| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
IZDELAVA SPLETNE APLIKACIJE ZA EVIDENCO KALIBRIRANJA MERIL
Damijan Posl, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Livarna Maribor uporablja za evidentiranje in beleženje kalibracij meril namizno aplikacijo, narejeno v programskem okolju Microsoft Office Excel. Sam koncept in ideja sta zelo dobro zasnovana. Pojavijo pa se slabosti, kot so: do urejanja podatkov ima dostop le ena oseba, merilec mora zapisnik oddati v papirnati obliki drugi osebi, ki ga pretipka v Excelov dokument, v Excelu je programirano tako, da imamo dostop do kode in lahko, brez da bi se zavedali, onemogočimo pravilno delovanje aplikacije, ne omogoča določevanja življenjske dobe merila, itd. V diplomskem delu sem preučil omenjeno namizno aplikacijo, ki mi je bila ključ do nove sodobne rešitve. Obravnavam tehnologije in orodja, ki sem jih uporabil pri izdelavi interaktivne spletne aplikacije. V praktičnem delu sem s pomočjo orodja Visual Studio.NET izdelal spletno aplikacijo, namenjeno evidentiranju meril in beleženju kalibracij. Prednosti se pojavijo pri dostopu do storitve in podatkovne baze iz kateregakoli računalnika, ki je povezan na internet.
Keywords: .NET, ASP.NET, SQL, internet, splet, evidenca kalibriranja meril, kontrolni postopki merjenja.
Published: 24.09.2009; Views: 1615; Downloads: 141
.pdf Full text (1,14 MB)

2.
TEHNOLOŠKA REŠITEV KONTROLNIH POSTOPKOV PRI PROIZVODNJI TOPLOTNIH ČRPALK
Niko Vivod, 2011, master's thesis/paper

Abstract: Toplotna črpalka pretvori energijo iz nižjega temperaturnega nivoja v energijo višjega toplotnega nivoja. Pretvorba je možna zaradi krožnega hladilnega procesa. Hladilna tekočina izpareva pri nizki temperaturi in porabi večji del energije iz okolja (zrak, voda, zemlja), ko prehaja iz tekočega v plinsko stanje. Kompresor stisne hladilni plin in ga s tem dvigne na višji temperaturni nivo. Vroči plin se nato utekočini, pri čemer odda svojo toploto ogrevalnemu sistemu. Posebno področje, znotraj razvoja toplotnih črpalk, predstavljajo metode in postopki za zagotavljanje želene kakovosti izdelkov. V procesu razvoja in izdelave toplotne črpalke so vključeni kontrolni procesi, ki zagotavljajo pravilno delovanje toplotne črpalke v celotnem življenjskem ciklu. Največji poudarek pri razvoju toplotnih črpalk je na izkoristku hladilnega kroga in posledično na grelnem številu toplotne črpalke. Sodobni laboratorij in dolgoletne izkušnje Gorenja na področju hladilne tehnike so garancija za uspešen razvoj lastne produkcije toplotnih črpalk.
Keywords: toplotna črpalka, hladilni krog, grelno število, kontrolni postopki, Mollierov diagram, toplotni izmenjevalec
Published: 04.05.2011; Views: 2762; Downloads: 379
.pdf Full text (3,97 MB)

3.
POSEBNOSTI REVIDIRANJA SISTEMA NOTRANJIH KONTROL PRI POSEKU IN SPRAVILU LESA
Lidija Juvan, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar opisuje posebnosti revidiranja sistema notranjih kontrol pri poseku in spravilu lesa. Revidiranje notranjih kontrol daje revizorju ugotovitve o točnem, poštenem in resničnem izkazovanju evidenc revidiranega podjetja in spoznanje o učinkovitem delovnanju notranjih kontrol ter vključuje možnosti opiranja na njih v zaključni fazi revizije, če meni, da so le-te dovolj zanesljive. Glede opredelitve notranjih kontrol je zapisanih veliko definicij različnih avtorjev, pri čemer so si razlage bolj ali manj podobne. Sistem notranjih kontrol uvede poslovodstvo z namenom, da zagotovi varovanje premoženja pri svojem delovanju. V diplomskem seminarju sem opisala proces poteka sečnje in spravila lesa iz gozdov ter posebnosti sistema notranjih kontrol, ki se kažejo kot nadziranje in kontroliranje pravilnosti in popolnosti sprotnih evidenc. Evidence, ki spremljajo ta proces, so fizične kontrole nad pravilnostjo in ustreznostjo izvajanja gozdarske aktivnosti ter računalniškim informacijskim sistemom, kjer gre za preverjanje pravilno vnešenih podatkov prejetih listin in poročil.
Keywords: notranje kontrole, revidiranje notranjih kontrol, kontrolni postopki, računovodski sistem, gozdarska dejavnost, posek in spravilo lesa, poslovni proces.
Published: 23.11.2012; Views: 1231; Downloads: 110
.pdf Full text (1,71 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica