| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Razvoj hibridne mobilne aplikacije za prikaz zemljevida z ogrodjem framework7 : diplomsko delo
Evald Vrbančič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo razvili hibridno mobilno aplikacijo z ogrodjem Framework7, jo opisali in predstavili njene posebnosti. Izdelali smo aplikacijo za prikaz zemljevida, ki posamezniku omogoča, da vidi svojo geolokacijo, ustvarja točke na zemljevidu in klepeta z drugimi uporabniki, hkrati pa mu prikaže tudi vreme na lokaciji, kjer se nahaja. Ocenili smo primernost izbranih tehnologij za izdelavo platformno neodvisnih aplikacij.
Keywords: ogrodje Framework7, zemljevid, platformno neodvisen razvoj aplikacij, hibridna mobilna aplikacija
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 465; Downloads: 36
.pdf Full text (2,72 MB)

2.
Primerjava ogrodij za domorodne in hibridne mobilne aplikacije Kotlin za Android in Apache Cordova : diplomsko delo
Marija Milikjevikj, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo primerjali ogrodji Kotlin za Android in Apache Cordova, tako, da smo naredili primerjavo v hitrosti delovanja, uporabi pomnilnika in odzivnosti grafičnega vmesnika med domorodno ter hibridno mobilno aplikacijo na več enostavnih praktičnih primerih. Z implementacijo in primerjavo mobilnih aplikacij z enakim delovanjem v obeh ogrodjih smo dokazali, da aplikacije implementirane v Kotlinu za Android delujejo hitreje, so bolj odzivne in porabijo manj pomnilnika od hibridnih aplikacij, implementiranih v ogrodju Apache Cordova.
Keywords: Cordova, Android, Kotlin, domorodna mobilna aplikacija, hibridna mobilna aplikacija
Published in DKUM: 28.06.2022; Views: 953; Downloads: 100
.pdf Full text (1,84 MB)

3.
Razvoj hibridne mobilne aplikacije za vizualizacijo statistike športnih treningov : diplomsko delo
Jan Liber, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali mobilno aplikacijo za vizualizacijo statistike športnih treningov. Aplikacija omogoča ogled in izvajanje treningov, ki so gostovali na spletni platformi Fitcrea, in pripomore k preprostejši uporabi platforme ter boljšemu pregledu uporabnikove statistike. V sklopu tega dela predstavimo spletno platformo, ogrodje Flutter in njegove alternative, načine vizualizacije ter opišemo potek razvoja mobilne aplikacije.
Keywords: hibridna mobilna aplikacija, vizualizacija statistike, spletni tečaji, Flutter
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 964; Downloads: 60  (1 vote)
.pdf Full text (1,67 MB)

4.
Priporočilni sistem in mobilna aplikacija za ustvarjanje fitnes treninga
Dejan Zajc, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Priporočilni sistemi se zaradi velikega števila informacij vedno bolj uveljavljajo. Enako velja na fitnes področju, kjer ljudje nimajo časa, denarja ali motivacije za obisk fitnes centrov. V diplomskem delu predstavimo priporočilni sistem za ustvarjanje fitnes treninga. Pri tem uporabimo vsebinsko priporočanje. Uporabo priporočilnega sistema omogočimo z implementacijo spletne storitve, ki jo kličemo v mobilni aplikaciji. V teoretičnem delu opišemo uporabljen pristop vsebinskega priporočanja in samo logiko priporočanja. V praktičnem delu implementiramo spletno storitev in mobilno aplikacijo.
Keywords: priporočilni sistem, vsebinsko priporočanje, hibridna mobilna aplikacija, Ionic
Published in DKUM: 26.08.2020; Views: 1785; Downloads: 177
.pdf Full text (1,70 MB)

5.
Celovita primerjava sodobnih hibridnih ogrodij za razvoj mobilnih aplikacij : magistrsko delo
Blaž Denko, 2020, master's thesis

Abstract: Število uporabnikov pametnih mobilnih naprav je v letu 2019 preseglo 3 milijarde, trend rasti pa se bo nadaljeval tudi v prihodnjih letih. Zaradi priljubljenosti uporabe mobilnih naprav je za podjetja pomembno, da izdelujejo mobilne aplikacije, s katerimi si zagotovijo čim večje število uporabnikov. Ena izmed mogočih rešitev je izdelava hibridnih mobilnih aplikacij. Gre za aplikacije, ki združujejo lastnosti spletnih in avtohtonih mobilnih aplikacij, njihova glavna prednost pa je združljivost z več mobilnimi operacijskimi sistemi. Njihovo delovanje smo preizkusili z eksperimentom v različnih scenarijih uporabe. Ugotovili smo, da se delovanje hibridnih aplikacij v različnih scenarijih precej razlikuje, kljub temu pa so bili rezultati teh aplikacij primerljivi s tistimi, ki jih je v eksperimentu dosegala avtohtona aplikacija.
Keywords: android, hibridna aplikacija, hibridna mobilna ogrodja, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 03.07.2020; Views: 1099; Downloads: 153
.pdf Full text (2,84 MB)

6.
Hibridna mobilna aplikacija s priporočilnim sistemom za izboljšavo nogometnih veščin : diplomsko delo
David Tkalec, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je bilo raziskati priporočilne sisteme, hkrati pa izdelati aplikacijo, ki bo omogočala prikaz rezultatov priporočanja vedno in povsod. S tem namenom smo implementirali hibridno mobilno aplikacijo, ki s pomočjo priporočilnega sistema Slope One pomaga nogometnim trenerjem pri sestavi treningov in priporoča vaje za razvoj nogometnih veščin.
Keywords: hibridna mobilna aplikacija, priporočilni sistemi, slope one
Published in DKUM: 22.11.2019; Views: 1105; Downloads: 71
.pdf Full text (1,21 MB)

7.
Implementacija generične mobilne aplikacije za pametni nabiralnik : diplomsko delo
David Pešl, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo različna področja, ki smo jih spoznali v času študija, predvsem spletne tehnologije (Html5, JavaScript, JQuery, Ajax, Css3 ...) in tudi tista področja, ki nam niso najbolj znana - kjer moramo znanje utrditi ali pridobiti (Microsoft Visual Studio, C#, MySQL …) To so predvsem področja o poznavanju okolja za razvoj medplatformskih mobilnih aplikacij (PhoneGap). Cilj diplomske naloge je ustvariti izdelek oziroma aplikacijo, ki je namenjena tistim logistom, ki svojih aplikacij nimajo ali pa jih ne bodo prilagodili za uporabo platforme Direct4.me (odpiranje nabiralnika itd.). Diplomsko delo je razdeljeno na sedem poglavij. V drugem poglavju smo na kratko povzeli odnos današnje družbe do mobilnih naprav, predstavili idejo za samo aplikacijo in razne priloge (oris projekta pametni nabiralnik “Direct4.me”) ter predstavili podjetje Kivi Com d.o.o. Tretje poglavje je namenjeno teoretični predstavitvi o mobilnih napravah in aplikacijah ter operacijskih sistemih le-teh, četrto pa govori o izobraževalnih tehnologijah, ki smo jih uporabili pri izdelavi naše aplikacije (o tehnologijah za razvoj medplatformskih aplikacij, o predstavitvi orodja PhoneGap, QR kodi, o formatih zvočnih datotek). Peto poglavje je namenjeno praktičnemu delu (zasnovi rešitve, opisu delovanja rešitve, tehnološki arhitekturi in zaslonskim posnetkom aplikacije), šesto in sedmo poglavje sta namenjeni sklepu, virom in literaturi diplomske naloge.
Keywords: Android, mobilna, hibridna, aplikacija, pametni, nabiralnik, PhoneGap
Published in DKUM: 14.11.2019; Views: 1377; Downloads: 106
.pdf Full text (3,25 MB)

8.
Razvoj aplikacije Progress s pomočjo ogrodja React Native : zaključno delo
Dragana Ostojić, 2019, undergraduate thesis

Abstract: S popularnostjo in raznovrstnimi možnostmi, ki jih ponujajo pametni mobilni telefoni, se je posledično povečalo povpraševanje po mobilnih aplikacijah. Zaradi različnih specifikacij med posameznimi mobilnimi operacijskimi sistemi so se razvila ogrodja, ki omogočajo izdelavo hibridne mobilne aplikacije, ki posledično zmanjšajo proces razvoja za različne operacijske sisteme. Primer takšnega ogrodja je Facebookov React Native, ki je namenjen za izdelavo hibridne mobilne aplikacije za mobilna operacijska sistema Android in iOS. Na podlagi spoznanj je s pomočjo orodja izdelana mobilna aplikacija Progress, ki je namenjena spremljanju napredka zadanih ciljev s pomočjo vprašalnikov. V diplomski nalogi je predstavljeno ogrodje React Native in njegova uporaba pri razvoju aplikacije Progress.
Keywords: React Native, hibridna mobilna aplikacija, Android, iOS, Progress
Published in DKUM: 04.09.2019; Views: 2102; Downloads: 399
.pdf Full text (1,70 MB)

9.
Izdelava hibridne mobilne aplikacije za prikaz turistične infrastrukture in znamenitosti
Blaž Miksić, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali področje razvoja hibridnih mobilnih aplikacij. Zanimale so nas prednosti, slabosti in predvsem potek njihovega razvoja. Cilj diplomskega dela je bil razviti mobilno aplikacijo, ki bi se lahko primerjala s svojimi domorodnimi kopijami in uporabniku nudila tako dobro uporabniško izkušnjo, kot jo nudijo domorodne aplikacije. Z ogrodjem Ionic smo uspešno razvili aplikacijo za prikaz turističnih znamenitosti in infrastrukture in jo preizkusili na operacijskem sistemu Android. Programirali smo v programskih jezikih Javascript, Angular in Typescript. V okolju Node.js smo razvili tudi aplikacijski programski vmesnik (angl. API), ki smo ga uporabili v mobilni aplikaciji.
Keywords: hibridna mobilna aplikacija, Ionic, Android, iOS
Published in DKUM: 19.11.2018; Views: 1995; Downloads: 164
.pdf Full text (1,47 MB)

10.
Predstavitev in analiza orodij za predmet JavaScript
Žiga Čadež, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Avtor prikaže delovanje demonstracijske kode v programih NetBenas in Eclipse.
Keywords: JavaScript, Integrirano razvojno orodje (IDE), Hibridna mobilna aplikacija, Eclipse, NetBeans, Android, IDE
Published in DKUM: 28.08.2017; Views: 1216; Downloads: 62
.pdf Full text (1,62 MB)

Search done in 4.37 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica