| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Numerično modeliranje toka čez prelivno zapornico v sklopu hidroenergetskega sistema : magistrsko delo
Damjan Vetrih Lapornik, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljen pristop za izdelavo numerične simulacije in izvedbo validacijskega eksperimenta za visokovodni razbremenilnik. Za zagotovitev podobnosti med prototipom in fizičnim hidravličnim modelom smo uporabili Teorijo modelne podobnosti. Za lažjo primerjavo in oceno rezultatov smo v numerični simulaciji in eksperimentu uporabili enako geometrijo. Cilj magistrske naloge je bil izdelati numerično in eksperimentalno modeliranje toka čez prelivno zapornico visokovodnega razbremenilnika pred HE Brežice v modelskih dimenzijah.
Ključne besede: ANSYS, računalniška dinamika tekočin, eksperimentalne metode, teorija podobnosti, razbremenilnik
Objavljeno v DKUM: 09.10.2019; Ogledov: 681; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

2.
ORODJE ZA ANALIZO IN NAČRTOVANJE REGULATORJEV V PROCESNI INDUSTRIJI
Uroš Lahne, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so opisani postopki za izračun parametrov regulatorja PID ter različne metode načrtovanja regulatorjev PID. Izdelan uporabniški vmesnik omogoča uporabo vseh opisanih postopkov in metod na uporabniku prijazen način. Izdelan uporabniški vmesnik, omogoča uporabniku izbiro med različnimi metodami in analizami zaprto zančnega odziva za izbran proces vodenja. Vmesnik je namenjen določevanju parametrov regulatorjev PID za različne izbrane prenosne funkcije. Omejili smo se na procese, ki so samoregulabilni do proge tretjega reda.
Ključne besede: Regulator PID, grafični vmesnik, eksperimentalne metode načrtovanja, Matlab
Objavljeno v DKUM: 04.07.2016; Ogledov: 762; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (3,48 MB)

3.
4.
Comparison of experimentally and by the finite element method determined magnetically nonlinear iron core characteristics applied in the dynamic model of a single phase transformer
Sebastijan Seme, Gorazd Štumberger, 2013, izvirni znanstveni članek

Opis: This paper deals with comparison of experimentally and by the finite element method determined magnetically nonlinear iron core characteristics. The obtained characteristic were used in the dynamic model of a single phase transformer. The comparison of the measured and by the dynamic model calculated results is given for the case of transformer steady state operation at rated load and for the case of switch-on of unloaded transformer.
Ključne besede: dinamični modeli, magnetne nelinearnosti, eksperimentalne metode
Objavljeno v DKUM: 10.07.2015; Ogledov: 1644; Prenosov: 54
URL Povezava na celotno besedilo

5.
Postavitev merilne proge za testiranje turbokompresorjev
Sašo Pušnik, 2012, diplomsko delo

Opis: S postavitvijo merilne proge za testiranje turbokompresorjev smo želeli izmeriti potrebne veličine za prikaz karakterističnih diagramov turbine in kompresorja, ker so kljub čedalje bolj razširjeni uporabi numeričnih metod, marsikje eksperimentalne metode še vedno potrebne. Z ustvarjanjem nadtlaka za turbino smo posneli dušilne krivulje kompresorja ter delovne karakteristike turbokompresorja. Izračunali smo potencialno moč, ki bi jo dosegala delovna turbina za pogon elektro generatorja.
Ključne besede: Plinsko turbinski postroj, potencialna moč, eksperimentalne metode
Objavljeno v DKUM: 20.11.2012; Ogledov: 1358; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

6.
7.
DOLOČITEV NAZIVNIH PODATKOV IN NADOMESTNE KARAKTERISTIKE MAGNETNEGA KROGA ENOFAZNEGA TRANSFORMATORJA
Roman Mikolič, 2009, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je določiti podatke napisne ploščice enofaznega transformatorja in določiti nadomestno karakteristiko magnetnega kroga enofaznega transformatorja. Za določitev podatkov napisne ploščice so opravljene laboratorijske meritve karakteristik prostega teka, kratkega stika in segrevanja obremenjenega transformatorja. Nadomestna karakteristika magnetnega kroga je določena v obliki magnetno nelinearne karakteristike magnetnih sklepov in njihovih odvodov. Pravilnost metode za določitev nadomestne karakteristike magnetnega kroga je preverjena z izvedbo magnetno nelinearnega dinamičnega modela železnega jedra s primarnim navitjem. Vso delo v zvezi z diplomsko nalogo sem opravil v Laboratoriju za električne stroje na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru.
Ključne besede: transformatorji, magnetna nelinearnost, določevanje parametrov, eksperimentalne metode
Objavljeno v DKUM: 30.10.2009; Ogledov: 2513; Prenosov: 326
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

8.
9.
Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici