| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 44
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
POSEBNOSTI PROGRAMSKE REŠITVE DATALAB PANTHEON TM ZA RAČUNOVODJE V TURIZMU
Anja Polajžer, 2009, diplomsko delo

Opis: Da bi lahko turistične agencije uspešno zagotavljale in izvajale turistične storitve potnikom, morajo vlagati v osebnost in znanje zaposlenih, ter nenehno posodabljati programski paket, ki ga uporabljajo. V današnjem času, času sprememb je bistveno, da podjetje izbere takšen poslovno-informacijski sistem, ki upošteva inovacije na tržišču in zakonodajo. PANTHEONTM je primeren za vsako dejavnost. Glede na to, da je univerzalen poslovni informacijski sistem, ponuja rešitve tudi za turistične agencije. Zaradi njegove poenostavljene uporabe lahko turistične agencije dosledno vodijo poslovanje, prihranijo tako čas kot tudi znižajo stroške, obenem pa so lahko konkurenčnejši na trgu. Funkcionalnosti izpeljanke Atlantida omogočajo vnos rezervacij (s pomočjo že prej pripravljenih šifrantov), kreiranje lastnih produktov, kjer agencija nastopa kot organizator, pregled prodaje za posamezni produkt, pregled plačila kupcev, kreiranje računov, blagajniških prejemkov/izdatkov iz rezervacije, izpis vseh potrebnih dokumentov (voucher, najavo, pogodbo), omogoča pa tudi podporo za prenos dokumentov v različne formate in pošiljanje le-teh po elektronski pošti. Stroški potovanj in izletov se lahko razdelijo na stroškovne nosilce in tako je mogoče v vsakem trenutku spremljati njihovo gibanje. Na podlagi tega pa ugotoviti kakšna je razlika v ceni. Podatki se v PANTHEONTM vnašajo samo enkrat, polnijo eno podatkovno bazo, ter se avtomatsko prenašajo v pomožne in temeljne računovodske evidence z ustreznimi davčnimi stopnjami, konti in ostalimi podatki za pravilno računovodsko evidentiranje.
Ključne besede: Ključne besede: informacijski sistem, celovite informacijske rešitve (ERP), računovodski informacijski sistemi (AIS), turistična agencija, turizem, modul.
Objavljeno: 15.12.2009; Ogledov: 2671; Prenosov: 380
.pdf Celotno besedilo (465,82 KB)

3.
POROČILA V MS DYNAMICS NAV
Aleksander Arsenjuk, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem nalogi so obravnavana poročila v poslovno-informacijski rešitvi MS Dynamics NAV, ki so potrebna, da se lahko v organizaciji odvijajo določeni procesi na različnih ravneh. Diplomska naloga je sestavljena iz dveh delov. Prvi del je teoretičen, kjer so predstavljene celovite informacijske rešitve, njihov razvoj skozi zgodovino, struktura, ter ponudba celovitih informacijskih rešitev doma in v tujini. Temu sledi predstavitev celovite in integrirane poslovne rešitve MS Dynamics NAV, kjer smo podrobneje predstavili tudi njeno strukturo, uporabnike ter prednosti in koristi te rešitve. Drugi del diplomske naloge je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu smo podrobneje obdelali informacije, ki jih management pridobiva v obliki poročil, vrste in kvaliteto informacij, ter vrste poročil. V nadaljevanju sledi predstavitev ravni managementa in informacije, ki jih potrebuje management ter kakšne odločitve potekajo na podlagi teh informacij na različnih ravneh managementa. Teoretično smo tudi obdelali vrste poročil v MS Dynamics NAV, njihovo strukturo ter potek podatkov. V zadnjem, praktičnem, delu pa je predstavljen proces izdelave poročila, ki si ga lahko izdela uporabnik sam, po svojih željah in potrebah, da zadovolji nujo in potrebo po informacijah.
Ključne besede: celovite informacijske rešitve, Microsoft Dynamics NAV, poročila v Microsoft Dynamics NAV
Objavljeno: 10.06.2010; Ogledov: 2207; Prenosov: 183
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

4.
5.
UPRAVLJANJE ČLOVEŠKIH VIROV S POMOČJO MICROSOFT DYNAMICS NAV
Claudia Pečnik, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Pravzaprav so ljudje tisti, ki delajo z drugimi ljudmi in skušajo z njimi doseči postavljene cilje. Gre za sodelovanje, usklajevanje in medsebojno razumevanje. Ni potrebno posebej poudarjati, da so ljudje največje bogastvo organizacije. Vsak problem je multidimenzionalen, zato le več oseb ali organizacij lahko odkrije večino njegovih dimenzij in tako predlaga ustrezno rešitev. Z svojim znanjem, spretnostmi in sposobnostmi lahko ljudje omogočijo, da si organizacija pridobi konkurenčno prednost na tržišču. Splet različnih aktivnosti, ki ga izvaja management človeških virov ni samo odvisen od procesov, ki jih izvaja, temveč tudi od načina izvajanja teh procesov. Učinkovito upravljanje človeških virov poveča kakovost, storilnost in učinkovitost kadrovske dejavnosti. Pravočasne in kakovostne informacije pa pripomorejo k boljšemu in pravilnemu odločanju pri sprejemanju kratkoročnih ali dolgoročnih kadrovskih odločitev. Avtomatizacija določenih kadrovskih opravil uspešno zmanjšuje številne napake pri izvajanju kadrovskih postopkov. Ena od značilnosti informacijskih tehnologij je njihovo nenehno izboljševanje. Zaradi tovrstnih sprememb se morajo zaposleni tudi stalno izobraževati.
Ključne besede: Celovite informacijske rešitve, Management človeških virov, Microsoft Dynamics NAV, Kadrovska evidenca, Vertikalne rešitve HR.
Objavljeno: 26.01.2011; Ogledov: 1836; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (3,37 MB)

6.
Vpeljava variantnih kosovnic v sistem Pantheon 5.5
Simon Dravec, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu pregledamo več vrst kosovnic, predstavi se namen ter vpeljava variantnih kosovnic v sistem Pantheon 5.5. V teoretičnem delu je opisan namen kosovnic in njihovo sestavljanje. Predstavljenih je tudi več vrst kosovnic, ki se lahko uporabljajo v vseh gospodarskih panogah, podrobneje pa sta opisani fantomska kosovnica in variantna kosovnica, na katerih temelji nadaljevanje diplomskega dela. Drugi del diplomskega dela je prikaz praktične uporabe variantnih kosovnic. Podrobneje je opisana vpeljava teh v sistem Pantheon 5.5 ter vse potrebne dodelave, ki so bile potrebne za uspešno realizacijo celotnega projekta.
Ključne besede: celovite informacijske rešitve, informacijski sistemi, kosovnica, variantna kosovnica, Pantheon 5.5
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 1758; Prenosov: 210
.pdf Celotno besedilo (3,29 MB)

7.
POVEZOVANJE POSLOVNIH PROCESOV V CELOVITIH INFORMACIJSKIH REŠITVAH NA PRIMERU PODJETJA STEKLARNA ROGAŠKA D.D.
Jože Smole, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem predstavil povezovanje poslovnih procesov in njihovih elementov v celovitih informacijskih rešitvah. Na začetku dela sem podrobneje predstavil poslovne procese in značilnosti le teh. Raznolikost zahtev strank, tekmovalnost ter spremembe poslovanja so razlogi za organizacijo nalog s poslovnimi procesi. Poslovni procesi dandanes zahtevajo prožnosti in hitrost izvajanja, ki jo je brez informatizacije težko doseči, saj se število strank, dokumentacije in produktov v podjetju povečuje, število zaposlenih pa ostaja enako ali pa se celo zmanjšuje. Ker je informatizacija tako pomembna, sem v nadaljevanju podal in opisal ključne celovite informacijske rešitve. Te so usmerjene v zagotavljanje konkurenčne prednosti podjetij oziroma k avtomatizaciji in optimizaciji izvajanja njihovih poslovnih procesov. Podrobneje smo opisali sistem SAP, Documentis ter Špica. Prav tako smo se seznanili z značilnostmi glavnega koordinatorja v podjetju, to je elektronsko poslovanje. Vsako podjetje, ki stremi k uspešnemu poslovanju, mora imeti dobro razvit informacijski sistem, ki je osnova elektronskega poslovanja. Temu je sledil drugi del, kjer sem sprva podrobneje opisal podjetje Steklarna Rogaška d.d. ter nato značilnosti ključnih celovitih informacijskih rešitev, ki jih uporabljajo v tem podjetju. Prav tako sem podal grafični prikaz modela poslovnih procesov, ki potekajo v podjetju ter tabelarično povezavo vseh aktivnosti poslovnih procesov, ki si sledijo skozi procese. Seveda sem grafičen prikaz in tabelarično povezavo podal v pisni obliki.
Ključne besede: Poslovni proces; celovite informacijske rešitve; SAP; Steklarna Rogaška d.d.; itd.
Objavljeno: 13.09.2011; Ogledov: 1945; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

8.
PRENOVA POSLOVNIH PROCESOV Z UVEDBO REŠITVE SAP R/3 NA PODROČJU FINANC NA PRIMERU PODJETJA HIT ŠENTILJ
Nataša Lorenčič, 2011, magistrsko delo/naloga

Opis: Vedno več podjetij se odloča za prenovo informacijskega sistema. Predvsem velika podjetja vse pogosteje posegajo po integriranih informacijskih sistemih, ki nudijo celovito podporo poslovanju. Matično podjetje HIT se je že leta 1998 odločilo, da poslovanje poenoti in uvede integrirani informacijski sistem SAP R/3, tako da je sistem v obravnavanem podjetju uveden že od same ustanovitve – leta 2007. Storitvena dejavnost, s katero se ukvarjamo v podjetju HIT Šentilj, potrebuje informacijski sistem, ki povezuje poslovne procese in je istočasno tudi jedro drugim aplikacijam, ki jih v podjetju uporabljamo. V prvem delu magistrske naloge sem se osredotočila na teoretična spoznanja, kjer sem predstavila razloge za prenovo ter glavne lastnosti in cilje te prenove. Predstavila sem razvoj celovitih rešitev in informacijski sistem SAP R/3 ter področje financ in razloge prenove na tem področju. V drugem delu naloge sem vsa teoretična spoznanja prenesla v praktične primere ter predstavila uvedbo treh glavnih modulov in sicer modula računovodstvo, kontroling ter nabava. Pri vsakem od omenjenih so predstavljene značilnosti, poročila ter vloga in pomen informacijskega sistema za posamezno področje.
Ključne besede: celovite informacijske rešitve, informacijski sistem, poslovni procesi, prenova procesov, finance, kontroling, nabava
Objavljeno: 02.11.2011; Ogledov: 2085; Prenosov: 337
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

9.
UVAJANJE CELOVITE INFORMACIJSKE REŠITVE (ERP) V PODJETJE TBP - TOVARNA BOVDENOV IN PLASTIKE D.D.
Valerija Zemljič, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Podjetja potrebujejo za svoje uspešno poslovanje hitre in pravilne odločitve. Prilagajanje nenehnim in nepredvidljivim spremembam je v današnjem poslovnem svetu postalo nuja. To je razlog, da se vse več podjetij odloča za uvedbo ERP rešitve, katera jim omogoča podporo večine poslovnih procesov podjetja. Projekt uvedbe ERP rešitve je kompleksen in zahteven za podjetje, kar dokazuje dejstvo, da je še zmeraj visok odstotek teh projektov neuspešnih. Za uspešno uvedbo je torej nujno, da se podjetja zavedajo tveganja in projekt skrbno načrtujejo, organizirajo in nato tudi izvedejo.
Ključne besede: celovite informacijske rešitve, ERP, uvajanje ERP, kritični dejavniki uspeha (KDU), TBP d.d., Perftech.Largo
Objavljeno: 22.11.2011; Ogledov: 2587; Prenosov: 328 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

10.
PRIMERJALNA ANALIZA ERP REŠITEV SAP IN MICROSOFT DYNAMICS NAV
Tadej Markuš, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Zaradi vse večje konkurence podjetja potrebujejo takšne informacijske sisteme, ki bodo podpirale njihove poslovne procese, s tem pa bodo podjetja lahko uresničevala svoje zastavljene cilje. Podjetja lahko razvijajo lastne rešitve, vendar se zaradi pomanjkanja časa in drugih dejavnikov raje odločijo za uvedbo kupljene rešitve ERP. Na trgu je veliko ponudnikov rešitev ERP. Podjetje pa izbere tisto rešitev, ki bo najbolj odgovarjala politiki podjetja. V začetku diplomskega seminarja smo opisali rešitve ERP, podali značilnosti, navedli domače in tuje ponudnike ter opisali uvajanje rešitev ERP. Izbira in uvedba rešitve predstavlja podjetju veliko nalogo in pa predvsem strošek. Podjetje se mora naloge oziroma uvajanja rešitve lotiti premišljeno in pa previdno, saj bo le tako uvedba uspešna in učinkovita. Največ pozornosti se mora posvetiti medsebojnemu sodelovanju v podjetju. V nadaljevanju seminarja smo predstavili dve pomembni rešitvi in sicer SAP in Microsoft Dynamics NAV. Obe rešitvi smo podrobneje predstavili, navedli zgradbe rešitev, podrobneje opisali uvajanje obeh rešitev in navedli prednosti le teh.
Ključne besede: celovite informacijske rešitve (ERP), uvajanje rešitev ERP, SAP, Microsoft Dynamics NAV.
Objavljeno: 22.11.2011; Ogledov: 1912; Prenosov: 326
.pdf Celotno besedilo (4,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici