| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UVEDBA SISTEMA ZA UPRAVLJANJE Z DOKUMENTI PAM-STORAGE
Matej Kogej, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava implementacijo elektronskega dokumentnega sistema v večjem leasing podjetju v Sloveniji, ki se srečuje z ogromnim številom dokumentov na dnevni ravni. Zaradi tega smo v delu predstavili vpeljavo dokumentnega sistema, saj je pred tem leasing podjetje uporabljalo klasično papirno poslovanje. V diplomskem delu so obširno predstavljena področja DMS in programska rešitev, ki smo jo uporabili pri sami implementaciji. Uporabljena programska rešitev je Pam-Storage, modul Vhodna pošta. V diplomskem delu smo najprej preučili delovanje dokumentnega sistema, ki smo ga uvedli v leasing podjetje. V praktičnem primeru smo predstavili leasing podjetje Summit leasing d. o. o. Opisali smo dejavnost podjetja, njegov tržni položaj ter vizijo in poslanstvo. Predvsem smo se osredotočili na dokumentni sistem. Raziskali smo samo vpeljavo dokumentnega sistema v leasing podjetje, odziv uporabnikov, funkcije, dobre in slabe strani vpeljave novega sistema ter analizirali stroške, koristi in cilje. Primarna metoda za raziskovalni del dela je anketa, katere analizo smo predstavili v diplomskem delu. V zaključku bomo podali predloge za izboljšave in možnosti za nadaljnje nadgradnje.
Ključne besede: DMS (angl. Document Management System) delovni proces arhiv implementacija metodologija uvedbe dokumentnega sistema
Objavljeno v DKUM: 24.04.2015; Ogledov: 1476; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

2.
UČINKOVITO OBVLADOVANJE DOKUMENTACIJE V SISTEMIH VODENJA
Jana Senica, 2013, diplomsko delo

Opis: Danes na veljavi vse bolj pridobiva elektronsko obvladovanje dokumentacije, saj se informacijska tehnologija iz dneva v dan bolj razvija in tako podjetjem omogoča boljši in cenejši zajem ter shranjevanje dokumentov, boljši pretok in nadzor ter skupno rabo znanja. Zato sem podrobneje raziskala, kako bi lahko v podjetju Grammer Automotive Slovenija d. o. o. z vpeljavo elektronskega obvladovanja dokumentacije izboljšali sistem vodenja dokumentacije, kakšni organizacijsko-managementski problemi pri tem nastajajo ter katera bi bila najustreznejša programska rešitev.
Ključne besede: sistemi vodenja, klasično obvladovanje dokumentacije, elektronsko obvladovanje dokumentacije, zakonodaja, DMS (Document Management System).
Objavljeno v DKUM: 12.11.2013; Ogledov: 1379; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (2,60 MB)

3.
ELEKTRONSKO UPRAVLJANJE DOKUMENTOV V PROCESIH Z UPORABO ODPRTOKODNIH REŠITEV
Lejla Gušmirović, 2012, magistrsko delo

Opis: V današnjem času je na voljo je ogromno poslovnih rešitev, od splošnih do specifičnih, od poceni do dragih, in je težko izbrati najbolj primerno, saj nihče ne more zagotoviti, ali bo izbrana rešitev dejansko najbolj primerna v določenem okolju. Uspeh uvedbe poslovnih rešitev je odvisen od veliko dejavnikov in je sestavljen iz množice aktivnosti, ki morajo biti izvedene v pravem trenutku na pravilen način. Komercialne rešitve lahko predstavljajo visok finančni zalogaj, saj imajo time ljudi, podporo in veliko primerov dobre prakse, kar končnim uporabnikom v fazi uvedbe zagotavlja visoko mero zanesljivosti in prenos odgovornosti na izvajalca. Na drugi strani pa so na voljo brezplačne, odprtokodne rešitve, ki so tehnično in tehnološko še bolj razvite in varne, saj jih razvija številčna odprtokodna skupnost po celem svetu. Vendar te večinoma nimajo uradne podpore in za uvedbo le teh potrebujemo kar nekaj znanja. V svoji magistrski nalogi sem želela na konkretnem primeru upravljanja dokumentov v procesih predstaviti možnost implementacije le teh z uporabo odprtokodnih poslovnih rešitev. Upravljanje dokumentov v procesih je v današnjem času eno pomembnejših področij informatizacije in je vsekakor trend. Zaradi kompleksnosti področja uvedbe pri uvedbi sistemov za upravljanje z dokumenti govorimo o stroškovno in časovno zahtevnih projektih, zato je izbira ustrezne rešitve še toliko bolj pomembna. Posledice nepravilne izbire rešitve in partnerja pri uvedbi so lahko za organizacijo katastrofalne. Zato sem želela v svoji nalogi podrobneje predstaviti možnost uvedbe odprtokodnih rešitev za upravljanje z dokumenti, konkretneje na primeru prejetih dokumentov, prednosti tovrstnih rešitev in tudi morebitne pasti. Ne glede na dejstvo, da je odprta koda najbolj domača na področju operacijskih sistemov in infrastrukture, je področje poslovnih informacijskih rešitev vsekakor področje, kjer so se in se še bodo odprtokodne rešitve pokazale kot primerne za uporabo v produkcijskih, poslovnih okoljih.
Ključne besede: Odprta koda, odprtokodne poslovne rešitve, dokumentni sistemi, sistemi za upravljanje z dokumenti, Alfresco, delovni tokovi, poslovni procesi, ECM, Electronic Content Management, DMS, Document Management System
Objavljeno v DKUM: 13.08.2012; Ogledov: 2096; Prenosov: 381
.pdf Celotno besedilo (1,89 MB)

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici