aparati, pečice, razvoj, nabava, načrtovanje, dobavitelji, krmilna in relejna enota, prodajne znamke, tržišče
Objavljeno: 17.03.2009; Ogledov: 2204; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

3.
Izdelava krmilne enote oljno-zračne mazalne priprave GMN PRELUB-OG
Jaka Preložnjak, 2009, diplomsko delo

Opis: Delo opisuje izdelavo krmilne enote oljno-zračne mazalne priprave GMN PRELUB-OG, ki je namenjena mazanju različnih vrst vodil in krogličnih ležajev obdelovalnih vreten v industriji. Pokorakih je opisana izvedba strojnega dela krmilja, uporabljene komponente in njihove funkcije ter izvedba programskega dela in pisanje programa v zbirniku. Predstavljeno je programsko orodje P-CAD za načrtovanje in izdelavo tiskanih vezij, ter Microchip-ovo programsko orodje MPLAB-IDE.
Ključne besede: mazalna priprava, krmilna enota, mikrokrmilnik, načrtovanje, izdelava
Objavljeno: 23.04.2009; Ogledov: 1323; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

4.
VEČKANALNE MERITVE S PROGRAMOM LABVIEW
David Belovič, 2011, diplomsko delo

Opis: Namen naloge je, da se izdela računalniško voden sistem za meritev in obdelavo signalov, izmerjenih na vozilu, z namenom spremljanja merilnih veličin, potrebnih za vrednotenje stanja. Pri tem je potrebno zasnovati in izdelati ustrezen program v programskem okolju LabVIEW, ki bo povezal merilno opremo in sistem za obdelavo in shranjevanje izmerjenih vrednosti. Prav tako je potrebno izbrati ustrezno orodje za analizo in prikaz rezultatov ter jih ovrednotiti.
Ključne besede: LabVIEW, meritve, DAQ Asisstant, ECU, avtomobilska krmilna enota, OBD-II, CAN, VIs, aplikacija, diagram poteka, uporabniški vmesnik.
Objavljeno: 06.10.2011; Ogledov: 1485; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

5.
IZDELAVA IN VODENJE VEČNAMENSKEGA TRIOSNEGA CNC STROJA
David Javor, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se ukvarjali z izdelavo in vodenjem večnamenskega CNC stroja. Celoten sistem sestoji iz koračnih motorjev, senzorjev, močnostnega dela in napajalnika. Za praktičen prikaz so uporabljeni trije koračni motorji za XYZ gibanje ter model CNC stroja. Uporabljen protokol za dvosmeren prenos informacij od krmilnega do močnostnega dela je LPT port. Krmilni del predstavlja vmesnik z integriranim vezjem (TB6560HQ), ki ima integriran prožilni del za PWM regulacijo in močnostni del s H-mostičom, ki spreminja smer in jakost toka skozi navitje koračnih motorjev in jim daje dovolj navora za poganjanje osi. Vse procese pa upravlja računalnik oz. programski opremi Mach3 in EMC2, ki sta tudi uporabljeni pri profesionalnih maksimiziranih strojih. Model večnamenskega stroja je skonstruiran s programskima paketoma CoCreate modelling, CoCreate Drafting in sestavljen s pomočjo aluminijastih profilov in trapeznih vreten, saj so cenovno ugodnejša, vendar manj točna od krogelnih vreten.
Ključne besede: koračni motor, senzorji, krmilna in močnostna enota, programska paketa MACH3 in Ballbar, CNC konstrukcija
Objavljeno: 23.05.2012; Ogledov: 3216; Prenosov: 705
.pdf Celotno besedilo (4,80 MB)

6.
ELEKTRONSKA KRMILNA ENOTA ZA OSEBNO DVIGALO
Jakob Jug, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje elektronsko krmilno enoto osebnega dvigala. Elektronska krmilna enota je sistem več elektronskih plošč, ki se medsebojno povezujejo in izmenjujejo podatke o delovanju in stanju različnih sklopov osebnega dvigala. Sistem je zasnovan na način, ki omogoča hitrejšo in lažjo montažo v osebno dvigalo, kot jo ponujajo trenutne rešitve. Omogoča tudi enostavno diagnostiko okvar in napak. Opisan je razvoj programskega in strojnega dela vseh elektronskih plošč sistema. Izdelali smo prototip, ki izpolnjuje večino podanih zahtev, njegova modularna zasnova pa omogoča nadgradnjo sistema z novimi funkcionalnostmi.
Ključne besede: osebno dvigalo, elektronska krmilna enota, električna varnostna veriga, mikrokrmilnik
Objavljeno: 19.02.2015; Ogledov: 1216; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

7.
IZDELAVA RADIJSKO VODENE KRMILNE ENOTE
Jakob Petek, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan postopek načrtovanja, izdelave in testiranja vezja radijsko vodene krmilne enote. Vezje radijsko vodene krmilne enote je sestavljeno iz dveh delov, oddajnega in krmilnega modula. Opisana je zgradba in delovanje posameznega modula, proces načrtovanja vezja ter opis izbire elementov vezja glede na njihovo funkcionalnost. Prav tako je opisan postopek načrtovanja in izdelave tiskanega vezja, kakor tudi postopek izdelave delujočega prototipa radijsko vodene krmilne enote. Izdelan prototip vezja, natančneje krmilni modul, je brez ustrezno izbranega in programiranega mikrokrmilnika neuporaben, zato smo opisali postopek njegove izbire, izdelave programa ter uporabljeno programsko opremo za izdelavo programa Realizer Gold. Delovanje izdelanega vezja smo testirali in ga s pomočjo opravljenih meritev tudi verificirali.
Ključne besede: Ključne besede: krmilna enota, mikrokrmilnik, radijsko vodenje, programiranje
Objavljeno: 06.11.2015; Ogledov: 589; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (5,39 MB)

8.
CENTRALNI ZALIVALNI SISTEM
Egidij Šmigoc, 2015, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je izdelati centralni zalivalni sistem, namenjen zalivanju travnatih površin v neposredni okolici stanovanjske zgradbe. Sistem je sestavljen iz treh med seboj povezanih sklopov. To so: merilnik vlažnosti zemlje, centralna krmilna enota z napajalnikom in krmilna stopnja ventilov. Merilnik vlažnosti zemlje javi centralnemu krmilniku, ko se pojavi potreba po zalivanju, ta pa na podlagi vnaprej nastavljenega časovnega okna odpre ventil za vodo. Ko merilnik izmeri zadostno količino vlage, se proces prekine. Za varnost pred pretiranim zalivanjem v primeru okvare merilnika skrbi 'časovno okno', ki po zaprtju prekine cikel zalivanja.
Ključne besede: centralni zalivalni sistem, merilnik vlažnosti zemlje, centralna krmilna enota, krmilna stopnja ventilov, časovno okno.
Objavljeno: 07.07.2015; Ogledov: 685; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

9.
DALJINSKO VODEN SAMO-RAVNOTEŽNI ROBOT
Tadej Vovk, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena izvedba samo-ravnotežnega robota. Cilj diplomskega dela je bila izdelava robota, ki bo lovil pokončen položaj z možnostjo upravljanja preko brezžične komunikacije. Robot je opremljen s krmilnim sklopom, senzorji za ravnotežje in brezžičnim modulom. V delu so podrobno opisani posamezni sklopi, vse uporabljene komponente, delovanje programske opreme in izvedba prototipa. Prototipna zasnova omogoča nadgradnjo sistema z novimi funkcionalnostmi. V sklopu podamo predloge za izboljšave samo-ravnotežnega robota.
Ključne besede: mikrokrmilnik, elektronska krmilna enota, pospeškometer, giroskop.
Objavljeno: 27.09.2016; Ogledov: 782; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)

10.
UNIVERZALNA KRMILNA ENOTA ZA HIŠO
Simon Šimenko, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja rešitev problematike celostnega krmiljenja ogrevalnih sistemov v stanovanjski hiši. Proučili smo, kako dandanes obvladujemo krmiljenje kombiniranih sistemov ogrevanja v stanovanjskih objektih ter kakšno tehnologijo potrebujemo. Izdelali smo univerzalno krmilno enoto za izbrano stanovanjsko hišo, ki ima tri različne vire centralnega ogrevanja in gretja sanitarne vode. Ogrevanje je na trda goriva (les), kurilno olje in s sončnimi kolektorji. Krmilna enota je sestavljena iz obstoječe mikrokrmilniške ploščice, ki smo ji dodali več senzorjev za merjenje temperature. Zanjo smo razvili programsko opremo in tako dobili sistem, ki dopolnjuje obstoječ sistem za avtomatizacijo učinkovite porabe virov za ogrevanje.
Ključne besede: centralno ogrevanje hiše, ogrevanje sanitarne vode, krmilna enota, mikrokrmilnik, senzorji temperature
Objavljeno: 28.09.2016; Ogledov: 870; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici