| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Poznavanje in poslušanje skladb Mojmirja Sepeta
Gregor Sotošek, 2018, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo z naslovom Poznavanje in poslušanje skladb Mojmirja Sepeta je razdeljeno na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu je na začetku kronološko predstavljeno življenje in delo avtorja, v nadaljevanju je podrobneje predstavljena naveza Mojmir in Majda Sepe, ki sta skupaj sooblikovala slovensko popevko. V delu so predstavljena tudi ustvarjalčeva sodelovanja z različnimi avtorji in izvajalci ter festivali, na katerih je Mojmir sodeloval. Poudarek je na Slovenski popevki in Evrosongu, naštete so nagrade, ki jih je prejel na različnih festivalih in tiste, ki mu jih je prineslo življenje. Na koncu teoretičnega dela je predstavljen še skladateljev opus, kjer najdete tudi soustvarjalca skladbe in njenega izvajalca. V empiričnem delu so predstavljene analize rezultatov anketnega vprašalnika o poznavanju ustvarjalca, poznavanju njegove glasbe in njegovih skladb, o poslušanju njegove glasbe in o njeni priljubljenosti med poslušalci.
Ključne besede: Mojmir Sepe, Majda Sepe, popevka, šanson, Slovenska popevka, Evrosong, PORL, Big band, Zemlja pleše, Med iskrenimi ljudmi, Poletna noč, Pridi, dala ti bom cvet
Objavljeno v DKUM: 07.05.2018; Ogledov: 912; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

2.
Umetniška pot skladatelja in dirigenta Jožeta Privška
Gregor Marcen, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo je pregled umetniške poti skladatelja, aranžerja in dirigenta Jožeta Privška. Jože Privšek je bil vsestranski skladatelj, saj se je ukvarjal tako z jazz glasbo, s popevko, z glasbo za film in gledališče, ljudsko glasbo, kot z glasbo za simfonični in pihalni orkester. Njegova glasbena zapuščina je ogromna, predvsem na področju jazza in slovenske popevke. Kot dirigent je več kot tri desetletja umetniško vodil Big band RTV Slovenija in ga pripeljal na zavidljivo svetovno raven. Velik pečat je kot umetniški svetovalec pustil tudi Orkestru Slovenske vojske in big bandu Toti Big Band Maribor. Pomemben del magistrskega dela je analiza skladbe Majska suita, ki jo je skladatelj posvetil Orkestru Slovenske vojske.
Ključne besede: Jože Privšek, skladatelj, dirigent, Big band RTV Slovenija, Jazz, Slovenska popevka, Majska suita
Objavljeno v DKUM: 25.10.2017; Ogledov: 1123; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

3.
Klassische Gesprächsanalyse eines ausgewählten Fernseh-Interviews
Neli Vajs, 2013, diplomsko delo

Opis: Die Kommunikation zwischen Menschen existiert schon seit jeher. Früher haben die Menschen mithilfe unterschiedlicher Laute kommuniziert und durch die Zeit haben sie eine Sprache entwickelt, die sich ständig verändert. Deshalb haben die Wissenschaftler angefangen das Gespräch als Basisform der Kommunikation zu analysieren. Die Gesprächsanalyse als Methode entwickelte sich in den 70er Jahren und entwickelt sich noch heute weiter. In meiner Diplomarbeit habe ich das gewählte Gespräch in kleinere Teile zerlegt und jedes Segment versucht unter verschiedenen Aspekten zu analysieren. Ich habe den Sprecherwechsel, die Höreraktivität, die Initiierung und die Respondierung genauer untersucht. Ich habe jedes dieser Aspekte versucht genau zu beschreiben anhand der Transkription des Interviews mit der Band Deep See Diver und Kettcar.
Ključne besede: Interview, Methode, Gesprächsanalyse, Band, Gespräch, Pause, Sprecherwechsel, Gesprächspartner
Objavljeno v DKUM: 11.09.2013; Ogledov: 1471; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (627,58 KB)

4.
PLANET ŽIVLJENJA ZA SIMFONIČNI ORKESTER IN ŽENSKI ZBOR ROKA GOLOBA
Katja Sevšek, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga z naslovom Planet življenja za simfonični orkester in ženski zbor Roka Goloba predstavlja skladateljevo življenje in delo. Poudarek diplomske naloge je na simfoničnem delu Planet življenja. V diplomski nalogi so na kratko predstavljeni vsi tisti, ki so kakorkoli vplivali na skladateljevo življenje, delo in razmišljanje. Predstavljen je tudi njegov opus, vključno s seznamom notiranih del in diskografijo, glasbeniki, s katerimi je sodeloval, in zanimivosti iz njegovega življenja. Podrobneje je opisano skladateljevo simfonično delo Planet življenja ter povezave med slednjim in drugimi skladateljevimi deli.
Ključne besede: Rok Golob, Planet življenja, So what?, Rok Golob & Stop the band, Quatebriga, Rokulus string quartet, HeaveniX, King Foo, Otroci gozda, Eternal, La vira agnias, Journey of one soul, The story of Laxeno, Simfonija iz sanj
Objavljeno v DKUM: 08.07.2013; Ogledov: 1499; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

5.
THERA-BAND KOT PRIPOMOČEK ZA RAZVOJ GIBALNIH SPOSOBNOSTI
Tamara But, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela z naslovom Thera-band kot pripomoček za razvoj gibalnih sposobnosti je bil otrokom eksperimentalne skupine povečati telesno moč ter izboljšati ravnotežje in koordinacijo s pomočjo elastičnega traku Thera-band. V teoretičnem delu je predstavljen elastični trak Thera-band, njegova uporaba, lastnosti ter vaje, ki jih lahko izvajamo s pomočjo elastičnega traku. Prav tako so podrobno predstavljene tri motorične sposobnosti, to so moč, ravnotežje in koordinacija. V empiričnem delu so predstavljeni rezultati pedagoškega eksperimenta, v katerem je sodelovalo 20 otrok, starih pet let. Izvajali smo začetno in končno testiranje motoričnih testov, pri katerih smo s pomočjo Thera-band elastičnega traku razvijali moč, koordinacijo in ravnotežje. Potekalo je 12-tedensko izvajanje različnih vaj s Thera-band elastičnim trakom. Rezultati testiranj so nam pokazali, da obstajajo razlike med kontrolno in eksperimentalno skupino, saj so otroci eksperimentalne skupine dosegali boljše rezultate ob končnem izvajanju motoričnih testov kot otroci kontrolne skupine.
Ključne besede: predšolski otrok, pedagoški eksperiment, motorični test, Thera-band elastični trak, motorične sposobnosti.
Objavljeno v DKUM: 27.09.2012; Ogledov: 2377; Prenosov: 221
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici