| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
PROJEKT OBNOVE IN REKONSTRUKCIJE ENOSTANOVANJSKE STAVBE DOLENCI 13 A
Kaja Lainšček, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Obnova in rekonstrukcija starejše zgradbe običajno ni nič manj zahtevna kot novogradnja, saj je potrebno interdisciplinarno delo različnih strokovnjakov, veliko znanja ter izkušenj. Vsaka stavba govori zgodbo zase in zahteva drugačen pristop, zato sistemske rešitve običajno niso primerne ali pa jih je celo nemogoče izvesti. K problemu moramo torej pristopiti projektno in ga osvetliti iz več zornih kotov. Preden se lotimo načrtovanja, je treba zgradbo spoznati in poiskati vzroke, ki so pripeljali do obstoječega stanja. Obenem ne gre mimo trenutno veljavne zakonodaje in priporočil stroke. Šele ko k temu dodamo tudi zahteve investitorja, postavimo temelje za izdelavo kakovostnega projekta z vsemi potrebnimi plani in načrti.
Keywords: gradbeni projekti, obnova stavb, rekonstrukcija stavb, gradbena zakonodaja
Published: 14.01.2011; Views: 2239; Downloads: 427
.pdf Full text (2,94 MB)

3.
4.
5.
6.
7.
STROŠKOVNA OCENA CELOVITE PRENOVE ENOSTANOVANJSKE HIŠE V VRBJU
Jernej Cokan, 2016, diploma project paper

Abstract: Celovita prenova stare in dotrajane hiše je zahteven in kompleksen proces, ki zahteva ogromno znanja ter izkušenj. Najprej moramo natančno preučiti obstoječe stanje hiše, vse poškodbe in pomanjkljivosti ter najti njihove vzroke, šele nato se lahko lotimo prenove ob upoštevanju vse trenutno veljavne zakonodaje. V projektni nalogi je predstavljena celovita prenova enostanovanjske hiše v Vrbju. Prenova hiše se bo izvedla po različnih segmentih, od zaščite pred vdorom vlage, energetske prenove, sanacije razpok, ter prenove ostalih elementov. Za predvidena dela je izdelan popis del s predizmerami ter oblikovan ponudbeni predračun gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del pridobljen s strani dveh različnih gradbenih podjetij. Na podlagi obeh predračunov je izračunana povprečna vrednost celovite prenove. S pomočjo programa Microsoft Project pa je izdelan časovni plan izvedbe projekta.
Keywords: celovita prenova, sanacija, popis del, gradbena zakonodaja, načrtovanje projektov
Published: 19.09.2016; Views: 1019; Downloads: 217
.pdf Full text (2,23 MB)

8.
Pridobitev gradbenega dovoljenja in geodetska dela pri gradnji stanovanjske hiše
Jan Antolič, 2019, diploma project paper

Abstract: Geodetska dela so pri projektiranju in gradnji objektov ključnega pomena, še posebej zato, ker so prisotna v vseh fazah od nakupa zemljišča pa do pridobitve uporabnega dovoljenja ob zaključku gradnje. V zaključnem delu je na začetku na splošno predstavljena nova zakonodaja s področja graditve. V osrednjem delu projektne naloge so podrobneje opisani vsebina projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja stanovanjske hiše in vsa geodetska dela, ki so potrebna pred, med in po zaključku projekta.
Keywords: gradbeništvo, gradbeno dovoljenje, geodezija, geodetska dela, gradbena zakonodaja
Published: 10.09.2019; Views: 323; Downloads: 59
.pdf Full text (3,80 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica