| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Pametni modularni sistem za gojenje mikrozelenjave : diplomsko delo
Tilen Tratnjek, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen koncept pametnih modularnih sistemov za gojenje mikrozelenjave, vključno z analizo obstoječih rešitev in cenovno primerjavo. Predstavljene so uporabljene strojne komponente, njihova integracija v modul, protokol za komunikacijo in vzpostavitev posredniškega sistema. Predstavljena je tudi implementacija algoritmov za mikrokrmilnik, razvoj storitve za trajno hrambo podatkov ter aplikacijski vmesnik za enoten dostop do podatkov. Koncept uporabniške aplikacije omogoča pregled in upravljanje modula ter uporabo na več sistemih z eno kodno bazo.
Keywords: internet stvari, posrednik, mikrokrmilnik, aplikacijski vmesnik
Published in DKUM: 21.09.2023; Views: 209; Downloads: 22
.pdf Full text (2,90 MB)

2.
Načrtovanje in razvoj spletne aplikacije stonks
Gal Jeromel, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Mobilne aplikacije kot plačilno sredstvo postajajo vse bolj priljubljene. V diplomskem delu sta predstavljena ideja o novem načinu plačevanja in potek razvoja aplikacije za storitev plačevanja s pomočjo pametnega telefona. V osrednjem delu diplomskega dela sta opisana razvoj spletnega strežnika v slogu REST API in aplikacija za odjemalca od začetne postavitve baze do končnega urejanja videza aplikacije. Izdelava spletne strani s prikazom njenih elementov zaokroži celotno zgodbo razvoja ideje kot alternative obstoječim plačilnim aplikacijam. Uporaba unikatnih, privlačnih elementov spletne strani doda novo vrednost ter s tem poveča njeno uporabnost in privlačnost.
Keywords: razvoj aplikacije, spletna aplikacija, aplikacijski programski vmesnik, spletna stran
Published in DKUM: 30.01.2023; Views: 535; Downloads: 88
.pdf Full text (975,95 KB)

3.
Avtentikacija spletnih uporabnikov z Web Authentication API : diplomsko delo
Klemen Lončar, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu raziščemo alternativo za avtentikacijo spletnih uporabnikov, imenovano Web Authentication API, ki na podlagi asimetričnega šifriranja zamenjuje uporabo gesel. Najprej razložimo osnovne pojme in trenutno uveljavljene načine avtentikacije v spletnih sistemih, nadaljujemo s podrobno raziskavo Web Authentication API-ja. Diplomsko delo zaključimo z implementacijo preproste spletne aplikacije, ki za avtentikacijo uporablja Web Authentication API.
Keywords: avtentikacija uporabnikov, Web Authentication API, aplikacijski programski vmesnik, asimetrično šifriranje
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 908; Downloads: 82
.pdf Full text (2,24 MB)

4.
Razvoj progresivne spletne aplikacije
Nejc Čelik, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Progresivne spletne aplikacije so spletne aplikacije, narejene s pomočjo modernih tehnologij in aplikacijskih programskih vmesnikov (Application Programming Interface -API), ki so del modernih spletnih brskalnikov, kot sta na primer Google Chrome in Mozilla Firefox. Progresivne spletne aplikacije ponujajo razvijalcem možnost razvoja spletnih aplikacij, ki za razliko od klasičnih spletnih aplikacij omogočajo mnoge funkcionalnosti klasičnih aplikacij, razvitih za delovanje na določenih operacijskih sistemih in napravah, kot so dostop do aplikacije brez povezave do strežnika, potisna sporočila in delovanje v ozadju. V diplomskem delu predstavljamo delovanje in razvoj modula potrjevanja dostave, ki deluje znotraj progresivne spletne aplikacije. Razvili smo funkcije, ki omogočajo enostavno možnost shranjevanja in dostopa do podatkov znotraj brskalnika ter uporabo spletne aplikacije ne glede na povezavo s strežnikom in s katerimi smo nato razvili nov modul za potrjevanje dostave. Z novo aplikacijo želimo dodatno optimizirati in avtomatizirati proces potrjevanja dostave in uporabnikom omogočiti brezpapirno poslovanje.
Keywords: Progresivna spletna aplikacija, spletno programiranje, razvoj aplikacije, aplikacijski programski vmesnik, optimizacija procesa
Published in DKUM: 26.09.2021; Views: 1122; Downloads: 134
.pdf Full text (1022,15 KB)

5.
Testiranje aplikacijskih programskih vmesnikov in sprotna integracija programske kode : diplomsko delo
Žan Sovinc, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazano testiranje aplikacijskega programskega vmesnika, prikazovanje pokritosti testirane programske kode ter vzpostavitev cevovoda v servisu GitLab, kateri je zadolžen za sprotno integracijo in objavo aplikacije. Predstavil sem različne načine in vrste pisanja testov, opisal vse uporabljene knjižnice in aplikacije, ter prikazal uporabo in potek dela. Nalogo pa zaključimo s prikazom rezultatov.
Keywords: aplikacijski programski vmesnik, testi, pokritost programske kode, avtomatizirana integracija in objava programske kode
Published in DKUM: 13.11.2019; Views: 1076; Downloads: 155
.pdf Full text (966,66 KB)

6.
APLIKACIJSKI PROGRAMSKI VMESNIK ZA PODPORO 2D GRAFIKE NA PLATFORMI ANDROID
Sašo Gaberc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je raziskati mobilno platformo Android, razviti aplikacijski vmesnik ter s pomočjo tega izdelati zabavno igro. Opisali bomo postopek izdelave vmesnika ter prikazali razvoj mobilne igre Kokoši, pri kateri letalo upravljamo z uporabo pospeškometra oziroma nagibanjem naprave. V diplomskem delu bomo opisali zgradbo Android operacijskega sistema, na kratko predstavili trenutne verzije operacijskega sistema in potrebne gradnike, ki smo jih uporabili za implementacijo igre.
Keywords: aplikacijski programski vmesnik, Android, 2D grafika, animacije, igra
Published in DKUM: 17.12.2012; Views: 1758; Downloads: 126
.pdf Full text (1,88 MB)

7.
PRESTREZANJE SISTEMSKIH KLICEV PRI MICROSOFTOVIH OPERACIJSKIH SISTEMIH OKNA
Jure Škofič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Opisali smo tehnike prestrezanja klicev pri operacijskih sistemih okna, predstavili knjižnico Microsoft Detours in razvili nadzorniško aplikacijo, ki prestreza sistemske klice iz aplikacijskega vmesnika za jedro operacijskega sistema. Predstavili smo tudi tehnike vrivanja skupnih knjižnic v procese. Z uporabo tehnike vrivanja skupnih knjižnic s pomočjo spreminjanja tabele uvozov v tekočem procesu, smo izvedli vrivanje skupne knjižnice v vse procese v uporabniškem prostoru in tako omogočili prestrezanje sistemskih klicev na globalnem nivoju. Prav tako smo razvili mehanizem, ki omogoča hkratno prestrezanje in uporabo funkcij, ne da bi povzročili kritično napako v aplikacijah, ki jim sledimo.
Keywords: operacijski sistemi, prestrezanje klicev, vrivanje skupnih knjižnic, nadzornik procesov, aplikacijski vmesnik za jedro operacijskega sistema
Published in DKUM: 06.01.2011; Views: 1843; Downloads: 203
.pdf Full text (4,51 MB)

8.
Search done in 1.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica