| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
GEOMEHANSKE ANALIZE ZA VIKEND HIŠO
Lovro Milič, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga preiskuje vzroke nastanka razpok na počitniški hišici. Opisana je konstrukcijska zasnova vikenda in teoretična razlaga geotehničnih objektov, ki se nanašajo na stavbo. Opravljena je bila geomehanska analiza relevantnih mejnih stanj nosilnosti ter uporabnosti. V pomoč nam je bil konstrukcijski standard, Brinch-Hansenova teorija nosilnosti temeljnih tal in program SLIDE podjetja ROCSCIENCE. Naloga vsebuje vse potrebne izračune za nadaljnjo sanacijo, katere predlog je tudi podan v sklepu.
Ključne besede: geomehanska analiza, konstrukcijski standard, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, globalna stabilnost
Objavljeno: 10.09.2014; Ogledov: 1103; Prenosov: 324
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

2.
GEOMEHANSKA ANALIZA VAROVANJA TUNELSKEGA IZKOPA V ZAHTEVNIH INŽENIRSKO GEOLOŠKIH RAZMERAH
Peter Behin, 2013, diplomsko delo

Opis: Predor je gradbeni objekt, ki je lahko namenjen pešcem, cestnemu ali železniškemu prometu in za druge oskrbovalne poti. Poteka lahko skozi goro, pod vodo in pod zemeljskim površjem. Sama gradnja predora je odvisna od zahtevnosti terena, torej predvsem od vrste kamnin, podzemnih vodnih tokov ter tudi od dolžine, velikosti in globine predora. V diplomskem delu so zajete temeljne značilnosti in zgodovina gradenj predorov. Prikazane so osnovne značilnosti izgradnje predorov po novi Avstrijski tunelski metodi, ki se tudi v Republika Slovenija največ uporablja pri gradnjah cestnih in železniških predorov. Predstavljene so značilnosti predora T5 in statični izračun ter dimenzioniranje podpornih elementov.
Ključne besede: Predorska geomehanska analiza, predor, NATM (nova Avstrijska metoda izvajanja predorov)
Objavljeno: 03.06.2013; Ogledov: 1450; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (112,70 MB)

3.
GEOMEHANSKA ZASNOVA VAROVANJA GLOBOKE GRADBENE JAME IN UPORABA GEOMEHANSKIH SIDER IZ STEKLENIH VLAKEN
Ivo Firbas, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problematiko varovanja globokih gradbenih jam v mestnem središču, kjer se v neposredni bližini nahajajo visoki objekti. Narejena je tudi primerjava med 3D modelom izračunanem v programu Plaxis in projektom PZI ( projekt za izvedbo)po katerem je bilo varovanje izvedeno. Ker pa so stroški pomemben razlog pri odločitvi investitorja, katero možnost bo izbral, bo diplomsko delo obravnavalo problem izbire ugodnejše variante izmed izbranima možnostma na konkretnem primeru. Diplomsko delo se sestoji iz treh delov. V prvem delu diplomskega dela je podan splošni opis varovanja in problematike na območju globokih gradbenih jam v središču mesta Maribor in opisom zahtev in pravil za projektiranje le-teh. V drugem delu diplomskega dela so prikazani rezultati izračuna računalniškega 3D modela varovanja gradbene jame hotelsko poslovnega objekta Hotel City III, izračunanega s Plaxisom. Tretji del diplomskega dela pa je stroškovna in tehniška primerjava varovanja gradbene jame med samo izvedbo in prvotnim projektom.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbene konstrukcije, zaščita globoke gradbene jame, geotehnično poročilo, benotto piloti, jet-grouting piloti, mikro piloti, 3D model, program Plaxis, geomehanska analiza, popis del, predračun, stroški, ekonomska analiza.
Objavljeno: 21.12.2010; Ogledov: 3265; Prenosov: 454
.pdf Celotno besedilo (6,61 MB)

4.
5.
Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici