| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ANALIZA IN UPORABA ORODIJ CAAT ZA REVIZIJO INFORMACIJSKIH SISTEMOV
Mateja Kocbek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili in uporabili orodja CAAT, ki služijo kot pomoč pri revidiranju informacijskih sistemov. Predstavili smo tri orodja, to so IDEA, TopCAATs in ACL. Povzeli smo njihove temeljne funkcije, ki so uporabne pri revidiranju. V nadaljevanju smo sestavili testni primer na katerem smo preizkusili vsako izmed omenjenih orodij. Tako smo ugotovili prednosti in slabosti teh orodij na sploh, ter za vsakega posebej.
Ključne besede: informacijski sistem, orodja za revizijo, revizija, CAAT, IDEA, ACL, TopCAATs
Objavljeno: 01.09.2010; Ogledov: 1470; Prenosov: 212
.pdf Celotno besedilo (1,79 MB)

2.
ELEKTRONSKO PODPRTO DAVČNO INŠPICIRANJE OB UPORABI PROGRAMSKE PODPORE ACL IN IDEA
Mateja Kuri, 2013, magistrsko delo

Opis: V času gospodarske in finančne krize, ki pesti svet, so vse države usmerjene v zmanjševanje javnofinančnih odhodkov in skrb za redno plačevanje davkov ter s tem v stabiliziranje javnofinančnih prihodkov in zmanjšanje davčne vrzeli. Elektronsko podprto davčno revidiranje (v Sloveniji znano kot elektronsko davčno inšpiciranje) je postalo ključnega pomena, saj davčnim revizorjem pomaga pri odkrivanju računovodskih nepravilnosti na področju odmere in plačevanja davkov. Za izvedbo elektronsko podprtega davčnega revidiranja je na razpolago večje število revizijskih programskih orodij za obdelavo in analizo podatkov. V magistrskem delu smo najprej primerjali in analizirali funkcije izbranih programskih orodij ACL in IDEA za davčne potrebe ter predstavili ključne razlike med njima. Medsebojna primerjava funkcij obeh programskih orodij je pokazala, da sta si programski orodji zelo podobni. Razlike opazijo samo izkušenejši uporabniki, ki se zelo težko opredelijo, katero programsko orodje je boljše. Obe orodji omogočata avtomatično poudarjanje podatkovnih razlik s pomočjo funkcije Analiza podatkov, ki je ključna funkcija za opravljanje dela davčnih revizorjev. S tem smo potrdili, da se funkcije programskih orodij ACL in IDEA za potrebe davčnega revidiranja bistveno ne razlikujejo. Namen magistrskega dela je bil proučiti uporabnost programskih orodij ACL in IDEA za davčne potrebe (kot podpore elektronskemu davčnemu revidiranju) v izbranih državah sveta. Trend uporabe programskih orodij ACL in IDEA za davčne potrebe v obdobju 2004–2011 kaže, da je programsko orodje ACL v svetu v tem obdobju najbolj razširjeno programsko orodje te vrste, saj ga uporabljajo tako službe interne revizije in revizijske hiše kot tudi davčni revizorji. Z empirično raziskavo smo proučili uporabnost programskih orodij ACL in IDEA za podporo elektronskemu davčnemu revidiranju v sedemdesetih izbranih državah sveta Amerike, Evrope, Azije in Afrike. Ugotovili smo, da kljub visokemu deležu elektronsko podprte davčne revizije nekateri davčni organi izbranih držav sveta le-te še vedno ne izvajajo. Druga izmed ugotovitev je, da je ACL v letu 2012 najpogosteje uporabljeno programsko orodje na področju davčnega revidiranja. Davčni revizorji menijo, da sta programski orodji ACL in IDEA uporabni za izvedbo elektronsko podprtega davčnega revidiranja, vendar so bolj zadovoljni s programskim orodjem ACL kot pa s programskim orodjem IDEA. Z višjo povprečno oceno ocenjujejo tudi njegovo uporabnost/koristnost.
Ključne besede: elektronsko davčno revidiranje, davčni revizor, programska oprema za elektronsko podprto davčno revidiranje, ACL, IDEA, uporabnost/koristnost programske opreme za izvedbo elektronskega davčnega revidiranja
Objavljeno: 13.03.2013; Ogledov: 1212; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

3.
Celostna grafična podoba podjetja IDEA KREATIVNI STUDIO
Sara Himelrajh, 2019, diplomsko delo

Opis: Celostna grafična podoba je poglaviten gradnik delovanja vsakega podjetja. Pomembno pa je, da je zasnovana celostno ter da izvira iz poslanstva in vizije podjetja. Prav tako mora izražati njegov slog, prepričanja, vrednote, ideale in filozofijo. Biti mora privlačna in zanimiva, saj le tako spodbudi pozornost. Celostne grafične podobe pa se med podjetji zelo razlikujejo. V teoretičnem delu diplomske naloge smo zato opredelili celostno grafično podobo, njen pomen in sestavo, hkrati pa smo predstavili njene temeljne elemente. Opredelili smo tudi pomen priročnika celostne grafične podobe, ki smo ga nato na realnem primeru predstavili v praktičnem delu. Ustvarjanje CGP namreč zahteva raziskave in pozornost do detajlov, vse z namenom razvijanja unikatnega sloga, ki bo uspešno predstavljal podjetje ter izražal ustrezno sporočilo. Zato smo v praktičnem delu zasnovali prenovo celostne grafične podobe podjetja IDEA KREATIVNI STUDIO, naše ugotovitve na koncu diplomske naloge pa so pokazale, da je bila prenova nujno potrebna za konkurenčnost podjetja na trgu ter za definiranje novih storitev in ponudbe podjetja.
Ključne besede: celostna grafična podoba, priročnik CGP, grafično oblikovanje, IDEA kreativni studio
Objavljeno: 08.11.2019; Ogledov: 48; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici