| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Hibridna aplikacija e-naročanja pacientov : diplomsko delo
Matej Tratnik, 2021, diplomsko delo

Opis: Z vedno večjo adaptacijo mobilnih tehnologij le-te postajajo bolj in bolj integrirane v naše življenje. V zadnjih nekaj letih smo videli tudi porast razvojnih ogrodij za mobilne aplikacije, zato smo želeli preveriti, kako v letu 2021 pristopiti k razvoju mobilne aplikacije. Naš cilj je razviti aplikacijo za Android in iOS, ki omogoča uporabnikom pregled nad lastnimi zdravstvenimi podatki, podatki zdravnikov in javnih zdravstvenih ustanov. Preučili smo tipe aplikacij in trenutno aktualne tehnologije in se na podlagi zahtev aplikacije odločili, da za odjemalca uporabimo ogrodje Ionic React. Ogrodje je v uporabi od leta 2020; aplikacije gradimo s pomočjo nam že znanih spletnih tehnologij – HTML, CSS in Javascript. Ključnega pomena je tudi dejstvo, da lahko uporabimo eno kodno zasnovo za Android in iOS. Oblačna storitev Firebase bo namenjena shranjevanju podatkov.
Ključne besede: hibridne aplikacije, Ionic, React
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 455; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (757,98 KB)

2.
Izdelava mobilnih aplikacij z ogrodjem Ionic : diplomsko delo
Blaž Kocbek, 2019, diplomsko delo

Opis: Zaradi vse večje priljubljenosti mobilnih naprav smo v zadnjih letih priča velikemu razmahu razvoja mobilnih aplikacij. Glavni cilj diplomskega dela je tako bil izdelati hibridno mobilno aplikacijo, ki bo uporabniku na prijazen in enostaven način omogočala pregled serij in filmov, ki jih spremlja sam, in tistih, ki jih spremljajo njegovi prijatelji. V sklopu diplomskega dela je bil opravljen tudi pregled ogrodij, ki razvijalcem omogočajo razvoj hibridnih aplikacij.
Ključne besede: Ionic, Angular, hibridne aplikacije
Objavljeno v DKUM: 21.11.2019; Ogledov: 817; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

3.
Primerjava ogrodij za izdelavo geografsko specifičnih hibridnih mobilnih aplikacij : diplomsko delo
Andrej Kostić, 2019, diplomsko delo

Opis: Dandanes obstaja veliko različnih ogrodij za izdelavo mobilnih aplikacij, vendar se razvijalci vedno sprašujejo, za katero ogrodje bi se odločili. Seveda je potrebno pospešiti razvojni proces in čim prej aplikacijo lansirati na trg, vendar si želimo zagotoviti kakovost produkta na najvišji ravni. Cilj diplomskega dela je raziskati ogrodja za izdelavo hibridnih mobilnih aplikacij. Izbrali smo ogrodji React Native in Ionic, ju predstavili in izdelali aplikacijo v enem in drugem ogrodju. Nato smo ju primerjali ter izpostavili prednosti in slabosti.
Ključne besede: React Native, Ionic, hibridne mobilne aplikacije
Objavljeno v DKUM: 11.11.2019; Ogledov: 798; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

4.
Vloga izvedljivih prototipov pri razvoju mobilnih aplikacij
Marino Brnardić, 2017, magistrsko delo

Opis: Prototipiranje je eden izmed ključnih aspektov razvoja in oblikovanja programske opreme, pri kateri se ideje razvijajo in testirajo. Prototipiranje zagotavlja komunikacijo med različnimi vlogami razvijalske skupine. Magistrska teza preiskuje različne metode prototipiranja in izpostavi tisto, ki je najbolj ustrezna za učinkovito in uspešno komunikacijo med oblikovalci in razvijalci. Raziskuje tudi, na kakšen način in do katere mere je oblikovalec lahko vpleten v razvojno fazo modernih uporabniških vmesnikov. Rezultati so pokazali, da je morda funkcionalno prototipiranje najboljši odgovor na ta vprašanja, saj ponuja najbolj ustrezno razmerje med vloženim časom in učinkovitostjo. Kljub temu bodo za ta pristop oblikovalci morali nadgraditi svoje znanje programskih jezikov.
Ključne besede: uporabniški vmesnik, hitro prototipiranje, prototipiranje uporabniških vmesnikov, razvoj uporabniških vmesnikov, mobilni razvoj, mobilni dizajn, uporabniška izkušnja, hibridne aplikacije
Objavljeno v DKUM: 11.05.2017; Ogledov: 986; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (2,32 MB)

5.
RAZVOJ IN IMPLEMENTACIJA HIBRIDNIH MOBILNIH APLIKACIJ
Simon Grivc, 2016, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je na konkretnih primerih predstaviti prednosti in slabosti hibridnih mobilnih aplikacij. Osredotočili smo se predvsem na razvoj aplikacij s pomočjo ogrodja Apache Cordova ter ogrodja Ionic. Implementirali smo poslovno hibridno aplikacijo mobileCRM, ki uporablja povezavo z podatkovno bazo ter domorodne funkcionalnosti naprave. Ugotovili smo, da se hibridne aplikacije v veliko primerih lahko kosajo, če ne celo prekosijo domorodne aplikacije v hitrosti izdelave, več-platformnosti ter uporabniški izkušnji, vendar imajo, za zdaj, to slabost, da so zelo potratna pri sistemskih sredstvih, ki jih porabijo več kot domorodne aplikacije.
Ključne besede: Hibridne aplikacije, Ionic, Cordova, AngularJS, mobilne naprave
Objavljeno v DKUM: 22.09.2016; Ogledov: 1010; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

6.
PRIMERJAVA UČINKOVITOSTI HIBRIDNIH APLIKACIJ, IZDELANIH V ORODJU IBM WORKLIGHT Z DOMORODNIMI APLIKACIJAMI NA PAMETNIH MOBILNIH NAPRAVAH
Erik Kancler, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo programsko platformo IBM Worklight in podamo primerjavo hibridnih aplikacij, razvitih s tem orodjem z domorodnimi rešitvami v operacijskih sistemih Android in Windows Phone. V ta namen smo razvili tri aplikacije, in sicer hibridno aplikacijo z orodjem IBM Worklight, domorodno aplikacijo v operacijskem sistemu Android in domorodno aplikacijo v operacijskem sistemu Windows Phone. Pri njihovi primerjavi nas je predvsem zanimalo, kolikšen je čas zagona in koliko sistemskih sredstev porabi posamezna aplikacija. Ugotovili smo, da hibridne aplikacije, zgrajene z orodjem IBM Worklight, porabijo nekoliko več sistemskih sredstev kot ekvivalentne domorodne rešitve, vendar je tehnika programiranja hibridnih aplikacij toliko napredovala, da končni uporabnik teh razlik ne opazi. Kljub napredku v odzivnosti hibridnih aplikacij je uporabniška izkušnja nekoliko omejena, saj v primerjavi z domorodnimi rešitvami hibridne aplikacije ne omogočajo razvoja dovršenega uporabniškega vmesnika.
Ključne besede: IBM Worklight, mobilne aplikacije, hibridne aplikacije, pametna mobilna naprava
Objavljeno v DKUM: 06.03.2015; Ogledov: 1162; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (2,80 MB)

7.
RAZVOJ APLIKACIJ ZA PRENOSNE TELEFONE V OKOLJU ADOBE® FLASH®
Simon Jurič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo okolje Adobe Flash Lite®, ki omogoča razvoj prenosljivih aplikacij za prenosne telefone. Naloga se začne z opisom platforme in njene arhitekture. Nadaljujemo s predstavitvijo razvojnega okolja in prednostmi uporabe. Predstavimo razvojni proces in opišemo omejitve, pravila dobre prakse, navodila za optimizacijo, tehnike razširitve, testna okolja, pakiranje aplikacij in distribucijske poti. Na podlagi prejetega znanja razvijemo aplikacijo, ki omogoča ogled video vsebin, branje novic in pregled galerij fotografij. Na koncu komentiramo prihodnost okolja Adobe® Flash® na prenosnih napravah.
Ključne besede: okolje Adobe® Flash®, okolje Adobe Device Central, okolje Adobe Flash Lite®, pametni telefoni, mobilne aplikacije, hibridne mobilne aplikacije, uporabniški vmesnik
Objavljeno v DKUM: 01.06.2010; Ogledov: 2594; Prenosov: 238
.pdf Celotno besedilo (3,41 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici