| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 31
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
ORGANIZACIJA FESTIVALA S POUDARKOM NA FINANCIRANJU
Rene Puhar, 2009, diplomsko delo

Opis: Na primeru Festivala DokMa je predstavljen procesni način vodenja in upravljanja organizacije s področja kulture. Identificirani so procesi, ki so za organizacijo festivala ključni. V delu so opazovane še organizacije nekaterih drugih vidnih festivalov: Festivala Lent, Festivala Animateka, Festivala Magdalena. V poglavju o financiranju so analizirani potencialni viri financiranja slovenskih festivalov, ob tem pa izpostavljeni nekateri načini za uspešno pridobivanje finančnih sredstev iz naslova zasebnih virov.
Ključne besede: festival, procesna naravnanost organizacije, organizacija s področja kulture, Festival DokMa, Festival Animateka, Festival Lent, Festival Magdalena, blok diagram, financiranje festivala, zasebni viri financiranja.
Objavljeno: 02.03.2010; Ogledov: 2211; Prenosov: 291
.pdf Celotno besedilo (344,09 KB)

5.
UPORABA ENOTE HELIKOPTERSKE NUJNE MEDICINSKE POMOČI PRI OBRAVNAVI BOLNIKOV Z AKUTNIM KORONARNIM SINDROMOM
Gorazd Bregant, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili enoto HNMP v Sloveniji, njeno delovanje in zgodovino. Obravnavali smo učinkovost njenega delovanja na vzorcu 252 bolnikov z akutnim koronarnim sindromom, ki jih je enota oskrbela po principih sodobnih smernic oskrbe takšnih bolnikov in prepeljala v prvih petih letih delovanja službe (16.7.2003 — 16.7.2008). Uporabili smo deskriptivno metodo s študijem literature za področje AKS. Uporabili smo retrospektivno metodo (študija izpolnjenih protokolov intervencij). Podatke smo analizirali (grafi). Prepeljanih je bilo 252 bolnikov z AKS, od tega 139 (55,15%) bolnikov z STEMI, 10 bolnikov (3.96%) z nestabilno angino pektoris, in 12 bolnikov (4,76l%) z NSTEMI. Za 91 bolnikov (36,11%) se zdravniki niso natančno opredelili o vodilni diagnozi. Ugotovili smo skupno število prepeljanih bolnikov in razloge za intervencijo, izračunali povprečne odzivne čase enote HNMP glede na prevoznika, skupne povprečne čase od klica do prihoda do bolnika, čas od klica do prihoda z bolnikom v bolnišnico ter čas od pristanka na pristajališču Roška do prihoda v bolnišnico z reševalnim vozilom. Na zemljevidu Slovenije smo grafično prikazali kraje posredovanja enote HNMP. Preučevali smo oskrbo bolnikov z akutnim koronarnim sindromom. Ugotovili smo, da nudi služba HNMP dobro oskrbo bolnikom, da so kadri enote na visokem nivoju, da je oprema, ki jo uporabljajo ustrezna in sodobna, in da služba HNMP skrbi za stalno dodatno izobraževanje svojega kadra. Ugotovili smo tudi pomanjkljivosti pri umeščenosti službe HNMP v Sloveniji, omejenost na dnevni čas delovanja, omejen način aktivacije, dolgi časi aktivacije in do prihoda bolnika v zdravstveno ustanovo, izguba časa zaradi neurejenega helioporta v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in neurejenega dispečerstva v zdravstvu. Ugotovili smo, da enota nima stalne posadke prevoznika, da se dnevno menja tip helikopterja s katerim posreduje, da so vsi helikopterji nenamenski in omejeno uporabni, in da ena enota v Sloveniji ni dovolj učinkovita za vse prebivalce Slovenije.
Ključne besede: - AKS (akutni koronarni sindrom) - AVPU (alert, verbal, pain, unresponsive) - CIIM (Center za intenzivno interno medicino) - EKG (elektrokardiogram) - ERC (European Resuscitation Council) - GCS (Glasgow coma scale) - GRZS (Gorska reševalna zveza Slovenije) - HEMS (Helicopter emergency medical service) - HNMP (Helikopterska nujna medicinska pomoč) - IPP (Internistična prva pomoč) - LKB (levokračni blok) - LPE (Letalska policijska enota) - MONA (morfij, kisik, nitroglicerin, aspirin) - NAP (
Objavljeno: 15.07.2009; Ogledov: 3020; Prenosov: 424
.pdf Celotno besedilo (17,00 MB)

6.
7.
RAZVOJ LOGISTIČNEGA CENTRA V DRUŽBI GORENJE D.D.
Jozo Lukenda, 2010, diplomsko delo

Opis: Sodobno gospodarsko okolje zahteva od podjetja racionalno poslovanje, na katero ima velik vpliv tudi poslovanje znotraj logistike. Logistika se nenehno spopada z novimi izzivi ter se spreminja hitreje kot kdaj koli prej, kar gre pripisati naprednejši tehnologiji in novim idejam. Strateške smernice družbe morajo biti osredotocene predvsem na politiko kakovosti in trajnega razvoja, ki družbo vodijo v doseganje ciljev na podrocju kakovosti, stroškov, rokov, cloveških virov in okolja. Podrocje logistike je v veliki meri odvisno od globalizacije svetovnega gospodarstva, ki je pospešilo vrsto dejavnikov, ki vplivajo na rast proizvodnje, izenacevanje proizvodov ter potreb uporabnikov. Konkurenca med podjetji je vse ostrejša, življenjski cikel proizvodov pa vse krajši. Nove okolišcine zahtevajo od vseh udeležencev v oskrbovalni verigi, da se tem spremembam prilagajajo, saj tako dobavitelji kot kupci, postajajo vse zahtevnejši in pricakujejo hitrejše odzivne case, zanesljivost in pregledno poslovanje. Družba Gorenje, d.d. je svojo strategijo poslovanja prilagajala zahtevam okolja. Dinamika narocil, oziroma narašcanje letnih proizvodnih planov je povzrocilo ozko grlo v predhodnem centralnem skladišcu, katero zaradi nefleksibilne zasnove ni bilo vec zmožno opravljat osnovnih skladišcnih nalog. Sledilo je projektiranje razvoja logisticnega centra, kar se nanaša na projekt oz. izgradnjo sodobnega logisticnega centra NAVIS. Nadaljnje smernice projektiranja organizacije so vodile v izgradnjo skladišca dokupnega in dopolnilnega programa STB. Izgradnja logisticnega centra, ni pomenila samo posodobitev skladišcne tehnologije, ki je bila v uporabi, temvec prenovo in posodobitev celotnega poslovanja, spremembo razmišljanja in tudi vpeljavo drugacnega nacina dela. Razvoj logisticnega centra s skladišcno tehnologijo v družbi Gorenje, d.d. v veliki meri vpliva na poslovanje podjetja in pridobivanje konkurencne prednosti na trgu.
Ključne besede: Logistika, skladišcenje, skladišcni sistemi, centralno skladišce, avtomatizirano visokoregalno skladišce, skladišce trgovskega blaga, dokupni progam, dopolnilni program, blok skladišce, regalno skaldišce.
Objavljeno: 25.08.2010; Ogledov: 2005; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (9,87 MB)

8.
NAČRTOVANJE IN TIPSKI PRESKUS NIZKONAPETOSTNEGA STIKALNEGA BLOKA NN-500
Aleš Slatinek, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje načrtovanje, izdelavo in tipski preskus nizkonapetostnega stikalnega bloka NN-500. Opisana je izbira, nadalje pa tudi lastnosti vseh elementov, vgrajenih v stikalni blok. Diplomsko delo pregledno obravnava izdelavo kovinskega ohišja stikalnega bloka, montažo elementov, kosovni preskus po izdelavi in izvedbo tipskega preskusa NN- stikalnega bloka v laboratoriju ICEM - TC. Na koncu je izdelana še izjava o skladnosti, izvedena pa tudi označitev stikalnega bloka z oznako CE.
Ključne besede: tipski preskus, nizkonapetostni stikalni blok, prašno barvanje
Objavljeno: 03.06.2010; Ogledov: 2621; Prenosov: 442
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

9.
PRESEK TREH NAJDALJŠIH POTI V GRAFU
Natalija Valek, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problem preseka najdaljših poti v grafu. Poseben poudarek je na preseku treh najdaljših poti, kateremu je namenjeno četrto poglavje. V prvem delu so zapisane osnovne definicije s področja teorije grafov, ki se uporabljajo v nadaljevanju. V naslednjem poglavju se najprej dokaže nepraznost preseka dveh najdaljših poti, nato pa se presek iz dveh najdaljših poti posploši na presek n najdaljših poti. Podanih je nekaj grafov s praznim presekom najdaljših poti. V zadnjem delu poglavja se dokaže nepraznost preseka za sledljiv, hiposledljiv in razcepljen graf. Sledi poglavje, v katerem se osredotočimo na presek najdaljših poti v posameznih blokih grafa. Dokaže se, da je presek najdaljših poti v grafu neprazen natanko tedaj, ko je neprazen presek v vseh blokih grafa. Zadnje poglavje je namenjeno preseku treh najdaljših poti. Podan je tudi dokaz o nepraznosti preseka treh najdaljših poti v zunanje ravninskih grafih.
Ključne besede: Pot, najdaljša pot, presek najdaljših poti, blok, zunanje ravninski graf, Hamiltonovo povezan blok, skoraj Hamiltonovo povezan dvodelni blok.
Objavljeno: 07.07.2010; Ogledov: 1855; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

10.
POSODOBITEV HLADILNO MAZALNEGA SISTEMA NA VALJARNIŠKEM OGRODJU
Marko Dobnikar, 2010, diplomsko delo

Opis: Na valjarni za valjanje aluminijske folije je prihajalo do mešanja valjčnega in ležajnega olja. Pri tem so nastajali zelo veliki stroški zaradi zamenjave valjčnega olja. Zato se je začela izgradnja novega mazalnega sistema za mazanje ležajev delovnih valjev. Uporabila se je tehnologija mazanja olje-zrak. V diplomskem delu so predstavljeni elementi, ki sestavljajo takšen sistem. Predstavljena je celotna sprememba mazalnega sistema in ekonomska upravičenost projekta.
Ključne besede: valjarna, aluminijska folija, valjčno olje, mazalni sistem olje-zrak, progresivni razdelilnik, ležajno ohišje, mešalni blok
Objavljeno: 02.07.2010; Ogledov: 1785; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (4,31 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici