| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 24
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Spletna aplikacija za motoristične klube z uporabo tehnologije .NET : diplomsko delo
Jure Klemen, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu je predstavljena spletna aplikacija, ki je namenjena motoristom in motorističnim društvom za lažje vodenje društva. Pri izdelavi spletne aplikacije smo uporabili tehnologije HTML, JavaScript, Razor in podatkovno bazo SQL. Spletno aplikacijo smo načrtovali in ločili na zasebni in javni del. Javni del je namenjen vsem obiskovalcem spletne aplikacije, zasebni del pa je namenjen registriranim uporabnikom oz. zastopnikom društev. V javnem delu je obiskovalcu omogočeno iskanje dogodkov, ki so jih društva objavila. V zasebnem delu uporabniku omogočamo vodenje članov, dodajanje in urejanje dogodkov, dodajanje in pregled zapisnikov sestankov in urejanje koledarja.
Keywords: spletna aplikacija, motoristična društva, ASP.NET, JavaScript, jQuery, SQL
Published in DKUM: 19.12.2019; Views: 1367; Downloads: 254
.pdf Full text (3,34 MB)

2.
Prenova prikaza informacij na spletnem portalu e-vem
Matej Jurko, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo razvoj prototipne rešitve za prikaz informacij o dejavnostih na spletnem mestu eVem. Zahtevnost in obsežnost vsebine v trenutni aplikaciji sta privedla do zmede pri uporabi. Zahteva uporabnikov aplikacije je med drugimi imeti jasen pregled nad uporabljanimi informacijami. Cilj diplomske naloge je opisati načrtovanje in razvoj spletne aplikacije, ki najbolj ustreza zahtevam uporabnikov aplikacije. Da bi uporabnikom omogočili karseda dobro uporabniško izkušnjo, smo preučili analitiko uporabe trenutne aplikacije. Razvoj spletne aplikacije vključuje zaleden (back-end) program v programskem jeziku PHP in čelni (front-end) program v programskem jeziku jQuery. Poleg tega smo v diplomski nalogi razložili osnovne pojme razvoja spletnih aplikacij, trenutno stanje problema in strukturo podatkov, ki se uporabljajo v trenutni aplikaciji. Opisali smo tudi postopek sprotnega testiranja, generiranje predpomnjenih podatkov in orodja ter drugo programsko opremo, uporabljeno pri razvoju programske opreme in za njeno uporabo. Za pridobivanje povratnih informacij skrbi vprašalnik, ki je prilagojen rešitvi. Rezultat diplomske naloge je spletna aplikacija, ki ni odvisna od sistema za upravljanje z vsebino ter je zmožna predstaviti podatke na uporabniku razumljiv in pregleden način.
Keywords: spletna aplikacija, na uporabnika usmerjen razvoj, uporabniška izkušnja, jQuery, PHP, MySql
Published in DKUM: 17.09.2018; Views: 1134; Downloads: 54
.pdf Full text (2,15 MB)

3.
Spletna aplikacija za učenje matematike
Miran Helbl, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena spletna aplikacija, s katero si lahko učenci pomagajo pri učenju matematike, njihovi starši imajo pregled nad rezultati dela svojih otrok, lahko ustvarjajo naloge za vajo, učitelji pa imajo pregled nad vsemi učenci, ustvarjajo lahko naloge oziroma izpite. Spletna aplikacija je izdelana s tehnologijami HTML, PHP, JavaScript in podatkovno bazo MySQL. Uporabili smo spletni strežnik Apache. Aplikacijo smo načrtovali tako, da vsebuje tri tipe nalog: večje/manjše, ugotavljanje števil ter besedilne naloge. Za besedilne naloge smo implementirali domensko specifični jezik, ki omogoča učiteljem določanje vnosnih polj znotraj besedila in njihovih pravilnih vrednosti. Spletna aplikacija omogoča tudi pisanje novic, nalaganje datotek, nadzor nad uporabniki in pregledovanje rezultatov.
Keywords: spletna aplikacija, spletne tehnologije, matematika, MySQL, JavaScript, jQuery
Published in DKUM: 17.10.2017; Views: 2689; Downloads: 245
.pdf Full text (1,67 MB)

4.
Razvoj aplikacije za spremljanje zdravega načina življenja
Jože Žlebič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Posamezniki, ki se odločijo za izvajanje metode za izboljšanje zdravja, imenovane »2 + 5«, so pri njenem izvajanju pogosto nenatančni in nedosledni, zato smo v okviru diplomskega dela razvili aplikacijo, ki uporabnikom omogoča interaktivno spremljanje in beleženje aktivnosti ter prikaz njihove uspešnosti. Izdelali smo delujočo prototipno rešitev, pri kateri smo uporabili brezplačno razvojno programsko opremo. Tema diplomskega dela obravnava razvoj aplikacije s pomočjo programskega jezika JavaScript, knjižnice Jquery in informacijskih tehnologij platforme Node.js, html ter baze podatkov Redis. Ugotovili smo, da obstoječa brezplačna informacijska tehnologija omogoča profesionalno in učinkovito podporo za rešitev našega problema. Aplikacija deluje na mobilnih telefonih in stacionarnih računalnikih, na strani uporabnika jo izvaja spletni brskalnik, pri tem pa moramo imeti zagotovljen dostop do interneta.
Keywords: razvoj aplikacije, zdrav način življenja, metoda 2 + 5, JavaScript, Jquery, Node.js, Redis, odprta koda
Published in DKUM: 12.10.2016; Views: 1197; Downloads: 108
.pdf Full text (2,31 MB)

5.
ALTERNATIVNE REŠITVE OB UPORABI PROGRAMOV ZA BLOKIRANJE SPLETNIH OGLASOV
Gregor Voršič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V sklopu diplomske naloge smo opisali različne načine spletnega oglaševanja in analizirali delovanje spletnih oglaševalskih agencij z vidika spletnih založnikov. Primerjali in opisali smo različne poslovne modele spletnih strani. Razložili smo, kako delujejo programi za blokiranje spletnih oglasov, kakšne so posledice uporabe teh programov in raziskali alternativne rešitve za spletne založnike. V praktičnem delu smo izdelali aplikacijo, ki prepozna uporabo takšnih programov in prikaže alternativne oglase na spletnih straneh.
Keywords: spletno oglaševanje, programi za blokiranje oglasov, poslovni modeli spletnih strani, PHP, jQuery
Published in DKUM: 08.12.2015; Views: 975; Downloads: 128
.pdf Full text (2,40 MB)

6.
Razvoj spletne igre s pomočjo tehnologij HTML5
Matic Leva, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu opišemo ustvarjanje iger prirastka, ki jih lahko igramo v spletnem brskalniku in katerih logika se izvaja izključno na spletnem odjemalcu. V ta namen predstavimo lastno igro omenjenega tipa. Diplomsko delo opisuje korake načrtovanja igre in njene programske ter grafične rešitve na tujih in lastnem primeru. Pri izdelavi igre smo uporabili skriptni jezik Javascript, ogrodje Knockout, orodje jQuery, animacije CSS3 in moderne elemente HTML5. V delu so predstavljeni tudi načini oglaševanja in trženja takšne igre, ki smo jo ovrednotili z vidika zabave in novosti za prihodnje igralce.
Keywords: HTML5, CSS3, jQuery, Knockout
Published in DKUM: 06.11.2015; Views: 1273; Downloads: 120
.pdf Full text (927,27 KB)

7.
RAZVOJ SPLETNE TRGOVINE NA OSNOVI SISTEMA ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI PIMCORE
Dejan Kropec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno področje sistemov za upravljanje vsebin. Pri tem se osredotočamo na zasnovo spletnih sistemov za upravljanje vsebin in spoznamo današnje glavne smernice, ki jih področje zajema tako na spletu kot tudi drugje. Na začetku dela so predstavljeni sistemi za upravljanje vsebin in opisani splošni koncepti upravljanja z vsebinami. V nadaljevanju so proučeni različni tipi sistemov za upravljanje z vsebinami. Osredotočimo se na tipične značilnosti, ki jih takšni sistemi vključujejo. Sledi analiza arhitektur sistemov za upravljanje vsebin in njihovih sestavnih delov. Na področju uporabe so predstavljene aktualne rešitve sistemov za upravljanje vsebin. V praktičnem delu diplomskega dela smo razvili aplikacijo za spletno trgovino z uporabo ogrodja za izgradnjo spletnih aplikacij Zend Framework in sistema Pimcore. Na osnovi pridobljenega teoretičnega znanja je nato z uporabo sistema Pimcore, ki temelji na omenjenem ogrodju, razvit primer tipične aplikacije za elektronsko poslovanje. Razvita aplikacija predstavlja primer osnovne spletne trgovine za prodajo blaga na drobno in vsebuje različne tehnologije razvoja sodobnih spletnih aplikacij, kot so notacija JSON, jQuery in zahteve AJAX.
Keywords: upravljanje z vsebinami, sistemi za upravljanje z vsebinami, hiter razvoj aplikacij, elektronsko trgovanje, pimcore, jquery, zend framework
Published in DKUM: 30.10.2015; Views: 1401; Downloads: 99
.pdf Full text (2,43 MB)

8.
PRIMERJAVA OGRODIJ ZA RAZVOJ HTML5 APLIKACIJ NA MOBILNIH NAPRAVAH
Klemen Kodrun, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V današnjih časih je na tržišču na desetine različnih operacijskih sistemov in razvoj aplikacij za vsakega posebej je časovno in tudi denarno potraten. S prihodom HTML5 in izjemnim napredkom v razvoju spletnih brskalnikov, se vse bolj brišejo razlike med nativnimi in spletnimi aplikacijami. Takšen pristop k razvoju pa omogoča tudi univerzalnost aplikacij, saj se te prilagajo operacijskim sistemom na katerih jih poganjamo. V nalogi predstavimo prednosti in slabosti izbranih ogrodij, na osnovi katerih smo definirali večkriterijski odločitveni model za ocenitev ogrodij. Ogrodja ocenimo v programu DEXi in nato s pomočjo najbolje ocenjenega ogrodja izdelamo aplikacijo. Poleg HTML5 uporabimo tudi druge tehnologije kot so JSON, JavaScript, CSS. Vse tehnologije podrobno opišemo in predstavimo rezultate.
Keywords: ogrodja za razvoj HTML5 aplikacij, HTML5, mobilne aplikacije, JSON, jQuery mobile, Javascript, CSS
Published in DKUM: 27.05.2015; Views: 1491; Downloads: 114
.pdf Full text (3,21 MB)

9.
PRIMERJAVA TEHNOLOGIJ ZA RAZVOJ MOBILNIH REŠITEV
Andrej Bricman, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj mobilne spletne aplikacije z uporabo ASP.NET MVC 4 in nativne mobilne aplikacije z uporabo Windows Phone SDK 8.0. Na začetku predstavi arhitekturo MVC vzorca in pa novosti v ASP.NET MVC 4. Nato je opisan nabor HTML5 spletnih tehnologij. Na splošno je predstavljen operacijski sistem Windows Phone, zatem pa razvoj z Windows Phone SDK 8.0, kjer so predstavljene novosti nove verzije, proces vezave podatkov in vzorec MVVM. Naloga je zaokrožena z opisom implementacije obeh aplikacij, zatem pa primerja še pristopa, ki sta se uporabljala pri izgradnji aplikacij.
Keywords: spletne aplikacije, mobilne aplikacije, ASP.NET, MVC 4, Windows Phone 8, HTML5, jQuery Mobile, Web API, XAML
Published in DKUM: 15.07.2014; Views: 1795; Downloads: 171
.pdf Full text (2,75 MB)

10.
RAZVOJ SISTEMA ZA SLEDENJE VOZILOM IZ VOZNEGA PARKA PREKO SIGNALA GPS
Danijel Ostojić, 2013, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je predstavljen razvoj sistema za sledenje vozilom voznega parka preko signala GPS. V uvodnem delu najprej predstavimo nekaj osnovnih informacij o postopku lociranja na Zemlji, nato opišemo razvoj sistema skozi več posameznih delov (strežnik in uporabniški del). Da bi lažje prikazali uporabo sistema, je bila razvita aplikacija za Android, ki tako deluje v povezavi z razvitim sistemom. Na koncu je predstavljen uporabniški pogled, možnosti uporabe v praksi in možne izboljšave za nadaljnje delo.
Keywords: GPS, sledenje, ogrodje CodeIgniter, geo lociranje, jQuery
Published in DKUM: 05.12.2013; Views: 1545; Downloads: 206
.pdf Full text (8,03 MB)

Search done in 7.77 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica