| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 23
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Prenova procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Domen Fras, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na izvajanje procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga. Za lažje razumevanje vsebine diplomskega dela smo razložili pomen komisioniranja ter povzeli teoretične osnove s področja skladiščenja nevarnega blaga. Predstavili smo katero zakonodajo ter varnostne ukrepe mora podjetje izpolnjevati, da se lahko ukvarja z dejavnostjo skladiščenja nevarnega blaga. Podrobno smo razčlenili obstoječe stanje v skladišču nevarnega blaga z namenom preučitve operacij, ki se izvajajo znotraj procesa komisioniranja. Problematika, ki se pojavlja v izvajanju procesa komisioniranja, predstavljena v kritični analizi diplomskega dela, se odraža v neracionalni porabi delovnega časa. Z namenom uspešne odprave problema znotraj procesa komisioniranja smo poiskali vzroke za nastanek omenjenega problema. Nadaljevanje diplomskega dela smo namenili predstavitvi potencialnih rešitev s katerimi bi izboljšali proces komisioniranja. Prišli smo do ugotovitev, da je za odpravo problema potrebno realizirati rešitve s področja reorganizacije skladišča, skladiščne in informacijske tehnologije ter s področja manipulativnih delovnih sredstev. V sklepnem poglavju smo povzeli ugotovitve ter predstavili koliko bi podjetje prihranilo v primeru realizacije predlaganih rešitev.
Keywords: komisioniranje, nevarno blago, skladiščenje, manipulativna delovna sredstva, skladiščna tehnologija
Published: 27.08.2009; Views: 2456; Downloads: 375
.pdf Full text (1,21 MB)

9.
Nabavna funkcija v podjetju : primer podjetja Comet d.o.o.
Danijela Pivec, 2009, undergraduate thesis

Keywords: podjetja, nabava, kadri, delovna sredstva, stroški, dobavitelji, diplomske naloge
Published: 11.03.2010; Views: 2046; Downloads: 188
.pdf Full text (1,18 MB)

10.
Prenova organiziranosti vzdrževanja delovnih sredstev v Slovenski vojski : magistrsko delo
Danilo Bračko, 2010, master's thesis/paper

Abstract: Magistrsko delo opisuje pomen in značilnosti uvajanja prenove organiziranosti sistema vzdrževanja motornih vozil, seznanja z osnovnimi pojmi delovnih sredstev, strukturo sistema organiziranosti vzdrževanja in analizo organizacije vzdrževanja materialnih sredstev v Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, obstoječo organiziranost vzdrževanja motornih vozil v taktični enoti Slovenske vojske ter vizijo organiziranosti vzdrževanja na taktični ravni v Slovenski vojski. V strnjeni vsebini so predstavljene pomanjkljivosti obstoječe organiziranosti vzdrževanja ter prednosti prenove vzdrževanja motornih vozil v Slovenski vojski na taktični ravni. Temeljni razlog uvajanja organizacijskih sprememb v obstoječi sistem je možnost združevanja vsebinsko podobnih zvrsti vzdrževanja. Krajšanje časa od nastanka do odprave okvare na motornem vozilu, zmanjšanje porabe finančnih sredstev, enostavnejše načrtovanje, racionalizacija izdelave in uporabe dokumentacije s ciljem povečanja učinkovitosti in kakovosti sistema vzdrževanja motornih vozil so še samo dodatni razlogi za pristop k izdelavi magistrske naloge. Predlagani model prenove vzdrževanja motornih vozil se lahko prenese na vzdrževanje drugih materialnih sredstev v Slovenski vojski.
Keywords: Slovenska vojska, delovna sredstva, organiziranost vzdrževanja, motorna vozila
Published: 03.09.2010; Views: 2574; Downloads: 242
.pdf Full text (1,28 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica