| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Revizija načrta preventivnega vzdrževanja
Sašo Goubar, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Preventivno vzdrževanje je v vsakem proizvodnem podjetju nujno potrebna dejavnost za vzpostavitev primernega delovnega okolja brez prekinitev, zastojev dela, ogroženosti, poškodbe zaposlenih ter poškodbe strojne opreme in orodja. Veliko podjetij ima težave z veliko količino zastojev in prekinitev dela, s tem pa pride do večanja nepotrebnih stroškov. Zaradi zgoraj navedenih razlogov se je podjetje American and Efird (A&E Europe), sukanci d. o. o. odločilo za revizijo načrta preventivnega vzdrževanja. Opravil sem popis inventarja vseh postrojenj ter pregledal že obstoječo dokumentacijo načrta preventivnega vzdrževanja ter dokumentacijo in navodila proizvajalcev posameznih strojev. S pomočjo literature, izkušenj in znanja ostalih zaposlenih vzdrževalcev sem nadaljeval z revizijo in izdelavo novih dokumentov preventivnega vzdrževanja ter njihovih evidenc. Izdelal sem kartice vzdrževanja s katerim bo komunikacija med vodjo vzdrževanja in vzdrževalci boljša. Kartice bodo neposredno pritrjene neposredno na stroje in vsebujejo periodiko, način vzdrževanja, seznam potrebnih delov, varnostne napotke in navodila proizvajalca stroja.
Keywords: Preventivno vzdrževanje, vzdrževanje, načrt preventivnega vzdrževanja, konstantno izboljševanje stanja, evidenca vzdrževanja in okvar.
Published: 26.09.2017; Views: 1068; Downloads: 148
.pdf Full text (1,93 MB)

2.
UVEDBA INFORMACIJSKE PODPORE PROCESU VZDRŽEVANJA V PEKARNI SPAR, SPAR SLOVENIJA D.O.O.
Danijel Logar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V današnjem globalnem svetu je boj za tržni delež in končno zadovoljstvo kupca zelo zaostren. Za podjetja je ključno, da stalno izboljšujejo vse svoje poslovne procese, da lahko preživijo v tem dinamičnem in tekmovalnem poslovnem okolju, ki ne dopušča napak. Namen diplomskega dela je prenoviti, optimizirati in izboljšati procese vzdrževanja ter jih podpreti z uvedbo ustrezne računalniško informacijske rešitve. V skladu s tem diplomsko delo obravnava implementacijo programskega modula Vzdrževanje strojev in naprav. Ta modul je sestavni del CSB Systema, ki se že uporablja v podjetju Spar Slovenija, d.o.o. Diplomsko delo vključuje študijo primera, ki je bila izvedena v zgoraj omenjenem podjetju. Teoretični del diplomskega dela vključuje pregled literature, s pomočjo katere bomo lažje razumeli problematiko. V praktičnem delu diplomskega dela pa so prikazane ugotovitve in možnosti računalniško podprtega upravljanja in vodenja procesov vzdrževanja. Tekom uvajanja računalniške podpore upravljanja in vodenja procesov vzdrževanja smo uredili vso potrebno dokumentacijo, povezano z različnimi pristopi k vzdrževanju, hkrati pa tudi dokumentacijo, ki je ključna za določanje intervalov vzdrževanja. Nato smo analizirali in zabeležili trenutno stanje strojev in naprav ter vse podatke vnesli v informacijski sistem za vzdrževanje. Učinkovito zastavljena informacijska podpora mora nuditi vse potrebne informacije, ki jih potrebujejo vzdrževalci pri svojem delu. Informacijska podpora nam prav tako optimizira in zmanjša stroške. Na podlagi rezultatov te študije je mogoče dobiti številna priporočila o tem, kako začeti pot proti računalniškim sistemom za upravljanje vzdrževanja.
Keywords: vzdrževanje strojev in naprav, informacijsko komunikacijska podpora vzdrževanja, implementacija, delovni nalog, evidenca okvar, CMMS/EAM
Published: 30.05.2016; Views: 822; Downloads: 120
.pdf Full text (2,74 MB)

3.
PRIPRAVA LETNEGA PLANA VZDRŽEVANJA
Kristjan Dobnikar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je predstaviti pomen in prednosti preventivnega vzdrževanja ter možnosti podjetja za prehod k učinkovitejšemu delovanju s pomočjo planiranja vzdrževalnih del. Diplomsko delo temelji na študiji primera izbranega proizvodnega podjetja. V prvem delu je bila izvedena analiza obstoječega načina vzdrževanja v podjetju. Raziskovalni pristop je temeljil na kvalitativnih metodah, kot so študija dokumentacije, opazovanje in intervjuji z odgovornimi osebami v podjetju. V okviru diplomskega dela je bila izdelana tehnološka lista za ključne stroje v proizvodnem procesu, ki zagotavlja podatke o delovnih strojih, intervale potrebnega vzdrževanja in opis vzdrževalnega dela. Na osnovi ugotovitev so bile predlagane nove možnosti in izboljšave na področju vzdrževanja v podjetju. Rezultat študije je izoblikovana osnovna tehnološka dokumentacija. Za opredelitev osnovnih vzdrževalnih del je namenjena tehnološka lista delovnih sredstev, nadgrajena s celoletnim planom preventivnega vzdrževanja, ki je dopolnjen z evidenco okvar. Poleg izoblikovane osnovne tehnološke dokumentacije predlagamo še računalniško podprto upravljanje računalniških sistemov.
Keywords: • vzdrževanje • pristopi vzdrževanja • planiranje • tehnološka dokumentacija • letni plan vzdrževanja • evidenca okvar
Published: 26.02.2014; Views: 2277; Downloads: 434
.pdf Full text (2,19 MB)

4.
KONCEPT PROGRAMA PREVENTIVNEGA VZDRŽEVANJA V PODJETJU ATOTECH SLOVENIJA D.D.
Dragan Kržovski, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Mnogo proizvodnih podjetij ima težave z okvarami delovnih sredstev, izpadi proizvodnje in posledično tudi s povišanjem stroškov. Ker je imelo vodstvo podjetja Atotech Slovenija d.d. velik interes za stalno izboljševanje na področju vzdrževanja, smo raziskali nove možnosti in rešitve na področju vzdrževanja v podjetju. Izdelali smo dokumentacijo za evidenco okvar, saj je potrebno nastale okvare na delovnih sredstvih analizirati, da pridobimo potrebne informacije. Osredotočili smo se predvsem na tiste okvare, ki se najpogosteje pojavljajo. Z odstranitvijo vzrokov za nastanek okvar bi veliko pripomogli k izboljšanju celotnega procesa. Izdelali smo kartice, ki bodo pritrjene neposredno na delovna sredstva in vsebujejo podatke o operaterjih, o delovnem sredstvu ter plan vzdrževanja posameznega delovnega sredstva. S pomočjo kartic nameravamo doseči večjo povezanost ter odgovornost operaterjev. Izdelali smo plan preventivnih vzdrževalnih del, ki vsebuje podatke o delovnih sredstvih, periode in opis postopka preventivnih posegov. S pomočjo omenjenih orodij in pristopov smo pripravili koncept programa preventivnega vzdrževanja, ki bo predstavljal pomemben del procesa stalnega izboljševanja v podjetju.
Keywords: Vzdrževanje, preventivno vzdrževanje, evidenca okvar, plan preventivnega vzdrževanja, stalno izboljševanje.
Published: 01.10.2012; Views: 2620; Downloads: 283
.pdf Full text (6,23 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica