| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 102
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
UPORABA NAPETOSTNEGA MERILNEGA TRANSFORMATORJA KOT VIRA VISOKE NAPETOSTI
Mitja Strmšek, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena uporaba napetostnega merilnega transformatorja kot vira visoke napetosti, ki je uporabljen v laboratoriju ICEM-TC. Sestavljena je bila ustrezna merilna proga, na kateri je mogoča izvedba meritev visokonapetostnih preskusov in preskusov delnih praznitev. Opisana je njegova zgradba, namen uporabe in delovanje. Podrobneje so predstavljeni rezultati meritev napetosti transformatorja in napetosti transformatorja z dodanimi kondenzatorji.
Ključne besede: elektroenergetika, laboratorijski preskusi, visokonapetostni merilni transformator, vir visoke napetosti
Objavljeno v DKUM: 07.07.2015; Ogledov: 1281; Prenosov: 246
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

2.
DIMENZIONIRANJE ELEKTRIČNIH VODOV NIZKONAPETOSTNEGA ZUNANJEGA PRIKLJUČKA
Rok Jakše, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje dimenzioniranje električnih vodov nizkonapetostnega zunanjega priključka.V njej so opisani tipizirani vodniki, ter vrste dimenzioniranja vodnikov, ki se uporabljajo za izgradnjo nizkonapetostnih omrežij, ki so zgrajena za potrebe distribucije električne energije in sicer od transformatorske postaje do končnih odjemalcev.
Ključne besede: Elektroenergetika, električni vodniki, dimenzioniranje, meritve
Objavljeno v DKUM: 17.10.2014; Ogledov: 1869; Prenosov: 1351
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

3.
ZAŠČITA GENERATORJA V NEK
Damjan Judež, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema splošni opis elektrarne, proizvodnjo električne energije in relejne zaščite sinhronskega generatorja v Nuklearni elektrarni Krško. V delu so podani posamezni izračuni primarnih in sekundarnih vrednosti parametrov, ki so se uporabili za parametriranje zaščitnih funkcij. Cilj diplomske naloge je bil podrobneje preučiti zaščito in nova spoznanja implementirati v vzdrževalne postopke po katerih preizkušamo relejno zaščito v elektrarni. Sekundarni preizkusi zaščitnih funkcij so bili izvedeni na rezervnem releju, v laboratoriju elektro-vzdrževanja s preizkuševalno napravo Omicron.
Ključne besede: elektroenergetika, zaščita, sinhronski generator, rele…
Objavljeno v DKUM: 26.06.2014; Ogledov: 1175; Prenosov: 246
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
9.
DUŠILKA ZA VELIKE KRATKOSTIČNE TOKOVE
Danijel Glušič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je obravnavana zračna dušilka, ki se znotraj laboratorija ICEM-TC uporablja pri preskusih z velikimi tokovi. Dušilka je sestavljena iz šestih enakih tuljav, ki jih lahko poljubno povežemo v tokokroge, kar predstavlja izredno veliko število kombinacij vezav dušilke. Za določitev parametrov vseh kombinacij dušilke je bil izdelan analitični model. Rezultati analitičnega izračuna so, za naključno izbrane kombinacije, primerjani tako z numeričnim izračunom kakor z meritvami.
Ključne besede: elektroenergetika, laboratorijski preskusi, dušilka, induktivnost
Objavljeno v DKUM: 21.03.2012; Ogledov: 2396; Prenosov: 290
.pdf Celotno besedilo (4,08 MB)

10.
ANALIZA ELEKTROMAGNETNIH PREHODNIH POJAVOV V ELEKTROENERGETSKEM SISTEMU SLOVENIJE Z UPORABO PROGRAMSKEGA PAKETA MATLAB/SIMULINK
Jure Jazbinšek, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava dinamični model elektroenergetskega omrežja Slovenije, na katerem so priključeni odjemalci, proizvajalci in tuja omrežja. V programskem paketu MATLAB/Simulink je s knjižnico SimPowersys sestavljen dinamični model sistema, ki omogoča izračun obratovalnih stanj. V modelu so uporabljeni osnovni elementi elektroenergetskega sistema, kot so: tuje omrežje, generator, transformator, vodi, stikala ter porabniki električne energije. Ker se delež prenesene električne energije skozi elektroenergetski sistem Slovenije ves čas povečuje, je distribucijsko omrežje vedno bolj obremenjeno. Model omogoča izračun obratovalnih podatkov in temelji na izračunih pretokov energije, kar nam omogoča preverjanje obratovanja pri različnih scenarijih obratujočih elementov sistema.
Ključne besede: elektroenergetika, elektroenergetski sistem, dinamični model
Objavljeno v DKUM: 08.04.2011; Ogledov: 2079; Prenosov: 229
.pdf Celotno besedilo (4,54 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici