| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRIMERJAVA MERILNIH NEGOTOVOSTI UPOROVNIH MOSTIČNIH METOD V PRIMERU RAZTEZKOV IN UPOGIBOV
Iztok Verbošt, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Merjenja raztezkov in upogibov so pomembno področje merilne tehnike tako s tehnološkega kot tudi varnostnega stališča, saj nas lahko pravočasno opozorijo na morebitno dotrajanost materiala in tako preprečijo morebitne neželene posledice. Zaradi tega je pomembna tudi merilna negotovost uporovnih mostičnih metod in stopnja zanesljivosti samih meritev. Zaradi pogoste uporabe mostičnih vezij v kombinaciji z instrumentacijskimi ojačevalniki smo si zadali cilj, da določimo merilno negotovost takšnega merilnega sistema v primeru merjenja deformacij. Preizkusili smo sedem standardnih mostičnih vezij, ki so enakovredno potrjena s strani proizvajalcev National Instruments in Hawlett-Packard, v kombinaciji z instrumentacijskim ojačevalnikom v čipu TI INA 128. Mostična vezja v kombinaciji z merilnim ojačevalnikom imajo različno stopnjo merilne negotovosti, ki je predstavljena v diplomski nalogi.
Keywords: merilni listič, mostično vezje, deformacija, instrumentacijski ojačevalnik, Multisim, merilna negotovost
Published: 03.10.2011; Views: 1727; Downloads: 293
.pdf Full text (3,34 MB)

2.
VODENJE LABORATORIJSKEGA GRELNIKA Z NASTAVLJIVIM TEMPERATURNIM PROFILOM
Marko Vesenjak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje zasnovo, načrtovanje in implementacijo aplikacije za segrevanje kemičnih snovi, ki se uporabljajo v Laboratoriju za anorgansko kemijo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Na podlagi opisa procesa in problematike so nastale zahteve, na katerih temeljita analiza in sinteza elektronskega vezja. V nadaljevanju delo opisuje celotno izgradnjo naprave, vključno z uporabniškim vmesnikom. Za pravilno in ustrezno delovanje in vodenje procesa skrbi mikrokrmilnik. Zanj je izdelan algoritem poteka, na osnovi le-tega pa napisan program za delovanje procesa in sinteza regulatorja za vodenje in regulacijo vplivne veličine temperature snovi.
Keywords: regulator, termočlen (K-tip), instrumentacijski ojačevalnik, mikrokrmilnik
Published: 11.07.2012; Views: 934; Downloads: 121
.pdf Full text (2,11 MB)

3.
MERILNI OJAČEVALNIK
Tilen Matevž Lipičnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava načrtovanje vezja merilnega ojačevalnika z dvema ojačevalnima stopnjama, katerima je možno nastaviti skupno ojačanje do 1000000. Ojačevalni stopnji sta realizirani z instrumentacijskima ojačevalnikoma INA-128. Podana je razlaga delovanja instrumentacijskega ojačevalnika ter kakšne so njegove prednosti v primerjavi z operacijskim in diferencialnim ojačevalnikom. Podane so sheme kako je vezje sestavljeno in katera so dodatna vezja, ki jih potrebujemo, da je delovanje ojačevalnikov natančno in da je njegov izhodni signal karseda uporaben za nadaljnjo uporabo. Opravljene so meritve na ojačevalni stopnji in predstavljene karakteristike končnega vezja, kjer so vidne podobnosti in razlike s podanimi proizvajalčevimi karakteristikami. Kot pomembni podatki naloge so skrajne meje, ki jih lahko dosežemo s takšno konfiguracijo vezja, meja šuma ter frekvenčna karakteristika.
Keywords: instrumentacijski ojačevalnik, OPA, merilna kartica, ojačanje, diferencialni ojačevalnik
Published: 20.09.2013; Views: 1131; Downloads: 124
.pdf Full text (3,72 MB)

4.
VISOKO KAKOVOSTNI OJAČEVALNI MERILNI MODUL USB
David Jug, 2014, master's thesis

Abstract: Namen dela je bil izdelati merilni DAQ modul z vgrajenim ojačevalnikom ob upoštevanju smernic za zmanjšanje motenj v okviru elektromagnetne združljivosti (EMC). V sklopu prototipnega modula so bili v ospredju obravnavani instrumentacijski ojačevalnik INA128, grafični uporabniški vmesnik LabVIEW™ ter načrtovanje tiskanega vezja (PCB) z orodjem Multisim™/Ultiboard™. Namen izdelave prototipnega modula je merjenje zelo šibkih signalov, katere je mogoče ojačiti do 20000 krat. Pri izdelavi so bile upoštevane smernice za doseganje EMC, v sklopu katerih je bila izdelana t.i. Faraday-eva kletka. Predstavljeni so eksperimentalni rezultati in karakteristike prototipnega modula v primerjavi z modulom NI USB-6008. V sklopu konstruiranja in izdelave ohišja, katerega namen je predvsem zaščitne, rokovalne in estetske narave prototipnega modula, so podane nekatere smernice za konstruiranje izdelkov iz umetnih mas. Predstavljeni so SolidWorks™ CAD modeli ohišij in izdelan fizični model ohišja.
Keywords: EMC, ojačevalni DAQ modul, instrumentacijski ojačevalnik, PCB, Labview, Multisim, Ultiboard, SolidWorks, ohišje, RPT, SLS
Published: 14.02.2014; Views: 1063; Downloads: 126
.pdf Full text (4,56 MB)

5.
Analogni laboratorijski praktikum s TI Analog System Lab Kit PRO
Gregor Nikolić, Mitja Solar, 2015, other educational material

Abstract: Navodila za delo s TI Analog System Lab Kit PRO pri laboratorijskih vajah predstavlja skupek štirinajstih laboratorijskih vaj, ki se izvajajo individualno ali v skupini dveh študentov. Vaje so izvedene s pomočjo kompleta vezij na eni plošči, ki jo je izdalo podjetje Texas Instruments.
Keywords: Analog System Lab Kit PRO, Laboratorijske vaje, instrumentacijski ojačevalnik, negativna povratna vezava, regenerativna povratna vezava, monostabilni multivibrator, analogna sita, self-tuned filter, samo-nastavljiv filter, funkcijski generator, napetostno krmiljen oscilator, FM generator, PLL, Phase Lock Loop zanka, Samodejni nadzor ojačenja AGC, samodejna nastavitev glasnosti AVC, DC-DC pretovrnik, načrtovanje LDO regulatorja, parametri LDO regulatorja, digitalno krmiljeno ojačenje, digitalno nastavljiv generator
Published: 02.09.2015; Views: 811; Downloads: 125
.pdf Full text (2,58 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica