| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimizacija hrupa pogonskega sklopa na avtomatskih drsnih vratih : diplomsko delo
Jan Horvat, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bo predstavljeno konstruiranje, izdelava ter testiranje protihrupnega nosilca, ki smo ga razvili v podjetju DOORSON d.o.o. V preteklih letih se je pojavila težnja, da bi serijo vrat pl300 naredili tišjo. Na to je še posebej vplival padec kvalitete motorja, ki je začel proizvajati vse več vibracij. Zato se je podjetje odločilo, da bo naredilo nov nosilec motorja, ki bo blažil vibracije in hkrati zmanjševal glasnost vrat. Postopki konstruiranja, izdelave, testiranja in končni rezultati so predstavljeni v tem diplomskem delu
Ključne besede: avtomatska drsna vrata, hrup, konstruiranje, nosilec
Objavljeno v DKUM: 21.09.2021; Ogledov: 384; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (1,97 MB)

2.
Uvedba Industrije 4.0 v podjetju Doorson : diplomsko delo
Tine Glodež, 2020, diplomsko delo

Opis: V predloženem diplomskem delu je obravnavana problematika Industrije 4.0. V teoretičnem delu je predstavljeno ozadje Industrije 4.0 s posebnim poudarkom na digitalizaciji proizvodnih procesov. Analiziran je tudi vpliv Industrije 4.0 na gospodarstvo ter trendi uvajanja tega pristopa v Republiki Sloveniji. Jedro naloge predstavlja študija uvajanja Industrije 4.0 v podjetju Doorson, ki ima omenjeno strategijo zapisano tudi v viziji podjetja. Na koncu so navedeni zaključki ter predlogi za nadaljnje delo na obravnavanem področju.
Ključne besede: Industrija 4.0, digitalizacija, proizvodni procesi, podjetje Doorson, drsna vrata
Objavljeno v DKUM: 18.01.2021; Ogledov: 681; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

3.
Napreden zaklepni sistem za avtomatska drsna vrata : magistrsko delo
Damian Murgec, 2020, magistrsko delo

Opis: Namen magistrske naloge je prikazati celoten inženirski pristop pri razvoju nove generacije električne ključavnice avtomatskih drsnih vrat. Opredelili smo probleme trenutne ključavnice in raziskali možne tipe alternativnih aktuatorjev. Naročili smo nekaj vzorcev različnih motorjev, izdelali lasten elektromagnetni aktuator in s pomočjo programskega orodja Altium Designer razvili tiskana vezja za izdelavo delujočih prototipov. Po napisani programski kodi za mikrokontroler, smo ključavnice skozi serijo preizkusov medsebojno primerjali in izbrali najbolj primerno ključavnico začetnim kriterijem.
Ključne besede: zaklepni sistem, servo pogon, koračni motor, razvoj tiskanega vezja, končni avtomat prehajanja stanj, avtomatska drsna vrata
Objavljeno v DKUM: 06.01.2021; Ogledov: 751; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (3,61 MB)

4.
Izboljšava delovanja drsnih vrat smetarnika : diplomsko delo
Uroš Vozlič, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava izboljšavo delovanja vodila drsnih vrat smetarnika, ki ga proizvajajo v podjetju Dukin d.o.o. Cilj diplomske naloge je bil pripraviti 3D CAD model celotnih vrat, določiti vzroke zatikanja vrat na podlagi geometrijskih in terenskih napak izdelave in montaže konstrukcije smetarnika. S pomočjo numeričnih metod smo računalniški model obremenili in ga simulirali pod različnimi obremenitvenimi pogoji. Simulacije smo izvedli z uporabo metode končnih elementov. Dobljene rezultate vsake izvedene analize smo sproti beležili in jih na koncu primerjali med seboj. Na podlagi dobljenih rezultatov smo podali predloge za izboljšavo delovanja vodenja vrat smetarnika.
Ključne besede: smetarnik, drsna vrata, numerična analiza, metoda končnih elementov
Objavljeno v DKUM: 24.09.2020; Ogledov: 689; Prenosov: 90
.pdf Celotno besedilo (3,48 MB)

5.
Dimenzioniranje profilov drsnih vrat s termičnimi mostički : magistrsko delo
Erik Gal, 2019, magistrsko delo

Opis: Glavno zahtevo pri razvoju nove družine avtomatskih drsnih vrat ''product line 330'' predstavlja vključitev termičnih mostičkov, ki služijo povezavi med profili. Uporaba le teh radikalno zmanjša toplotno prevodnost aluminija, vendar se pri tem lahko pojavijo težave pri nosilnosti profilov. Namen magistrskega dela je bil ugotoviti vpliv plastičnih mostičkov na nosilnost sistema in tako razviti sistem, ki ustreza predvidenim obremenitvam. S pomočjo programskega orodja Solidworks smo naredili numerične analize za izračun povesa sistema. Dobljene rezultate smo primerjali z rezultati, ki smo jih pridobili v praksi. Ugotovili smo, da se naš problem lahko reši na dva načina. Prvo rešitev predstavlja uporaba obstoječih profilov z dodatki standardnih profilov, drugo pa razvoj novega profila. Ne glede na izbrano rešitev pa je potrebno še dodatno opozoriti na pomembnost kvalitetnega vpetja profilov na konstrukcijo.
Ključne besede: Avtomatska drsna vrata, aluminijasti profili, nosilnost, termična ločitev
Objavljeno v DKUM: 16.07.2019; Ogledov: 1034; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (2,72 MB)

6.
Razvoj mehanizma vodenja drsnih vrat in oblikovno optimiranje smetarnika
Uroš Rozmarič, 2018, diplomsko delo

Opis: V podjetju Dukin d.o.o. izdelujejo smetarnike, ki se uporabljajo za različne velikosti zabojnikov/kontejnerjev za odpadke. Pri smetarniku, ki se uporablja za največje zabojnike, je prišlo do težav pri sami uporabi. Pojavile so se težave pri premikanju drsnih vrat. Vrata so se zatikala in škripala. Napaka je bila v načinu vodenja, ki je bil uporabljen za vodenje drsnih vrat smetarnika. Uporabljen je bil način vodenja, ki ni primeren za izvedbo drsnih vrat, ki so uporabljena na smetarniku. Način vodenja je bilo potrebno izboljšati ali v celoti spremeniti. Celoten način vodenja sem spremenil oz. razvil nove komponente. Zaradi spremembe načina vodenja je prišlo do dimenzijskih sprememb celotnega smetarnika. Odločil sem se, da bom smetarnik istočasno tudi oblikovno optimiral.
Ključne besede: razvoj, drsna vrata, optimiranje, smetarnik
Objavljeno v DKUM: 02.03.2018; Ogledov: 721; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

7.
Analiza in testiranje koles v vodilih avtomatskih drsnih vrat
Silvo Lovrenčič, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava kolesa v vodilih avtomatskih drsnih vrat. V sklopu diplomskega dela so bile predstavljene izvedbe drsnih vrat, ter njihova konstrukcija. Najbolj je predstavljena sestava vozička, saj so na njega vpeta kolesa, katera so predmet te diplomske naloge. Cilj diplomskega dela je bilo prvo pripraviti numerični model za statično kontaktno analizo koles in vodil, ter analizirati rezultate analiz. Kot drugi cilj je bil testiranje koles na testni napravi podjetja Doorson, kjer smo testirali trajnost teh koles. Pri numerični analizi in testiranju so obravnavana kolesa dveh serij vrat; to so vrata Project line 300 in Project line 330. Rezultati numeričnih analiz in testiranj so komentirani pri vsakem poglavju, ter na koncu v zaključku še skupaj povzeti.
Ključne besede: Avtomatska drsna vrata, numerične analize, testiranje, kolesa, vodila.
Objavljeno v DKUM: 28.09.2017; Ogledov: 919; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (3,19 MB)

8.
Zasnova in konstruiranje avtomatskih drsnih vrat "product line 330+"
Erik Gal, 2016, diplomsko delo

Opis: V sklopu praktičnega usposabljanja sem opravljal delo v podjetju, kjer se ukvarjajo z razvojem, proizvodnjo, prodajo in servisiranjem avtomatskih drsnih vrat. Zaradi potrebe po sledenju trendom je konstruiranje novega sistema vrat predstavljalo glavni problem diplomskega dela, in tako smo s primerjavo starejših sistemov zasnovali novo družino avtomatskih drsnih vrat, imenovano »product line 330+«. Rezultati konstruiranja so opisani ter predstavljeni s skicami posameznih delov.
Ključne besede: Avtomatska drsna vrata, konstruiranje, PVC profili, aluminijasti profili
Objavljeno v DKUM: 02.09.2016; Ogledov: 1244; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

9.
PRIMERJAVA SPLETNIH STRANI PROIZVAJALCEV AVTOMATSKIH DRSNIH VRAT
Rok Marčec, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so na podlagi teoretičnih izhodišč predstavljeni rezultati primerjalne analize spletnih mest sedmih podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo avtomatskih drsnih vrat in imajo sedež v Evropi. Spletna mesta so bila analizirana in ocenjena na podlagi izbranih kriterijev. Najpogostejša pomanjkljivost analiziranih spletnih strani je odsotnost inovativnih elementov, ki bi spletno mesto prilagodili različnim tipom čutnega zaznavanja, ki jih imamo ljudje. Ugotavljamo, da se nekatera podjetja trudijo izkoristiti prednosti, ki jih nudijo nova programska orodja, medtem ko ostala tem orodjem ne namenjajo dovolj pozornosti.
Ključne besede: spletna stran, avtomatska drsna vrata
Objavljeno v DKUM: 24.06.2016; Ogledov: 739; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici