| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
INTEGRACIJA SISTEMA SAP Z APLIKACIJO ZA ODDAJO NAROČIL
Jernej Ciglar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo opisali programski jezik ABAP in delovno okolje SAP, uporabljeno pri razvoju funkcijskih vmesnikov, ki jih uporablja spletna aplikacija za vnos naročil za komunikacijo z informacijskim sistemom SAP. Predstavili smo delovanje spletnih storitev, jezik za opis storitev in vmesnike BAPI, ki so ključni za vnos prodajnih naročil v informacijski sistem SAP. Uspešno smo implementirali in vpeljali storitve za integracijo zunanje aplikacije in informacijskega sistema SAP, s čimer smo omogočili učinkovito izvajanje procesa naročanja ter obenem zagotovili prihranke zaradi lastnega razvoja in nižjih stroškov licenc.
Ključne besede: informacijski sistem, SAP, ABAP, WSDL, BAPI, spletna aplikacija
Objavljeno: 15.04.2016; Ogledov: 977; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (2,69 MB)

2.
PRIKAZ PODATKOV IZ POSLOVNEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA SAP V MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT
Klemen Kolednik, 2012, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je kreiranje poslovnih poročil na podlagi podatkov v SAP-sistemu in prikazovanje le-teh na SharePoint strežniku. Najprej se bomo spoznali s sistemom SAP, kjer bomo raziskali, kaj so funkcijski moduli, kako ustvarimo spletno storitev in kaj pomeni datoteka tipa »WSDL«. Nato bomo spoznali delovanje Microsoft Office SharePoint strežnika, kjer bomo preučili, kako se uporabljajo spletne strani in gradniki za prikazovanje podatkov. Pri praktičnem delu bomo najprej v sistemu SAP ustvarili spletno storitev, z določenimi poizvedbami. Ustvarjeno spletno storitev bomo uporabili na SharePoint strežniku kot povezavo za pridobitev želenih podatkov iz sistema SAP. Ko je dostop do podatkov urejen, je možno kreiranje poročil in prikaz na SharePoint strežniku.
Ključne besede: SAP, Microsoft Office SharePoint, WSDL, spletna storitev, spletni gradnik, XML
Objavljeno: 14.08.2012; Ogledov: 1664; Prenosov: 146
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

3.
RAZVOJ SPLETNIH STORITEV Z UPORABO PROGRAMSKIH TOVARN
Marko Balant, 2011, diplomsko delo

Opis: Tematika diplomske naloge zajema spletne storitve v povezavi s programskimi tovarnami, s pomočjo katerih razvijamo sodobne in robustne informacijske sisteme oz. storitve. Cilj diplomske naloge je bila predstavitev spletnih storitev in programskih tovarn skupaj z njunimi komponentami. Z diplomskim delom smo želeli prikazati prednosti uporabe programskih tovarn in spletnih storitev pred klasičnimi spletnimi aplikacijami. Za boljše razumevanje tehnologij smo izdelali informacijski sistem z uporabo spletnih storitev in programskih tovarn - spletno knjižnico. Spletne storitve so se pokazale za primernejšo izbiro od klasičnih spletnih aplikacij,v primeru kadar poteka interakcija-transakcija podatkov med različnimi ustanovami oz. organizacijami. V takšnem primeru ne potrebujemo enotne infrastrukture oz. sistemov, saj spletne storitve omogočajo izmenjavo podatkov v enostavni obliki (XML), ki je enostavno razumljiva različnim sistemom. Programske tovarne v praksi omogočajo mnogo lažji in hitrejši razvoj sistemov v primerjavi s klasičnim pristopom, saj ponujajo razvijalcu že izdelane primerke, izvorno kodo, strukturno organiziranost projekta ter nekatere ostale prednosti. Vzajemna uporaba programskih tovarn, spletnih storitev ter klasičnih spletnih aplikacij nudi uporabnikom bogato uporabniško iskušnjo, razvijalcem pa lažji razvoj kompleksnih rešitev.
Ključne besede: programske tovarne, spletne storitve, ASP.NET, Web 2.0, spletne aplikacije, SOAP, WSDL, UDDI
Objavljeno: 31.01.2012; Ogledov: 2285; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

4.
SPLETNE STORITVE NA WINDOWS MOBILE IN ANDROID
Marko Čulibrk, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo pregledali uporabo spletnih storitev na mobilnih telefonih. Osredotočili smo se na telefone z operacijskim sistemom Windows Mobile in Android. Slednja smo vzeli pod drobnogled in raziskali zmožnosti za povezovanje s spletnimi storitvami. V okviru tega smo raziskali povezovanje s spletnimi storitvami SOAP in REST. Prav tako smo raziskali, kako lahko vzpostavimo varno povezavo preko obeh. V praktičnem delu diplomske naloge smo prikazali, kako implementirati povezovanje na spletne storitve. Pri tem smo tudi pokazali, kako bi lahko to zmogljivost uporabili za bolj praktično aplikacijo, ki izkorišča GPS na telefonu.
Ključne besede: spletne storitve, SOAP, REST, mobilne platforme, Windows Mobile, Android, kSOAP, .Net Compact Framework, WSDL
Objavljeno: 26.07.2010; Ogledov: 2638; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici